Bulgur pilavına lezzet katan tüyo! 1 su bardağı döküp karıştırın, farkı göreceksiniz…
Bulgur pilavına lezzet katan tüyo! 1 su bardağı döküp karıştırın, farkı göreceksiniz…Bulgur pilavı Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi. Hem sağlıklı hem de lezzetlidir. Her yemeğin yanına yakışan bulgur pilavının lezzetine lezzet katan o tüyo… 1 tane atıp karıştırınca tadındaki farkı göreceksiniz.
4.11.2023Yemek
İmam bayıldı nasıl yapılır? İmam bayıldı tarifi ve malzemeleri
İmam bayıldı nasıl yapılır? İmam bayıldı tarifi ve malzemeleriSevilen yemek yarışması MasterChef Türkiye'de bu akşam İmambayıldı yapılıyor. İmambayıldı ana malzemesi patlıcan olan, soğan ve sarımsak kullanılarak hazırlanan zeytinyağlı mükemmel bir yemek... Yeri geldiğinde meze, yeri geldiğinde zeytinyağlı bir başlangıç olarak sunulan imam bayıldı tarifi için malzemeleri sizinle paylaştık. Peki, imam bayıldı nasıl yapılır?
2.12.2019Gündem
“Kebap gibi bir lezzet varken beşamele bulanmış bir yemeği tercih etmem”
“Kebap gibi bir lezzet varken beşamele bulanmış bir yemeği tercih etmem”“Çadırdan Saraya Osmanlı-Türk Mutfağı” kitabının yazarı Engin Alkın: “İstanbul’u kebapçılar sardı deniyor ama onlar hakiki yemekler. Gönül ister ki kebaplar gibi farklı yemekler de sunulsun”
10.11.2012Pazar
Ustasından yılbaşı hindisi tarifi
Ustasından yılbaşı hindisi tarifiTürkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi fırında hindi pişirmenin püf noktalarını anlattı.
30.12.2010Cadde
“Ramazanda geleneksel mutfak canlanıyor”
“Ramazanda geleneksel mutfak canlanıyor”Kanyon’daki Konyalı lokantasının şefi Orhan Sevinç’in iftar için seçtiği yemekler arasında zeytinyağlı vişneli yalancı sarma var. Sevinç sadece Osmanlı mutfağında bulunduğunu söylediği bu lezzet için “Bunu seçtik çünkü ramazan gelenekleri canlandırır” diyor
11.09.2009Cumartesi
Dostların arasındayız, Gönül'ün sofrasındayız
Dostların arasındayız, Gönül'ün sofrasındayızGönül Paksoy'un yurtdışındaki sergileri nedeniyle iki yıl ara verdiği şölen sofrası önceki pazar günü yeniden kuruldu. Sofra deyince tek bir sofra değil. Üç masada üç farklı sofra... 100 dolayında "Gönül dostu"nun katıldığı şölen dört saat sürdü
14.02.2008Cumartesi
Tatilde kilo almayın!
Tatilde kilo almayın!Tatile çıkarken "Eyvah, kilo alacağım" diye düşünmeyin. Aksine, bu dönemi kilo vermek için ideal bir zaman dilimi olarak görün ve önerilerimize bir göz atın
19.08.2007The Others
Annenizin mutfağı sizleri bekliyor..
Annenizin mutfağı sizleri bekliyor..Unutulmuş yüzlerce Akdeniz yemeğini sofralara taşıyan Uluslararası Akdeniz Mutfakları Konservatuvarı'nın sloganı: Fast food'u bırakıp anne mutfağına dönmeliyiz
14 günde zayıflamanın sırrı
14 günde zayıflamanın sırrı14 günde zayıflamanın sırrı
28.11.1998The Others