Pilav tarifi
Klasik sade pilav yapmak emek ve dikkat ister. Dilerseniz içerisine başka malzemeler de ekleyebilirsiniz.
Malzemeler
2 bardak baldo pirinç
2 kaşık tereyağı
3 bardak su (et suyu veya tavuk suyu tercih edilirse daha güzel olur)
Bir tutam tuz
Pilav Nasıl Yapılır?
Pirinçleri elinizin dayanacağı kadar sıcak tuzlu suyun içerisinde 1 saat bekletin.
Tencerede yağı eritin ve ıslanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyin. Tahta kaşık ile 10 dakika kavurun.
İçine 3 bardak sıcak su koyun ve tuz ekleyin. Pirinçler kırılmayacak şekilde nazikçe karıştırın.
Kaynamaya başlayınca altını kısın ve suyu çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişirin.
Eğer tadına baktığınız pirinçler tam pişmemişse 2 kaşık tereyağını eritip pilavın üzerine döküp kapağını kapalı tutabilirsiniz. Arada 1 kez karıştırmak iyi olacaktır.
Afiyet olsun