KariyerGözaltı morluğu kariyere engel mi?

Gözaltı morluğu kariyere engel mi?

01.04.2014 - 11:16 | Son Güncellenme:

İş hayatında kariyer hedefi doğrultusunda dış görünüm önemli bir etken.

Gözaltı morluğu kariyere engel mi

İş hayatında kariyer hedefi doğrultusunda ilerlerken deneyim, bilgi, donanım elbette çok önemli ama günümüzde dış görünüm de önemli bir etken. Dinamik bir duruş, canlı bir ifade, estetik görünüş hem kişinin kendine güvenini sağlıyor, hem de başkalarını etkilemesini sağlıyor. İşe alımlarda bile artık dış görünüm adayı bir adım öne çıkan kriterler arasında yer alıyor. Kadınlar kadar erkekler de estetik operasyonlara başvurarak kariyer yolundaki estetik engelleri ortadan kaldırıyor.

Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nuri Battal, estetik açıdan kendisini rahatsız eden sorunlarından kurtulanların daha büyük bir özgüvenle toplum karşısına çıktıklarını söylüyor. Hem kadınların hem de erkeklerin başvurdukları estetik uygulamalar arasında; gözaltı morluğu tedavisi ve buna bağlı olarak blefaroplasti (göz kapağı estetiği) yer alıyor.

Yorgun ifadeden kurtulmanın yolu…

Haberin Devamı


Özellikle 30’lu yaşlardan sonra yoğun iş temposu, stres ve yorgunluk nedeniyle gözaltında morluklar oluşabiliyor. Gözaltı morlukları; bir kişinin yorgun, uykusuz, yaşlı ve depresif görünmesine yol açabiliyor. Hatta “uyuşturucu kullanıp kullanmadığı” sorusuyla sıkça karşılaşıp psikolojik olarak etkilenebiliyor. Op. Dr. Nuri Battal, gözaltı morlukları için lazer tedavisi yönteminin en iyi çözümü sunduğunu belirtiyor. Bazı hastalarda ise estetik operasyonla birlikte lazer tedavisini uygulanması gerekiyor. Ameliyatla torbalanmaya neden olan yağ dokuları yer değiştirilerek daha düzgün görünüm sağlanıyor. İyileşme 5-7 gün kadar sürüyor. Sadece lazer yapılan hastalarda bazen birkaç seans tekrarlamak gerekebiliyor.

Blefaroplasti denilen göz kapağı cerrahisi ile de alt ve üst göz kapağındaki sarkmalar gibi biçim bozuklukları giderilebiliyor. Op. Dr. Nuri Battal, bu ameliyatla göz kapağı ve gözün dış kenarındaki ince kırışıklıkların da bir miktar azaldığını ifade ediyor. Üst ve alt kapaklar bazen beraber bazen de ayrı ayrı ameliyat ediliyor. Genel ya da lokal anestezi altında, CO2 lazer yardımı ile kanamasız ve ağrısız olarak
yapılan ameliyatlarda, fazla deri sarkmaları ve göz altındaki torbaları almanın yanı sıra sarkmış kaslar da düzeltiliyor. Op. Dr. Nuri Battal, hafif bir ağrı olma durumunda ameliyat sonrası birkaç gün ağrı kesici alınabileceğini söylüyor. Hasta, ameliyatın ertesi günü ayağa kalkabiliyor. Dikişler üç günde alınıyor, hasta normal hayatına 4 günde dönüyor.

Op. Dr. Nuri Battal, kısa sürede iyileşebilmek için 2-3 hafta aşırı hareket etmekten, öne doğru eğilmekten kaçınmak, gözleri rüzgar ve güneşten korumak gerektiğine dikkat çekiyor. Yara izi ise 6-8 ay içinde zor fark edilir hale geliyor. Hastayı günlük hayatından uzaklaştırmayan bu ameliyat ile yüz estetiğinde belirgin bir düzelme ve gençleşme sağlanıyor.

Yazarlar