Milliyet Executiveİşte Türkiye'nin En Etkin 50 CHRO'su

İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CHRO'su

04.09.2024 - 09:18 | Son Güncellenme:

Küresel iş dünyasının değişen dinamikleri ve teknolojideki baş döndürücü ilerlemelerle birlikte İnsan Kaynakları Direktörleri’nin, yani CHRO’ların (Chief Human Resources Officer) sorumlulukları artıyor ve oyun kurucu rolü daha fazla öne çıkıyor. Sizleri dijital dönüşüm, yetenek yönetimi ve sürdürülebilirlik gibi kavramların hayati önemde olduğu yeni dönemde sergiledikleri performansla dikkat çeken Türkiye'nin En Etkin 50 CHRO'suyla tanıştırıyoruz.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

İşte DataExpert iş birliğinde BMI tarafından yürütülen En Etkin 50 CHRO Araştırması sonucunda hazırlanan 'En Etkin 50 CHRO' listesinde yer alan İK liderleri... 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Abdulkerim Çay - Türk Hava Yolları - CHRO 

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu. 9 yılı aşkın süredir Türk Hava Yolları'nda İK'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürüyor. İnsanı odağa alan bir İK stratejisi doğrultusunda çalışan memnuniyetini ve mutluluğunu ön planda tutan uygulamalara öncülük ediyor. İK süreçlerinin dijital dönüşümü, yetenek kazanımı, yetkinlik gelişimi, ödüllendirme ve iletişim odaklı kurum kültürünü sürdürme konularına odaklanıyor.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Alper Tokalp - Hayat - Global İK Direktörü 

Ekim 2020'den beri Hayat Global İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevini yürütüyor. Hayat'ın tüm işe alım, yetkinlik geliştirme, yetenek yönetimi ve işveren markası süreçlerine yön veren Tokalp, 695 kişilik bir ekibe liderlik ediyor. Alper Tokalp'in gelecek dönem gündeminde şirketin büyümesini destekleyecek stratejik işgücü ve liderlik planlaması gibi konular yer alıyor. 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Asena Akbalcılar Aşkın - KoçSistem - İnsan Kaynakları GMY 

2008 yılında iş hayatına başlayan Aşkın, 2012 yılında HSBC'de çeşitli pozisyonlarda görev almıştır. 2015'de Koç Holding İK Yöneticisi pozisyonunda, 2017'de İşe Alım Yöneticisi ve 2019'da Yetenek Yönetimi ve Organizasyon Gelişim Yöneticisi görevlerini üstlenmiştir. 2023 Şubat ayından bu yana KoçSistem Bilgi ve İletişim Hizmetleri A.Ş. İnsan Kaynakları GMY pozisyonunda görev yapmaktadır.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Banu Artüz - Anadolu Efes - CHRO 

Kariyerine P&G Satış departmanında başladı. 16 yıllık P&G kariyerinde Kazakistan ve Rusya'da ikamet ederek Doğu Avrupa ve Orta Asya Cumhuriyetlerinden sorumlu oldu. 2014 yılında Anadolu Grubu'na katıldı. 2018 yılından itibaren ise Anadolu Efes Grup İnsan Kaynakları Direktörü (CHRO) olarak görevine devam ediyor.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Betül Çorbacıoğlu - Mercedes-Benz Türk - İnsan Kaynakları Direktörü

Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladı. 2000 yılında Mercedes-Benz Türk ekibine katılan Çorbacıoğlu, 2016'dan bu yana şirketin kültürel ve insan kaynaklarının dijital dönüşüm yolculuklarına, çalışanı odağına alan insan kaynakları yaklaşımına liderlik ediyor.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Burcu Yüksel Kocagöz - Petrol Ofisi Grubu - CHRO

1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Türk Henkel'de başladığı satın alma kariyerine, 28 yıl boyunca farklı sektörlerde devam etmiş, Türkiye'de ve global süreçlerde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2020 yılında Petrol Ofisi Grubu'na Satın Alma Kıdemli Müdürü olarak katılan Kocagöz, Kasım 2021'den bu yana 'İnsan Kaynakları Direktörü' görevini sürdürmektedir.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Can Örüng - OYAK - İK Grup Başkanı

İTÜ İşletme Mühendisliği mezunu. Koç Üniversitesi'nde Executive MBA, Harvard ve Kellogg Business School'da da liderlik gelişim programlarını tamamladı. İş Bankası'nda müfettişlik, IBM ve Deloitte firmalarında yönetim danışmanlığı yaptıktan sonra bankacılık sektöründe farklı fonksiyonlarda üst düzey yönetici olarak çalıştı. 2017 yılında katıldığı OYAK grubunun İK ve sürdürülebilirlik faaliyetlerine liderlik etmenin yanı sıra, farklı işkollarındaki birçok şirketinin yönetim kurulunda da aktif görev almakta. 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Cenk Akıncılar - QNB Finansbank - İnsan Kaynakları GMY 

Eskişehir Anadolu/Osmangazi Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu. 1998-2003 yılları arasında Pamukbank İnsan Kaynakları'nda çalıştıktan sonra 2003 yılında QNB Finansbank'ta çalışmaya başladı. 2003 yılından itibaren QNB Finansbank İnsan Kaynaklarında birçok birimde görev alan Akıncılar, 2019 yılından bu yana İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı olarak ve üye/gönüllü şekilde yer aldığı STK'lar ile topluma faydalı olacak çalışmaların içinde olacak şekilde görevini sürdürüyor.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Çiğdem Ünsal - TEB - İnsan Kaynakları GMY

ODTÜ Ekonomi Bölümünden mezun olduktan sonra kariyerine Yapı Kredi Bankası'nda değişim projeleri yönetimiyle başlamıştır. 1998'den bu yana, Stratejik Planlama, Organizasyonel Gelişim, Ücret, Performans, İletişim gibi İnsan Kaynaklarının tüm alanlarındaki bilgi ve deneyimi ile görev yapan TEB İnsan Kaynakları GMY Çiğdem Ünsal, pozitif etki yaratmayı prensip olarak edinerek ve en iyi çalışan deneyimini sunmak için teknolojiye yatırım yaparak TEB'in işveren markasını yönetiyor.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Deniz Demir Yeniay - Siemens Healthineers - İnsan Kaynakları Ülke Lideri

ODTÜ Psikoloji Bölümünü bitirdikten sonra, Koç Üniversitesi'nde Endüstri ve Organizasyon Psikolojisi alanında yüksek lisansını tamamladı. 2006'da Siemens bünyesine katıldı. 2006-2015'te Siemens'in farklı sektörlerinde İK İş Ortağı olarak görev aldı ve şirketin dönüşüm projelerine liderlik etti. 2016 yılı itibarıyla, Siemens Healthineers Türkiye'de İK Direktörü olarak görev yapmaktadır. Türkiye organizasyonuna bağlı ülkelere de İK konularında liderlik eden Yeniay, aynı zamanda şirketin İcra Kurulu üyesidir.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Dr. Doğan Başar - Türkiye Sigorta - İK, Strateji ve Destek Hizmetleri GMY 

KTÜ İşletme bölümünden mezun olan Başar, Finans sektöründe birçok farklı şirketlerde İK Yöneticisi olarak görev almıştır. 2020-2023 yılları arasında T.C. Merkez Bankası İnsan Kaynakları GM olarak görev yapan Başar, İK alanında birçok ulusal ve uluslararası makale ve kitap bölümleri yazmıştır. 2023 itibarıyla Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik İK, Strateji ve Destek Hizmetleri GMY olarak göreve başlamıştır. Türk P&I Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam etmektedir.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Erhan Özel - Temsa - İK & Bilgi Tek. & Sür. GMY

Coca-Cola'da İnsan Kaynakları bölümünde başladığı kariyerine TEMSA ve MMK Metalurji gibi büyük şirketlerde yöneticilik yaparak devam etti. Şu anda TEMSA'da İnsan Kaynakları, Bilgi Teknolojileri ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almaktadır. İnsan Kaynakları uluslararası yapılanmasının kurulması, agile kültürünün yaygınlaştırılması, sürdürülebilirlik, dijitalleşme, organizasyonel dönüşüm alanlarında şirkete liderlik etmiştir.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Eriş Aslan - Koçtaş Yapı Marketleri - İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri GMY

Toplam 17 yıllık iş deneyiminin 15 yılını İnsan Kaynakları alanında geçirdi. 3 yıldan uzun süredir İnsan Kaynakları Tribe, Çalışan Deneyimi Tribe ve Çevik Dönüşüm CoE Liderliğini yapıyor. İnsan Kaynakları fonksiyonuna ek olarak Koçtaş'ın B2B Satış İş Birimi'nden de sorumlu. Bugüne kadar otomotiv, enerji, perakende sektöründe ve Koç Holding'te çalışarak farklı sektörleri deneyimledi. ODTÜ Endüstri Mühendisliği ve Koç Üniversitesi Executive MBA mezunudur.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Erkan Durdu - Turkcell - İnsan ve İş Destekten Sorumlu GMY

Kariyerine TRT İstanbul Radyosu'nda başlayan Durdu daha sonrasında Kanal 7, Radikal ve Akşam gazetelerinde çalışmıştır. 2011-2014'te Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon GMY, 2014-2021'de TRT Yönetim Kurulu Başkanvekili ve GMY görevlerinde bulunan Durdu, 2022-2023'te TÜBİTAK Genel Sekreterliği yapmıştır. Görev yaptığı kurumlarda İK, Bütçe ve Finansal Operasyonlar, Yayın Stratejileri, Değişim Yönetimi, İçerik Yönetimi, Dijital İş Uygulamaları gibi alanlara liderlik etmiştir.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Esra Beyzadeoğlu - Hepsiburada - Müşteri Deneyimi ve İK'dan Sorumlu Grup Başkanı

Ocak 2021'den bu yana Hepsiburada İK ve Müşteri Deneyiminden Sorumlu Grup Başkanı olarak görev yapmaktadır. Alternatifbank, Akbank, Accenture, Ziraat Teknoloji ve Osmanlı Bankası gibi önde gelen banka ve danışmanlık firmalarında çeşitli üst düzey yöneticilik rollerini üstlenmiştir. Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü mezunu olan Beyzadeoğlu, Sabancı Üniversitesi'nin yönetici MBA programını tamamladı.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Eylem Özgür - Eczacıbaşı Topluluğu - İK Grup Başkanı

Lisans derecesini İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden, yüksek lisans derecesini İstanbul Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü'nden, doktora derecesini ise aynı üniversitenin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü'nden aldı. İş yaşamına Aselsan'da başlayan Özgür, Eczacıbaşı Topluluğu'na İnsan Kaynakları Uzman Yardımcısı olarak katıldı. Bu alanda her seviyede görev aldı. Eczacıbaşı Topluluğu İnsan Kaynakları Grup Başkanı olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Faruk Gözleveli - Pladis Türkiye / Ülker - İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı

1994 yılında Yıldız Holding bünyesinde katılan Gözleveli, İK fonksiyonlarının farklı pozisyonlarında çalıştı. Birçok İK yaklaşımının uygulanmasında, süreçlerin ve sistemlerin geliştirilmesi ve uygulanmasında ayrıca değişim yönetiminde önemli rol oynadı. Mart 2017'den beri Ülker-Pladis'te Türkiye, Orta Asya, Rusya ve Doğu Avrupa bölgelerinden sorumlu İK Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Güntulu Peker - sahibinden.com - İnsan ve Sürdürülebilirlik GMY

sahibinden.com'da İnsan ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı görevine devam eden Peker, 20 yılı aşkın süredir teknoloji ve telekomünikasyon sektörlerinde birçok markada hayata geçirdiği uygulamalarla ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıya imza atmıştır. Daha yaşanabilir bir dünya için bugün atılan adımların, geleceği bugünden tasarlamadaki öneminin kıymetli olduğuna inanıyor.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Hakan Öker - TAV Havalimanları Holding - İnsan Kaynakları Grup Başkanı

Çalışma hayatı boyunca Beksa, Bekaert - Sabancı Çelik Kord, Kordsa Türkiye, Sabancı Holding, Kordsa Global gibi şirketlerde görev almıştır. 2015'de Kordsa Global'de İK'dan Sorumlu GMY görevini yürüten Öker, 2016'dan beri TAV Havalimanları Holding'te İK'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı, 2020'den beri ise İK'dan Sorumlu Grup Başkanı olarak görev yapmaktadır.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Hale Ökmen Ataklı - ING Türkiye - CHRO

İTÜ Uzay Mühendisliği mezunu olan Ataklı, 20 yılı aşkın iş deneyimine sahiptir. Birçok kurumdaki üst düzey sorumluluklarının ardından son olarak Alternatif Bank'ta İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. Ayrıca danışman ve profesyonel yönetici koçu rolleri ile kurumların değişim ve gelişim yolculuklarına katkıda bulundu. 2023 itibarıyla ING Türkiye İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almaktadır.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Murat Yüksel - L'Oréal Türkiye - Ülke İnsan Kaynakları Direktörü

2011-2014 yılları arasında Dublin'de Kıdemli İK Danışmanı olarak çalışan Yüksel, 2014 itibariyle Türkiye'ye dönerek GittiGidiyor'da ki İK Liderliği görevinin yanı sıra 2020'ye kadar dönemsel olarak eBay Çekya, Rusya, İspanya, İtalya, Fransa ve Lüksemburg İK birimlerinin sorumluluğunu da üstlendi. 2020'den itibaren APAC bölgesi dahilinde GittiGidiyor İnsan ve Kültür Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi olarak görevini 2023'e kadar devam ettirdi. 2023 itibariyle de L'Oréal Türkiye Ülke İK Direktörü ve Ülke Liderlik Ekibi Üyesi olarak iş hayatına devam etmektedir.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Nazire Ulusoy - IC Holding - İnsan ve Kültür Başkanı

IC Holding'in merkezileşme ve kültürel dönüşüm sürecinde, kurumsal dayanıklılıklarını destekleyici birçok uygulamanın öncüsü olmuştur. IC Mutluluk Harekatı, IC İyi Yaşam Harekatı, Re/flex Çalışma Düzeni, 10'dan Başla, IC Flexy ve IC Prive gibi birçok örnek uygulama ile çalışan deneyimi, yetenek yönetimi ve işveren markası süreçlerini güçlendirmiştir. IC Akademi, IC Ajanda, IC Kariyer, IC Synergy ve IC Sesimiz uygulamaları ile grubun İK süreçlerinin dijital dönüşümüne liderlik etmiştir.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Nazlı Tlabar Güler - Vodafone Türkiye - İnsan Kaynaklarından Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı

2022'de İK'dan Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak Vodafone'a katılmıştır. İK alanında 20 yılı aşkın deneyime sahip olan Güler, 2011 itibarıyla HSBC Bankası'nda İK İş Ortaklığı ve Organizasyonel Gelişim alanlarında görev almıştır. HSBC'de ki son görevinde Ücretlendirme, Yan Haklar ve Çalışan İlişkilerinden Sorumlu Direktör olarak çalışan Güler, 2018'de Cigna Finans ve Emeklilik şirketinde İK, Süreç ve Stratejik Program Yönetiminden Sorumlu GMY görev almıştır.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Nihan Alhan - Borusan Boru - İcra Kurulu Üyesi, İnsan ve Sürdürülebilirlik

2005-2014 yılları arasında Yazaki Otomotiv Yan Sanayi şirketinde İK Müdürü olarak görev yaptı ve 2014 -2021 yılları arasında Autoliv Cankor Otomotiv şirketinde Ülke İK ve Endüstriyel İlişkiler Müdürlüğü rolünün yanı sıra Autoliv Avrupa Bölgesi Ücretlendirme ve Yan Haklar Koordinatörlüğü görevini üstlendi. Alhan, 2021 yılından bu yana Borusan Boru bünyesinde İnsan ve Sürdürülebilirlikten sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak kariyerini sürdürüyor.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Nursel Ölmez Ateş - Borusan Holding - İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı

İstanbul Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Ateş, 1995'ten itibaren profesyonel iş yaşamını aktif olarak sürdürüyor. Perakende sektöründe yurt içi ve yurt dışında Gıda, Gıda Dışı ve DIY alanında 3 farklı markada 13 yıllık deneyimin ardından, sektör değiştirerek Borusan'da kariyerine devam etti. 2022'de mevcut görevlerine ek olarak Grubun, sürdürülebilirlik liderliğini üstlenen Ateş, 2030 hedeflerine ulaşılması için sürdürülebilirlik projelerini yönetiyor.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Oğuzhan Coşkunyürek - Havelsan - İnsan Kaynakları Direktörü

2006-2015'te Türkiye Finans Katılım Bankası'nda Yönetici olarak görev yapmıştır. Ardından 2015-2017'de HAVELSAN'da sırasıyla Kurumsal Bilgi Yönetimi ve İletişimi, Kurumsal Performans ve Raporlama ile Teşvikler birimlerinde görev almış, 2018'den bu yana İK Direktörlüğü görevini icra etmektedir. İK fonksiyonunda dijital dönüşüm, çalışan deneyimi ve kültürü, sürdürülebilir yetenek yönetimi, çevik İK yönetimi projelerini hayata geçirmektedir.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Olcay Yılmaz Nomak - Migros Ticaret - İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri GMY

YTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1996'da iş yaşamına, 1998'de ise Migros kariyerine başladı. Şirkette çeşitli görevlerde bulunan Nomak, 2005'te İK Planlama ve Sistem Geliştirme Müdürlüğüne atandı.2010-2018 arasında sırasıyla İK Planlama ve Seçme Yerleştirme Müdürlüğü, İK Grup Müdürlüğü ve İK Direktörlüğünü üstlendi. 2019 itibarıyla Migros Ailesi'nin İK ve Endüstri İlişkileri GMY olarak görevini sürdürüyor.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Osman Özdemir - Ford Otosan - İnsan Kaynakları ve Dönüşüm Lideri

Kariyerine Brillant ve Beko Elektronik'te Satınalma Uzmanı olarak başlamıştır. Arçelik/Beko LLC'de çalıştıktan sonra, İK alanına geçiş yapmış ve burada İK Yöneticisi olarak önemli projeler gerçekleştirmiştir. Türk Traktör ve Ziraat Makineleri'nde 7 yıl boyunca İK Direktörü olarak görev yapmıştır. 2023'te Arçelik A.Ş.'de İK Kıdemli Direktörü olarak atanmış ve Haziran 2024'te Ford Otosan'da İK ve Dönüşüm Lideri olarak göreve başlamıştır.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Önder Korkmaz - Tüpraş - Genel Müdür Yardımcısı - İK

Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü'nde, lisansüstü eğitimini ise 2011'de Fordham Üniversitesi Executive MBA programına katılarak tamamlamıştır. Kariyerine 2005'te Garanti Bankası'nda başlamış ve 2015 yılına kadar İK alanının çeşitli fonksiyonlarında, yöneticilik görevi ile devam etmiştir. 2016-2023'te Koç Holding'de İK Koordinatörü olarak görev yapmıştır. 2023'ten bu yana Tüpraş İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yapmaktadır.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Özden Önaldı - Yapı Kredi - İK Org. ve İç Hiz. Yön. GMY

Kariyerine proje danışmanı olarak başlayan Önaldı, ardından bankacılık sektöründe CRM & Pazarlama, Stratejik Planlama, IT ve İK alanlarında birçok stratejik projeye liderlik etti. 2016'da Koç Holding'e katılan Önaldı, İK ve Endüstri İlişkileri Başkanlığı'nda dijital dönüşüm, çevik dönüşüm ve üst yönetim liderlik gelişimi alanlarında görev yaptı. 2022'den bu yana Yapı Kredi İK Organizasyon ve İç Hizmetler Yönetimi GMY görevini yürütüyor.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Özlem Ökten - PepsiCo Türkiye - İnsan Kaynakları Kıdemli Direktörü

İK alanındaki 20 yılı aşkın kariyerine Siemens'te başlayarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nde devam ettikten sonra 2011'de PepsiCo ailesine katılmıştır. PepsiCo'da farklı fonksiyonların İK yönetimi, organizasyonel ve yetenek gelişimi, değişim yönetimi, İK operasyonları ve çalışan ilişkileri gibi birimlere liderlik etmiş ve organizasyona yenilikçi çalışmaları ile katkı sağlamıştır. 2023'ten beri İK Kıdemli Direktörü olarak görev yapmaktadır.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Özlem Özbatır - Akiş GYO - İnsan ve Kültür Direktörü

İK alanında 33 yıllık deneyime sahip olan Özbatır, Akkök Holding'in Gayrimenkul Sektörü'nde faaliyet gösteren Akiş GYO'da İK Direktörü olarak çalışmaktadır. İK alanındaki yenilikleri yakından takip eden Özbatır, ihtiyaçlara yönelik değer yaratan ve şirketin başarı grafiğini yukarı taşıyan projeler geliştirmek konusunda yetkin bir liderdir. Yaratıcı ve proaktif yaklaşımı sayesinde, iş gücü verimliliğini artıran ve çalışan memnuniyetini en üst düzeye çıkaran projeleri hayata geçirmiştir.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Pınar Anapa - Akbank - İnsan ve Kültür GMY

1999'da Akbank Teftiş Kurulu'nda göreve başlamış, farklı konularda sorumluluklar alarak 2007-2014'te Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 2014'te Kariyer Gelişimi Bölüm Başkanı olarak görev yapmaya başlayan Anapa, 2019'dan beri İnsan ve Kültür GMY olarak görev yapmaktadır. Anapa, kariyer gelişimi, organizasyonel gelişim, eğitim, mimari çözümler ve operasyon alanlarından sorumludur.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Pınar Yamaner - Alarko Holding - İnsan ve Organizasyon Grup Başkanı

İş hayatına 1995 yılında Arçelik'te başlayan Yamaner, 2001-2012 yılları arasında Omsan Lojistik'de İK ve Kalite Sistemleri Müdürü, 2012-2014 yılları arasında Çelebi Hava Servisi ve  2014-2018 yılları arasında İK Direktörü olarak görev yapmıştır. 2018-2019 yılları arasında Umur İK ve Yönetim Sistemleri Direktörü olarak görev yapmıştır. Alarko Şirketler Topluluğu'na 2019 yılında İK Direktörü olarak katılan Yamaner, 2022 yılı itibariyle Alarko Holding İnsan ve Organizasyon Grup Başkanı olarak atanmıştır.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Seda Kaplan Erdoğan - İGA İstanbul Havalimanı - CHRO

Çalışma hayatına 1998 yılında General Motors Türkiye'de başlayan Erdoğan, sırasıyla Philip Morris SA, Huawei, Starwood ve Mediamarkt'ta üstlendiği yönetsel görevlerinin ardından MNG Kargo'da İK GMY ve İcra Kurulu Üyesi olarak kariyerine devam etti. 25 yılı aşkın deneyimi dahilinde birçok başarılı projeye imza atan Erdoğan, 2023 yılından bu yana İGA İstanbul Havalimanı'nda İK GMY görevini sürdürüyor. 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Seda Kayrak Kızıltan - Boyner Grup - CHRO

İK alanında geliştirdiği yenilikçi projeleri, çalışan odaklı liderlik yaklaşımı ve organizasyonel gelişim konusundaki liderliği ile ön plana çıkan Kızıltan, Boyner Grup bünyesinde de İK stratejilerini teknolojik ve sosyal değişimlere bağlı olarak modernize etmiştir. 25 yıllık kariyer yolculuğunda hayata geçirdiği öncü çalışmalar hem sektörün gelişimine hem de sektöre yeni yetenekler kazandırma konusunda katkı sağlamıştır.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Selda Seçkinler Oba - Kale Holding - İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı

Kariyerine Yapı Kredi Bankası'nda Müfettiş olarak başlayan ve çeşitli sektör, firmalarda İK yöneticiliği yapmıştır. 2016'dan beri Kale Grubu'nda İK Başkan Yardımcısı (CHRO) ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Kale Grubu'nun “Dijitalleşme, Sürdürülebilirlik ve İnovasyon” stratejik öncelikleri doğrultusunda organizasyonel, dijital ve kültürel dönüşüm, yetenek yönetimi, yetkinlik gelişimi, çalışan deneyiminin iyileştirilmesi çalışmalarına liderlik etmektedir.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Semih Sel - Kuveyt Türk Katılım Bankası - İnsan Kaynakları Grup Müdürü

Kariyerine 1999'da Kuveyt Türk Katılım Bankası'nda Organizasyon ve Süreç Geliştirme Uzmanı olarak başlamıştır. Daha sonra kariyerine İK departmanında devam eden Sel çeşitli görevler üstlenmiştir. 2009'da İK Müdürü olarak atanan Sel, 2012'den itibaren İK Grup Müdürlüğü görevini yürütmektedir. İK yönetiminde yenilikçi yaklaşımlar benimseyerek, dijital dönüşüm ve yapay zeka uygulamalarıyla süreçlerin daha verimli ve etkili hale getirilmesine öncülük etmektedir.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Sezgin Diz - Kalyon PV - İK, Solar Akademi ve Destek Hizmetleri Direktörü

2003'te Personel ve İdari İşler Müdürü olarak başladığı İK kariyerine, daha sonra CEVA Lojistik, Acıbadem Sağlık Grubu, İGA ve Gübretaş Gübre Fabrikaları gibi İK Departmanında Yönetici/Müdür görevlerinde çalışmaları oldu. Dünyanın ilk ve tek entegre güneş teknolojileri üretim tesisi olan KalyonPV'de İK, Solar Akademi ve Destek Hizmetleri Direktörü 'dür.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Şengül Arslan - Şişecam - İnsan Kaynakları GMY

