Portakala C vitamini deposu derken gerçekçi bir yaklaşım yapılıyor. Günlük olarak vücuda alınması gereken C vitamini miktarı kadınlar için 75 mg, erkekler için ise 90 mg'dır. Portakal gerçekten de günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılamaya yetiyor. Portakal bağışıklığı güçlendirerek kalp sağlığını korur, kolesterol seviyesini düşürür, solunum yolu hastalıklarına ve bazı kanser türlerine, romatizmalı eklem yangısına, ülsere ve böbrek taşlarına karşı da etkilidir. Portakal içinde bulunan B vitamini ve fosfor sayesinde sinir sistemini güçlendirir. Böylece bedensel yorgunluğun da giderilmesine fayda sağlar. Ayrıca portakal karaciğeri güçlendirir, kanı temizler ve vücuttaki zararlı toksinlerin dışarı atılmasını sağlar. Portakal suyu bağırsakların işleyişini düzenler ve bağırsak tembelliğiniz varsa bu durumu ortadan kaldırır. İdrar söktürücü özelliğiyle kabızlığa da çare olmaktadır. Yiyeceklerin sindirimini hızlandıran portakal suyu, şeker ilavesiz olduğunda bağırsakların ideal dengede çalışmasını sağlar. Sorunlarınızdan kurtulmak için tam da mevsimi gelen portakalı ve suyunu beslenmenizden eksik etmeyin. Portakallar ve portakal çiçeği muhteşem faydalarının yanında, aşkın da sembolüdür. Ayrıca portakal rengi güz ve hasat zamanı rengidir. Pomelo veya 'Çin greyfurtu' olarak da bilinen meyve mandalinanın bir melezidir. Ayrıca portakal kelimesi, Sanskritçe Naranga’nın çevirisinden gelir. Bu da 'kokulu' anlamına geliyor.