Geri Dön

Patatesli mantı (Hingel) tarifi

Mantıyı patatesli olarak denemeye ne dersiniz? İşte Erzurum yöresine özel hafif ve değişik bir tat hingel yani patatesli mantı tarifi...

Patatesli mantı (Hingel) tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 bardak un
1 tane yumurta
Tuz
Su

Patatesli mantı iç harcı:
1 soğan
3 ya da 4 tane haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ

Patatesli mantı sosu için:
Tereyağı
Kuru nane
Sarımsak
Yoğurt
Kırmızı pul biber
Bir tatlı kaşığı salça

Patatesli Mantı (Hingel) Nasıl Yapılır?

Unu, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.

Hamurun üzerine nemli bir bez koyun ve 10-15 dakika dinlendirin.

Hamurdan bezeler ayıralım ve unlayarak merdaneyle ya da oklavayla ince ince açalım.

Açtığımız hamuru düz bir bıçakla önce enlemesine sonra boylamasına 3-4 cm olacak şekilde keselim.

Soğanı, patatesi ince ince doğrayalım. Bir kabın içine soğanı, patatesi, salçayı, karabiberi, sıvı yağı tuzu koyalım ve iyice karıştıralım.

Hazırladığımız hamur parçalarının ortalarına, patatesli harçtan koyalım ve üçgen şekilde kapatalım.

Tepsiyi unlayalım ve hazırladığımız mantıları unlu tepsiye koyalım.

Tencereye su koyup, içine tuz ilave edelim ve suyu kaynatalım.

Mantıları kaynayan suya atalım ve orta ateşte yaklaşık 15 dk pişirelim.

Mantıları dikkatlice süzgeç yardımıyla çıkarın.

Bir kabın içine yoğurdu, sarımsağı koyup, iyice karıştıralım ve mantımızın üzerine dökelim.

Tavaya tereyağını, salçayı, kırmızı pul biberi, naneyi koyalım ve 1-2 dk kavuralım.

Hazırladığımız karışımı mantının üzerinde gezdirelim.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber