Kabaklı tavuk tarifi
Tavuk etiyle sebzenin en lezzetli hallerinden biri olan kabaklı tavuk yemeği ile siz de sofranızı şenlendirin.
Malzemeler
3 tane orta büyüklükte yeşil kabak
yarım su bardağı kadar sıvıyağ
1 tane tavuk göğsü
1 tane soğan
1 tane yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
pul biber
Kabaklı Tavuk Nasıl Yapılır?
Tencereye sıvı yağ koyun altını açın.
Tavuk göğsünü küçük küçük doğradıktan sonra tencereye ekleyin ve rengi beyazlaşana denk kavurun.
Üzerine küp küp doğradığınız soğan ve yeşil biberi ekleyin.
En son salça ve baharatları da ekleyin ve son bir kez daha soteleyin.
Kabakları alaca soyun ve küp küp kesin.
Kestiğiniz kabakları yemeğe ekleyip ocağın altını kısın. 10 dakika sonra tencereyi ocaktan alın.
Afiyet olsun.