Kültür SanatTroya efsanesi minyatürlerde

Troya efsanesi minyatürlerde

19.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Minyatür sanatçısı Göksel Sevim’in Troya efsanesini klasik Türk sanatlarıyla yorumladığı sergisi “Troya: Sanatın Her Hâli” sergisi Çanakkale’deki Troya Müzesi’nde ziyarete açıldı.

Troya efsanesi minyatürlerde

Tarihiyle bir efsane olan Troya’nın ilham verdiği sergide, Sevim’in 22 yıllık birikimiyle ürettiği eserler yer alıyor. Sanatçı sergide İlyada serüvenini geleneksel minyatür, baskı ve seramik sanatıyla birleştiriyor.

Haberin Devamı

Troya efsanesi minyatürlerde

KORFMANN TEŞVİK ETTİ

Bir dönem Troya Antik Kenti Kazı Başkanlığını yürüten Alman arkeolog Manfred Osman Korfmann’ın teşviğiyle yıllar önce Troya minyatürleri yapmaya başladığını kaydeden sanatçı, sergiyi şu sözlerle anlattı: “Sayın Korfmann bir sohbetimizde Troya Antik Kenti ile ilgili minyatür olmadığını ve bu konuda herhangi bir çalışmanın yapılmadığını, bu konudaki boşluğu doldurabileceğimi söyledi. Troya’nın dokuz kentini tek tek yapmak üzere çalışmalarıma başladım ve bu süreçte Sayın Korfmann danışmanlığımı yapıyordu. Fakat ne yazık ki beşinci kentin minyatürlerini tamamladığımda Korfmann hayatını kaybetti. Bu nedenle çalışmalarıma bir süre ara verdim. Tekrar çalışmaya başlamadan önce yaptığım araştırmalarda Troya ile ilgili kapsamlı minyatür çalışmalarının çok az olduğunu gördüm. Troya efsanesinin öykülerini minyatürle anlatmak bende bir tutku hâline dönüştü. Eserlerimin Troya müzesinde sergilenecek olmasından dolayı çok mutluyum.” “Troya: Sanatın Her Hâli” sergisi 31 Ağustos’a kadar ziyaret edilebilir.