İddialara kanıtlarla yanıt
Yanıt 1: Haberlere göre, komplo teorisinde bahsi geçen formatta sadece ürünlerin seri numaraları değil, herhangi bir numara serisi yazılarak, bilinen bir arama motorunda arandığında da sonuçlarda bikinili çocuk fotoğrafları geliyor. Araştırmaları yapan haber kuruluşları da fotoğrafları getirenin seri numaraları değil, arama yaparken teoriyi ortaya atan kişinin yanına koyduğu koddan kaynaklandığı sonucuna vardı. Yani bu durum tamamen yazılımsal ve teknik.
Yanıt 2: Teoriyi yazan Reddit kullanıcısı, iddialarını güçlendirmek için Wayfair çalışanlarının, 'şirket yöneticilerinin pedofili olmasını protesto ettiklerini' de öne sürdü. Teoride iddia edilen ptotesto konusu doğru olmayan bir diğer iddia. Bu durum tamamen Wayfair çalışanlarının Haziran 2019'daki protestosuyla ilgili. Wayfair çalışanları, çocuk kaçakçılığı değil; ABD'nin Texas eyaletinde düzensiz göçmenlerin sınır dışı işlemleri için tutulduğu bir merkeze Wayfair'in yatak tedarik etmesini protesto etmek amacıyla iş bırakmıştı.
Yanıt 3: Wayfair internet sitesinde çok yüksek fiyatlara bazı ürünlerin satıldığı doğru bu Wayfair yöneticileri tarafından kabul ediliyor. Ancak ürünlerdeki yüksek fiyatlandırmaların asıl nedeni Wayfair değil, tedarikçi firmalar. Bunun çocuk ticareti ile somut bir bağlantısı olmadığını ileten Wayfair bu kadar büyük bir çocuk ticareti operasyonunun, çevrimiçi bir şekilde herkesin gözünün önünde yürütülmesi ve de kod ismi olarak kaçırılan çocukların isimlerinin alenen kullanılmasının mantıklı olmadığını iletti. Açıkçası resmin dışından bakınca bu kadar büyük bir suçun göz önünde alenen yapılması pek mümkün görünmüyor. Fakat yine de net bir şey söylemek bence zor...