Son dakika portakal haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan portakal gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan portakal haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 7.259 portakal haberi bulunmuştur.
Acılığı gidermek için kabuğuna dikkat! Portakal reçelini böyle hazırlayan parmaklarını yiyorKış aylarında tercih edilen portakal reçelinin mis gibi kokusu ve tatlı tadı herkesin sevdiği lezzetlerden biridir. Birçok kişi reçeli kendi damak zevkine göre hazırlar. Ancak püf noktalara dikkat edilmediğinde çok acı bir portakal reçeliyle karşılaşmak da mümkün. Nefis bir reçel hazırlamak için yapılması gerekenleri derledik.
C vitamini dendiğinde aklınıza sadece portakal, mandalina gelmesin! Bu besinler C vitamini depolarını dolduruyorC vitamini, bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücut sağlığı için büyük öneme sahip bir besin maddesidir. Genellikle portakal ve mandalina gibi meyvelerle ilişkilendirilse de, C vitamini almak için başka pek çok farklı besin de bulunmaktadır. C vitamini, yalnızca soğuk algınlığını önlemekle kalmaz, aynı zamanda cilt sağlığını iyileştirir, antioksidan özellikleriyle hücreleri korur ve demir emilimini artırır. Peki, portakal ve mandalinadan daha fazla C vitamini sağlayan diğer besinler nelerdir? İşte, C vitamini depolarınızı dolduracak alternatif besinler!
Gala Modern’e ‘Cahide’ damgasıİstanbul Modern’in kuruluşunun 20. yılına özel düzenlediği Gala Modern’de yaklaşık 23 milyon 300 bin TL’lik gelir elde edildi
Mandalina fiyatı yerli muzu geçtiÇiçeklenme döneminde sıcak havanın etkisiyle kayıp yaşanan narenciyede fiyat artışı tezgahlara yansıyor. Mandalina, 55-65 lira arasındaki fiyatıyla yerli muzdan daha pahalı hale geldi.
Temizlikten güzelliğe her işe yarıyor! Kabuğunu karanfille karıştırın, sonuç inanılmazPortakalı afiyetle yedikten sonra geriye kalan kabukları ne yapıyorsunuz? Çoğumuzun cevabı büyük ihtimalle “çöpe atıyorum” olacaktır. Ancak bu canlı turuncu kabuklar, yalnızca atık olmaktan çok daha fazlasını sunuyorlar. Portakal kabukları hem evde hem de günlük yaşamda değerlendirilebilecek yaratıcı, doğal ve faydalı kullanım alanlarına sahiptir. Temizlik, güzellik, yemek tarifleri ve daha birçok alanda, portakal kabuklarını yeniden değerlendirebilirsiniz. O halde, artık portakal kabuklarına farklı bir gözle bakmaya ne dersiniz?
Türkiye, tarımda daha az pestisit kullanıyorTarım ve Orman Bakanlığı, tarımda kimyasal kullanımını azaltmak amacıyla bir dizi çalışma gerçekleştirirken Türkiye'nin hektar başına Avrupa Birliği (AB) ortalamasından daha az pestisit kullandığı belirlendi.
Portakal kabuğuyla kaynatın! Babaanne tarifi, eviniz cennet bahçesi gibi kokacakKışın en sevilen meyvelerinden portakal, sağlığımız için oldukça faydalı meyvelerden biri. Meyvesi kadar faydalı olan kabukları da yüzyıllardır her şey için kullanılabiliyor. Portakal kabuğu ve karanfil ikilisi ise aromatik çekiciliği sayesinde hem sağlık hem de temizlik açısından harika etkiler bırakıyor. İşte etkileri.
Yeşilçam'ın acı günü! Ünlü yönetmen hayatını kaybettiYeşilçam’ın unutulmaz görüntü yönetmeni Ali Yaver Atayer'den acı haber geldi. Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Hale Soygazi ve Cüneyt Arkın gibi isimlerle çalışan Atayer, 95 yaşında hayatını kaybetti.
Marketlerde yeni dönem! Alışveriş yapacaklar dikkat: Bu etiketler değişiyorMarket ve restoranlardaki ürünlerde etiket ve ibarelere düzenleme geldi. Buna göre tüketiciyi yanıltıcı ibareler artık kullanılmayacak. Vejetaryen ve vegan seçenekleri açıkça belirtilecek. Peki marketler ve restoranlarda yeni dönem nasıl işleyecek? Hangi ürünlerin etiketleri değişiyor? Uzman isim merak edilenleri tek tek milliyet.com.tr’ye anlattı. İşte detaylar...
‘Anneanne ve babaanne rollerinden sıkılmıştım’61. Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Mukadderat’ filmindeki rolüyle ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülü alan Nur Sürer, projenin Nişantaşı City Cinewam Premium Sinemaları’ndaki özel gösteriminde sinemaseverlerle buluştu.
