Patlıcan rulo tarifi
Patlıcanlı kabak rulo yeni yıl menünüzde mutlaka bulunmalı...
Malzemeler
Yarım su bardağı süzme yoğurt
1 adet patlıcan
Dövülmüş ceviz
1 adet közlenmiş kırmızı biber
Yarım çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı krem peynir
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Patlıcan Rulo Nasıl Yapılır?
Patlıcanları alaca soyun ve uzunlamasına incecik şekilde dilimleyin.
Dilimlediğiniz patlıcanları tuzlu suda bekletip iyice kurulayın.
Tavaya sıvıyağı koyup ısıtın ve kuruladığınız patlıcanları bu yağda arkalı önlü olarak kızartın.
Közlenmiş kırmızı biberi küçük küçük doğrayın.
Üzerine yoğurt, krem peynir, pul biber, tuz ve cevizi ekleyip hepsini bir harmanlayın.
Kızarttığınız patlıcanların her birinin içine hazırladığınız yoğurtlu karışımdan koyarak rulo şeklinde sarın ve ortalarından kürdanla sabitleyin.
Uç kısımları alta gelecek şekilde servis tabağına yerleştirip buzdolabında soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra servis edin.