Reçeli pişirirken yüksek ateşte hızlı kaynatmak yerine orta-kısık ateşte yavaş yavaş pişirmelisiniz. Karışımı sürekli kontrol halinde olun. Kaynama sırasında yukarı çıkan köpükleri mutlaka kaşık yardımıyla alın.
Reçel kaynarken içine küçük bir parça tereyağı ekleyebilirsiniz. Tereyağı da şekerlenmeyi büyük ölçüde azaltabilir. Ayrıca bu yöntem, reçelin hem daha parlak hem de tam kıvamında olmasını sağlar. Tereyağı, reçel tadında herhangi bir probleme neden olmaz.
Reçeli tamamen soğuduktan sonra kavanozlara koymayı unutmayın. Aksi olduğunda hemen yapısı bozulabilir. Plastik kaplarda veya hava alan kapaklı kavanozlarda sakladığınız zaman hızlıca bozulduğunu fark edebilirsiniz.