Riskleri neler?
İnsan sağlığını tam olarak nasıl etkileyebileceği ile ilgili türlü çalışmalar da yürütülen yapay et ile ilgili 'dezavantajlar' şimdilik dört grupta inceleniyor:
1- Güven: İnsanlar, başlangıçta laboratuar ortamında ve adı üstünde 'yapay' bir şekilde üretilen ete güven duyacak mı? Yapay et, 'GDO'lu besin' algısıyla mı karşılaşacak?
2- İşsizlik: Günümüz et üretim yöntemlerine her ne kadar 'verimsizlik' eleştirisi yapılsa da, şunu kabul etmeliyiz; istihdam gücü yüksek. Eğer yapay et gerçek bir trende dönüşürse, günümüzde et fabrikalarında çalışan kişilerin işsizlikle burun buruna gelmesi ihtimali var.
3- Tat: Yapay etler, teorik olarak yağ içermiyor. İçinde kemik de olmayacağı için gerçek etten farklı bir tada sahip olması ihtimali çok yüksek. Bu tada ne sürede alışacağımızı ise hep birlikte göreceğiz.
4- Obezite: Ete erişim kolaylaşırsa ve ucuzlaşırsa obezitenin daha da büyüyen bir risk olarak karşımıza dikilmesi ihtimali artacak.