Sokak yemekleri ve sakatat
Midye, kokoreç, işkembe, balık ekmek, mısır, kumpir... Hepsi bizim birer değerimiz ve hepsi çok seviliyor. Hayatında midyeye elini sürmemiş, kokoreç yemeyi düşündüğünde gözü kararan ve "Gerçekten ya, nasıl yiyorsunuz işkembeyi?" şeklinde sorular soran bir adam olarak sakatat ve sokak yemekleri sevgisini anlayışla karşılayabiliyorum. Sakatatın gurmelik gerektirebileceğini de düşünüyorum. Fakat, midyenin zincir restoranlarının açılması, kokoreçlerin sokak aralarından dev restoranlara terfi etmesi, balık ekmek konseptli 'indie' restoranlar kurulmasını, bardakta mısıra AVM içinde hardal sıkıp fotoğrafını çeken lise son sınıf öğrencilerini anlayamıyorum. Sanırım hiç de anlayamayacağım.