06.09.2011 - 15:30 | Son Güncellenme:
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Schneider Electric Güç Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Bora Tuncer; “Tüm Türkiye’de Akıllı Ev sistemlerinin kullanılma oranı yaklaşık yüzde 20 olarak öngörülmektedir. Bu oran bölgesel olarak değişmekte ve gelişen residans projeleriyle gittikçe artmakta... Kentlerde oluşturulan yaşam alanlarının her türlü konfor, güvenlik ve tasarruf unsurlarının dikkate alınarak tasarlanması ev sahiplerinin de bu konuda bilinçlenmelerine ve talep etmelerine olanak sağladı.” Dedi.
Tuncer; Türkiye’de gelişmekte olan inşaat sektörü ile ilgili “Günümüz teknolojisinin geldiği noktada bina yönetim sistemleri, yalnızca büyük boyutlu binaları, iş merkezlerini değil evleri de akıllı hale getirebilme olanağı sunuyor. Özellikle villa tipi konutların yanı sıra akıllı ev otomasyon sistemlerinin en çok tercih edildiği binalar, özellikle enerjinin kesintisiz kullanımının çok önemli olduğu otel, hastane, okul, rezidans, alışveriş ve konferans merkezleri olarak öne çıkıyor. Schneider Electric olarak binalarda gerçekleştirdiğimiz iklimlendirme, aydınlatma, kartlı geçiş ve güvenlik sistemleriyle enerjiyi izliyor, ölçüyor ve enerji tasarrufunu sağlıyoruz” diyerek sektörün gelişiminde Akıllı Ev Sistemlerinin önemine değindi.
Demet Akbağ Ev Sahibi Oldu, Esma Sultan Yalısı Akıllı Ev Sistemi İle Teknoloji Mabedi Oldu
Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen gece ile tanıtılan Schneider Electric’in yaşam alanlarına yönelik akıllı çözümleri Türkiye’nin önde gelen mimar ve dekoratörlerinden tam not aldı.
“Akıllı sistem” çözümleri ile donatılan ve yeniden dekore edilerek gerçek bir eve dönüştürülen tarihi Esma Sultan Yalısı’nın ev sahipliğini ise ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Demet Akbağ üstlendi.
Schneider Electric KNX ve Wireless sistemler ile donatılan Esma Sultan Yalısı’nda konuklar, ortamın ısıtılmasından soğutulmasına, aydınlatılmasından güvenliğine kadar, hayatı daha güvenli ve konforlu kılan akıllı ev sistemleri çözümlerini yakından görme imkanı buldu.
Fırında bekleyen yemekler siz eve gelmeden hazır olur…
Sizin belirlediğiniz senaryoya göre yemek masasının üzerindeki avizeler yanar, perdeler açılır ve hatta evden çıkmadan önce hazırlanıp, fırına konulan yemekler tek bir tuşla pişmeye başlar. Gün sonunda size düşen tek şey leziz yemek kokuları eşliğinde, masayı hazırlamak ve dostlarınızla keyifli bir akşam yemeği geçirmek olacaktır.
Eve geldiğinizde …
Tek tuşla salonda Tv izleme atmosferi yaratırken yine tek bir tuşla sinema atmosferi için gerekli ortam ve ışıklandırmayı yapabilirsiniz. Yapacağınız ayarlama ile loş aydınlatmanız anında parti ortamına da dönüşebilir.
Gece güvenle uyur, tüm evi yatağınızdan kontrol edebilirsiniz…
Tek tuşla aydınlatmaların sönmesi, gece lambasının açılması ve en üst seviyede enerji tasarrufunun sağlanması için ısıtma-soğutma derecesinin ayarlanmasını sağlayabilirsiniz.
Evden uzakta, tatilde…
Akıllı ev otomasyon sistemleri ile evden çıkarken tek tuşa basarak tüm panjurlar aşağı iner, tüm perdeler kapanır, tüm aydınlatmalar söner, güvenlik sistemi devreye girer, prizlere giden elektrik kesilir. Banyo ve mutfakta su basması dedektörü ile vanaların kapatılması, duman dedektörü yangını algıladığında elektriğin anında kesilmesi ve panjurların açılması siz uzaktayken akıllı evinizin size sağladığı konfor ve güvencelerin sadece bir kısmıdır.
Hırsız ve güvenlik senaryosu…
Hırsızlar için özel hazırlanan senaryolar sayesinde hareket ve varlık dedektörleri istenilen telefon numarasına arama ve mesajlı bildirimi yapılmaktadır. Hırsızları yanıltmak için evde varlık simülasyonu 1 günlük normal aydınlatma ve perde kontrolü kaydedilir ve bu sürekli olarak tekrarlanır. Cam kırılması sensörü, kapı pencere konum sensörünün yanı sıra elinizin altında bulunan panik butonu ile şüpheli bir durumda evde dolaşan hırsız aniden yanıp sönen aydınlatmalarla şaşırtılabilir.