Yeni yılı evde karşılayanlara özel 20 yemekle yılbaşı menüsü
Eğer aranızda "Amaan yılbaşı dediğin sıradan bir gün, yılbaşında ne yapılır ki, en fazla bir avuç fıstık alır, televizyon karşısına kuruluruz" diyen varsa vakit varken bu düşünceden vazgeçsin. Yılbaşı masası nasıl hazırlanır, yılbaşı sofrasında neler olmalı diye merak edenler için çorba, başlangıç, ara sıcak, ana yemek ve tatlı tarifleri olmak üzere 5 başlıktan, evde yılbaşı menüsü için alternatifli önerileri sizin için derledik.
21
Ve tek kişilik dev kadro: Yılbaşı Hindisi
Malzemeler1 adet orta boy bütün hindi (4-4,5 kg.)4 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı bal1 tatlı kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu1 çay kaşığı hardal1 tatlı kaşığı tuzİçi için1 dal biberiye1 adet defne yaprağı1 tatlı kaşığı tane karabiber Kestaneli iç pilav için 2 su bardağı baldo pirinç2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı zeytinyağı2 adet orta boy kuru soğan2 yemek kaşığı çam fıstığı2 yemek kaşığı kuş üzümü (ılık suda bekletilmiş)1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tarçın1/4 çay kaşığı yenibahar1 çay kaşığı tuz3 su bardağı sıcak et suyu (tavuk suyu)1 su bardağı haşlanmış kestane Nasıl Yapılır? Temizlenmiş hindileri bol suda yıkayın ve iyice kurulayın. Bir kasede zeytinyağı, bal, domates salçası, taze sıkılmış limon suyu, hardal ve tuzu karıştırın. Sosu fırça yardımıyla hindinin her tarafına sürün. Hindinin iç kısmına biberiye, tane karabiber ve defne yaprağı yerleştirin. Hafif unlanmış fırın poşetine veya tepsisine hindiyi alın ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 2,5 saat pişirin.Pilavı hazırlamak için, soğanları küp küp doğrayın. Tereyağını ve zeytinyağını eritin. Soğanları hafifçe soteleyin. Pirinçleri de ilave edin. Bol suda beklettikten sonra yıkadığınız kuş üzümlerini, karabiber, tarçın, yenibahar ve tuzu katın. Sıcak et suyu ve küçük parçalara ayırdığ
22
Kestaneli rulo pasta: Kimse kusura bakmasın, pastasız kutlama olmaz; tatlı yiyelim bir yıl boyunca tatlı konuşalım değil ama...
Malzemeler200 gram kestane Keki için4 adet yumurta4 yemek kaşığı toz şeker2 yemek kaşığı su4 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı kakao1 tatlı kaşığı vanilya özütü (arzuya göre) Dolgu kreması için200 gram şekersiz çiğ krema200 gram beyaz çikolata Üzeri için1 paket toz krem şanti1,5 çay bardağı soğuk süt Yukarıda yazdığımız cümleden daha fazlasını kurmak istemiyoruz. Yeteri kadar net olduk bu konuda. Nasıl Yapılır? Kestaneleri çizin ve 200 derecelik fırında pişirin. Dolguyu hazırlamak için kremayı kaynatın ve bitter çikolatayı hafif kaynayan kremanın içinde eritin. Buzdolabında dinlendirin. Yumurta beyazlarını çırparak kabartın. Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın ve yumurtalı karışıma ilave edin. Bu karıştırma işlemi narince yapılmalıdır. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisine ince bir kat olacak şekilde serdiğiniz hamuru önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 7-8 dakika pişirin.Pişen ve soğuyan kekin içine hazırlanan kremayı ekleyin ve kestanelerle beraber rulo şeklinde sarın. Pastanın üzeri için krem şanti ve sütü çırpıp düzgünce sürün.
Afiyet olsun...
Kaynak. yemek.com
Afiyet olsun...
Kaynak. yemek.com