Geri Dön

Patlıcan rulo tarifi

Patlıcanlı kabak rulo yeni yıl menünüzde mutlaka bulunmalı...

Patlıcan rulo tarifi
  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım su bardağı süzme yoğurt
1 adet patlıcan
Dövülmüş ceviz
1 adet közlenmiş kırmızı biber
Yarım çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı krem peynir
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz

Patlıcan Rulo Nasıl Yapılır?

Patlıcanları alaca soyun ve uzunlamasına incecik şekilde dilimleyin.

Dilimlediğiniz patlıcanları tuzlu suda bekletip iyice kurulayın.

Tavaya sıvıyağı koyup ısıtın ve kuruladığınız patlıcanları bu yağda arkalı önlü olarak kızartın.

Közlenmiş kırmızı biberi küçük küçük doğrayın.

Üzerine yoğurt, krem peynir, pul biber, tuz ve cevizi ekleyip hepsini bir harmanlayın.

Kızarttığınız patlıcanların her birinin içine hazırladığınız yoğurtlu karışımdan koyarak rulo şeklinde sarın ve ortalarından kürdanla sabitleyin.

Uç kısımları alta gelecek şekilde servis tabağına yerleştirip buzdolabında soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra servis edin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber