Kültür SanatYeni Kral Şehinşah!

Yeni Kral Şehinşah!

27.09.2012 - 16:50 | Son Güncellenme:

Yıllardır beklenen, tüm Türk Hiphop camiasının merak ettiği “Türkiye’nin yeni Freestyle Kralı kim olacak?” sorusunun cevabı, 23 Eylül Pazar günü Garajistanbul’da cevap buldu!

Yeni Kral Şehinşah

Yıl 2007... 10 yılı aşkın bir zamandır ülkemizde giderek yükselen Hiphop kültürünün elementlerinden Rap müzik popülaritesini gittikçe artırıyor, yasal albümler artmaya başlıyor ve bunun yanı sıra yeraltında kaynayan kazan, kendi olanaklarıyla üretip elden sattıkları ya da internet üzerinden ücretsiz dağıttıkları albümleriyle kendilerini insanlara duyuran yeni bir nesli yükseltiyordu... Ülkenin dört bir yanında düzenlenen konserlerin sıklığı ve kalabalığı artarken bir eksik vardı. Freestyle Battle’lar (Doğaçlama kapışmalar), Hiphop kültürünün varolduğu her ülkede oldukça ilgi görmüştü. MC’ler salt yeteneklerini ortaya koyup, sınırlarını zorluyor, kafiyeleriyle dinleyicileri arkasına alarak karşısındaki rakibini alt etmek için elinden geleni yapıyordu. Türkiye’de, Hiphop partilerinde yapılan gayri ciddi kapışmalar haricinde Freestyle Battle’lara pek sık rastlanmıyordu.

Haberin Devamı

Ve "Freestyle King" doğdu...

Yıl 2012... Düzenlenen ilk "Freestyle King"in tam 5 yıl sonrasında, 23 Eylül 2012’de Türkiye’nin üçüncü "Freestyle Kralı"nı belirlemek için nefesler tutuldu...Aylardır beklenen, tüm Türk Hiphop camiasının merak ettiği “Türkiye’nin yeni Freestyle Kralı kim olacak?” sorusunun cevabı, 23 Eylül Pazar günü Garajistanbul’da cevap buldu! Diğer 15 ismin arasından sıyrılan Şehinşah, seyircinin oylarıyla Freestyle King 3’ün galibi olarak ismini Türk Hiphop tarihine yazdırdı!