Sultan’ın ödüllük mücadelesiNur Sürer’in tek başına ayakta durmayı öğrenen Sultan rolüyle Altın Portakal kazandığı “Mukadderat”, bu sene Antalya, Boğaziçi ve İzmir’de En İyi Film seçildi.
‘Göçmenler hedef tahtası olmamalı’Cansu Baydar, En İyi Kısa Film ödüllü “Neredeyse Kesinlikle Yanlış” için “Zorla yerinden edilmiş bir kadının daha iyi bir hayat arayışına odaklandım” diyor
Ekşi portakalı baldan tatlı yapıyor! Asırlık Japon taktiğine veda, işte ata yadigarı tuz tüyosuTezgahlardaki yerini alan kış meyveleri, hem lezzetli hem de sağlıklı olduğu için tüketiliyor. Özellikle portakalın içerisinde bulunan C vitamini ve sağlıklı bileşenler kış aylarında vücuda direnç sağlıyor. Ancak pazardan aldığınız bazı portakallar, çok ekşi olabilir. Bu sorunu çözmek için bazı tüyolar mevcut. İşte yolu.
Gazze’de açlığın ‘bedeli’ ağır! Ölüm ucuz, hayat pahalıİsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları bir yılı aşarken, yerle bir edilen bölgede yiyeceğe ulaşmak hem çok zor hem de imkansız gibi. Yiyecek fiyatları “roket gibi” artmaya devam ederken, halk bunlara ulaşabilmek için yardım istiyor
Nezlenin, gribin değil kabızlığın da ilacı! Böbrekleri yıkıyor, bir kez yiyen yaşadıC vitamini denilince ilk akla gelen bu meyve olan portakal, sadece ferahlatıcı bir tadıyla değil, çok sayıda faydalı özelliğiyle de öne çıkıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda vücuda çok yönlü faydalar sunar. Ancak portakalın faydaları, genellikle yalnızca nezle ve grip gibi hastalıklarla sınırlı olarak düşünülür. Daha detaylı araştırmalar ise portakalın az bilinen özelliklerini ortaya koyarak böbrek sağlığından cilt yenilenmesine kadar birçok faydasını gözler önüne seriyor.
Günde 3 çorba kaşığı sirke gripten koruyorKış mevsiminin gelmesiyle grip vakaları çoğaldı. Uzmanlar antimikrobiyal özellikleri nedeniyle özellikle kışın tüketimi artan sirkelere dair uyarılarda bulundu. Doğal sirke tüketmenin önemine değinen uzmanlar, bilimsel araştırmaların günde 3 çorba kaşığı sirke tüketmenin antimikrobiyal özellik gösterdiğini ortaya koyduklarını açıkladı.
Portakal, limon, mandalina: Aynı kimyasallara sahipler ama neden farklı kokuyorlar?Her meyvenin kendine özgü kokusu vardır, bu konular ise onların kimyasal yapılarına dayanır. Ancak bazen benzer kimyasal bileşenlere sahip olmalarına rağmen dahi farklı şekilde kokabilirler. Portakal ve limon gibi narenciye meyveleri buna harika bir örnektir. İkisi de temel olarak limonen adı verilen ortak bir kimyasal bileşeni içerir. Fakat bu kimyasalın moleküler düzenlenişindeki ufak bir fark, portakal ve limonun kokularını birbirinden farklı olmasına yol açar. Peki, bu fark nasıl oluşuyor ve nasıl farklı kokuyorlar?
C vitamini depolarını fulleyen mucize meyve! Bağışıklığı dipçik gibi yapıyor, daha iyisi yokC vitamini, bağışıklık sistemini desteklemekten cilt sağlığını iyileştirmeye kadar sayısız önemli faydası, görevi olan temel vitaminlerden birisidir. Suda çözünebilen bu güçlü antioksidan, serbest radikallerin zararlarına karşı hücrelerimizi koruyucu ve dokuların onarılmasına yardımcı etkileri olur. Ancak vücudumuz C vitaminini üretemediği için düzenli olarak gıdalar yoluyla almamız gerekiyor. Doğanın bize sunduğu en güçlü C vitamini kaynakları ise meyvelerdir. Peki, bu meyveler nedir?
Sinemada yeni bir tür doğuyorBaşrollerini Engin Altan Düzyatan, Sarp Bozkurt ve Melisa Şenolsun’un paylaştığı ‘Dünya Varmış’, vizyon için geri sayıma başladı.
Bu hayatı anlatmanın kolay tarafı yokNecmi Sancak, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde çarpıcı bir kadın hikâyesi olan “Ayşe” ile En İyi Yönetmen Ödülü kazandı. Sancak: “Filmi yazarken de çekerken de Ayşe’nin bunaltıcı hayatını aktarmanın hafif ve kolay tüketilir bir yanını bulamadım. ‘Ayşe’nin hayat gerçeği kadar seyretmesi zor bir film’ diyebiliriz”
Portakal ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.