Kobiİşletmelere ucuz elektrik için 5 Haziran uyarısı

İşletmelere ucuz elektrik için 5 Haziran uyarısı

17.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bir süre önce, mesken ve tarımsal sulama abone grupları hariç olmak üzere diğer abone gruplarında 3 milyon kilovatsaat/yıl olan Son Kaynak Tedarik Tarifesi (SKTT) limitinin 1 milyon kilovatsaat/yıla düşürüldüğünü hatırlatan Kolen Enerji Genel Müdürü Kaya Uğur Karayurt, “Aylık elektrik faturası 200 bin TL ve üzerinde olanlar muhtemel bu kapsama girecekler ve 5 Haziran’a kadar bir enerji şirketi ile elektrik tedarik sözleşmesi yapmazlar ise 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren enerjiyi son kaynak tedarik tarifesinden alacaklar” uyarısında bulundu.

İşletmelere ucuz elektrik için 5 Haziran uyarısı

 

Bu koşulları taşıyıp bir enerji şirketi ile elektrik tedarik sözleşmesi yapan işletmelerin, elektrik faturalarını düşürebileceğini belirten Karayurt şu noktalara dikkat çekti:

Haberin Devamı

“5 Haziran’a çok bir zaman yok. Özellikle de teklif toplayacak olanlar için söylüyorum. Teklif toplanacak, değerlendirilecek, kısa listeyi yönetim onayına sunmadan sözleşmeleri de incelemekte fayda var. Teklifler, sözleşmeler topyekun yönetim onayı ve imzaları alınır. Bu noktada özellikle nakit akışında rahat olan aboneler mutlaka ön ödemeli formda da teklif alsınlar. Bu da sektörde çok eski olmayan bir kavram. Farklı mecralardan elde edemeyecekleri faydayı enerji satın alırken yakalayabilirler. Özellikle çok yüksek tüketimli aboneler enerji şirketi ile çok yakın çalışarak faturalarını aşağıya çekebilirler. O kadar ki gün öncesi piyasasına etki edebilir ya da mümkünse, üretim planlamasını bir gün önceden yapabiliyorsa, bir gün sonra saat saat farklı birim fiyatların oluştuğu bir mecrada enerji tüketimini fiyatın düşük olduğu saatlere göre ayarlayabilirler. Tabii bu konuda çalıştıkları enerji şirketi ile kol kola hareket etmeliler.”