Kariyerine Arthur Andersen'da başlayan Arslan, 2002-2004'te Ernst & Young'da, 2004-2007'de Danone Tikveşli'de, 2007-2011'de Avea'da, 2011-2017'de HSBC Bank'ta görev almıştır. 2017 itibarıyla Şişecam'a İK Başkanı olarak katılmış ve 2017-2020'de İK fonksiyonuna ilave olarak Kurumsal İletişim fonksiyonunu da yönetmiştir. Arslan, 2021 yılı itibarıyla Şişecam İK Fonksiyonundan Sorumlu GMY görevini sürdürmektedir.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Şennur Kuru - Kibar Holding - İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı

İş hayatına 1999 yılında bankacılık sektöründe başlayan Şennur Kuru, Yıldız Holding'de İK ve Deloitte'da danışmanlık ekiplerinde çalıştıktan sonra Sabancı Holding'de ve Enerjisa'da yine İK alanında görev aldı. Avea'da Organizasyonel Gelişim Direktörlüğü ve sonrasında Sabancı Holding'de Grup İK Direktörlüğü görevlerinin ardından Türk Telekom'da İK İş Ortaklığı Direktörlüğü görevini üstlendi. 2017 itibariyle Kibar Holding İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Toygan Pulat - Beko - İnsan Kaynaklarından Sorumlu GMY

Lisans eğitimini ODTÜ'de Endüstri Mühendisliği, yüksek lisansını (MBA) ise Bilkent Üniversitesi'nde İşletme alanında tamamlayan Pulat, Kanada McMaster Üniversitesi'nde İK Yönetimi eğitimi almıştır. 30 yıla yaklaşan kariyeri boyunca, 10 yılı yurt dışında olmak üzere, tüketim ürünleri, güzellik ve kişisel bakım, telekom sektörlerinde faaliyet gösteren Pulat, hızlı büyüyen pazarlarda organizasyonel ve kültürel dönüşüm üzerine çalışmıştır. Pulat, Haziran2021'den bu yana ise Beko'da CPO olarak görev yapıyor.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Tuğba Gök Nam - Brisa - CHRO

Profesyonel kariyerine 2005 yılında Adecco'da başlayan Gök Nam, 2007-2009'da Koç Holding / Tüpraş'ta, 2009-2018'de ise Enerjisa'nın Satış ve Dağıtım şirketlerinde, 2018-2022'de ise Sabancı Holding'de çeşitli görevlerde çalışmıştır. Ayrıca, SAHOL Özel Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Komitesi Üyesi olarak görev almıştır. 2022'den bu yana Brisa'da İK, Akademi, İSG-Ç ve Kurumsal İletişimden sorumlu İK GMY olarak görev yapmaktadır.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Tuğba Paşalı Karacan - Borusan Otomotiv - İcra Kurulu Üyesi ve İK ve İSG GMY

Şirketin yetenek yönetimi ve kültürel dönüşüm stratejilerine liderlik eden Karacan özellikle genç yeteneklerin organizasyona kazandırılması ve gelişimine odaklı çalışmıştır, Satışta Kariyer Yolu, Yeni Nesil Servis ve Kod Adı Dijital programları kariyerine satış, satış sonrası ve teknoloji alanlarında devam etmek isteyen gençler için oluşturulan programlara örneklerdir. Borusan X Kültürel Değer ve Prensiplerin Borusan Otomotiv Grubu'nda yayılımına liderlik ederek, kurumun geleceğe taşınmasında öncü olacak uygulamaların hayata geçirilmesine odaklanmıştır.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Umut Günal - Koç Holding - İK Direktörü

Lisans eğitimini Koç Üniversitesi, yüksek lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra Hay Group Danışmanlık, Ericsson ve TalentSys Danışmanlık'ta görev yaptı. 2017 yılında Koç Holding A.Ş. bünyesine katıldı. Koç Grubundaki görevini İK Direktörü olarak sürdürüyor.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Ülfet Banu Baykent Uysal - Mey Diageo - İnsan Kaynakları Direktörü

Boğaziçi Üniversitesi İktisat mezunu olan Uysal, kariyerine 1999 yılında Unilever Türkiye'de İK ekibinde başladı. 2014-18 yıllarında Unilever NAMETRUB Bölgesi Satış/Pazarlama İK Direktörlüğü görevinin ardından 2018-22 arasında Eczacıbaşı Yapı Grubu İK departmanına liderlik etti. 2022 Mayıs'tan bu yana MeyDiageo İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevini yürütmektedir. Aynı zamanda Gestalt koçu ve Sales Network platformu üyesi.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Yakup Aydilek - Enerjisa Enerji - İnsan ve Kültür Bölüm Başkanı

Kariyerine Deloitte'da başlayarak, 2005-2009 yılları arasında Kıdemli Denetçi, 2009-2010 yıllarında CAF'de Finansal Kontrolör olarak görev almıştır. 2010 yılında Enerjisa Enerji'ye katılan Aydilek, özelleştirme süreçleri ve operasyonel mükemmellik projelerinde yer almıştır. 2021'de İnsan ve Kültür Bölüm Başkanı olarak atanan Aydilek, GYİAD ve Yeniden Biz Derneklerinde aktif görevlerde bulunmaktadır.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Yeliz Çetinkaya - TEI - İK ve İdari İşler GMY

Kariyer yolculuğunda 19 yılı geride bırakan Çetinkaya; TEI'de İK & İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı görevini sürdürürken, TEI'nin dijital dönüşüm ve insanı odağa alan stratejileri doğrultusunda çalışan mutluluğu, kültürel dönüşüm, marka- yetenek yönetimi kapsamlarında birçok sürecin yönetilmesinden sorumludur. Çalışan yaşam döngüsünü temele alarak hem aday hem de çalışan deneyimini iyileştirecek birçok projeye liderlik etmektedir.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Yeşim Çokeker - DeFacto - CHRO

Üniversitede başladığı perakende sektöründeki kariyerinden 12 yıl sonra satış ve pazarlama yöneticisi olarak ayrılan Çokeker, 2004- 2013'te Türkiye'nin önemli kurumsal şirketlerinde 'Danışman ve Eğitmen' olarak görev aldı. 2014'te DeFacto'da çalışmaya başlayan Çokeker sırasıyla Akademi ve Yetenek Yönetimi, Mutluluk Yönetimi, İşveren Markası ve İç İletişim, Yetenek Kazanımı, Ücret ve Yan Haklar, Bordro ve Özlük işlerinden sorumlu oldu.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Yeşim Özlale Önen - Sabancı Holding - İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı

2023'ten beri Sabancı Holding İK ve Sür. Grup Başkanlığı ve Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık Baş Sorumlusu görevlerini sürdürüyor. Sabancı Topluluğu İK stratejisini Topluluk İK liderleri ile birlikte, ortak akıl ile güncelleyen Önen özellikle en iyi yeteneği kazandırma ve elde tutma; hızlı, esnek ve çevik hareket eden organizasyonlar oluşturma; amaç odaklı yüksek performans kültürü yaratma; ekipleri güçlendiren liderlik anlayışı geliştirme; ve sürdürülebilir yaşam için insan odağını güçlendirme konularına odaklı. 

PEKİ BU SEÇİM NASIL YAPILDI?

DataExpert iş birliğinde BMI tarafından yürütülen "En Etkin 50 CHRO" Araştırması kapsamında, Türkiye'de açıklanan 500 listeleri, borsaya kote şirketler, holdingler ve araştırmaya yapılan başvurular baz alınarak 1.500'ün üzerinde organizasyon belirlendi. Cirosal büyüklüğü, aktif büyüklüğü, çalışan sayısı, organizasyonun sektördeki repütasyonu yönlerinden araştırmaya dahil edilen 1.000'in üzerinde organizasyonun en üst düzey İnsan Kaynakları yöneticisine ulaşıldı.

Adaylar belirlenirken, görev süresi 1 yıldan kısa olan ve araştırmada yer almak istemeyen CHRO'lar kapsam dışı bırakıldı. Adaylardan, performans ve iş deneyimlerine ek olarak; insan kaynakları fonksiyonunun geçirdiği değişim ve sürece nasıl adapte oldukları hakkında sorular soruldu. Temin edilen bilgiler, Danışma Kurulu tarafından analiz edildi. Danışma Kurulu'nun oylama ve değerlendirmeleri sonucunda performanslarıyla dikkat çeken Türkiye'nin En Etkin 50 İnsan Kaynakları Yöneticisi belirlendi.

DANIŞMA KURULU KİMLERDEN OLUŞUYOR? 

 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

CHRO SUMMİT 2024

En Etkin 50 CHRO Ödül Töreni, 16 Ekim Çarşamba günü Mandarin Oriental Bosphorus Otel’de Re-Skilling In The Age of AI ana temasıyla düzenlenecek CHRO Summit 2024’te gerçekleşecek. Türkiye'nin insan kaynakları alanındaki önemli karar alıcılarına ve düşünce önderlerine ev sahipliği yapacak CHRO Summit 2024’te 23’ün üzerinde üst düzey konuşmacı yer alacak.

Yazarlar