Geri Dön

Muzlu ekmek tarifi

Muzlu ekmek hem büyüklerin hem de küçüklerin favorisi olacak.

Muzlu ekmek tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 bardak un
3/4 bardak şeker
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
3/4 bardak süt
1/4 bardak elma püresi
1,5 bardak muz püresi

Muzlu Ekmek Nasıl Yapılır?

Fırını 180 derecede ısıtın. Yaş malzemeleri iyice karıştırın.

Ardından kuru malzemeleri ekleyin. Dilerseniz ceviz parçaları da kullanabilirsiniz.

50 dakika kadar rengi koyulaşana kadar pişirin. Bir kürdanı batırıp pişip pişmediğini kontrol edin.

Fırından aldıktan sonra 5-10 dakika soğuması için bekleyin ve dilimleyip servis edin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber