Muhlama mı yoksa kuymak mı? 3 ilden gelen cevap tartışmaya son verdiKaradeniz mutfağının sevilen iki lezzeti muhlama ve kuymak, sıklıkla karıştırılıyor. Bu iki ismin aynı yiyeceğe ait olduğunu düşünenlerdenseniz doğrusunu öğrenmek için haberimizi okumaya devam etmenizi öneririz. Her iki yemek de mısır unu, peynir ve tereyağı gibi ortak malzemelerle yapılıyor olsa da, hazırlama yöntemleri ve bazı bileşenleriyle farklılık gösteriyor. Peki sizin tükettiğiniz muhlama mı, kuymak mı?
Bir lezzet efsanesi: Tokat kebabıTokat'ta, sebze ve kuzu etinden yapılan yaklaşık 3 asırlık lezzet olan Tokat kebabı, corona virüs salgını sonrasında normalleÅŸme süreciyle birlikte yoÄŸun ilgi görüyor. Özenle, kendine has fırınlarda hazırlanan kebap, kentin en önemli lezzeti olarak öne çıkıyor. Kebabı yemek için ÅŸehir dışından da çok sayıda ziyaretçi geliyor.Â
Tarsus'dan büyük atak! Tescilli lezzetleriyle gastronomi turizminde de öne çıkacakUNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alıp her yıl çok sayıda Hristiyan tarafından ziyaret edilen St. Paul Kilisesi, Kuyusu ve Tarihi Çevresi ile Ashab-ı Kehf MaÄŸarası ve Danyal Peygamber'in kabrinin bulunduÄŸu Mersin'in Tarsus ilçesi, tescilli humus, yayla bandırması, ÅŸalgam ve Sarıulak Zeytini'yle de gastronomi alanında öne çıkıyor.
Hayatınızda en az bir kere tatmanız gereken 15 yöresel lezzetYemek konusunda ülkemizin dört bir yanı, birbirinden lezzetli ve kitaplara konuk olacak yöresel yemeklerle çevirili. Etinden kebabına, tatlısından, hamur iÅŸine kadar çok ÅŸanslı olduÄŸumuz bu mükemmel lezzetleri hala tatmayan birçok kiÅŸi var. Bu yüzden sizin için hayatınızda en az bir kere tatmanız gereken yöresel lezzetleri sıraladık. Ä°ÅŸte hayatınızda en az bir kere tatmanız gereken 15 yöresel lezzet...
Konya'da ne yenir? Etli ekmeğin ana vatanı Konya'nın en meşhur 17 lezzetiİç Anadolu Bölgesi’nin güzel şehri etli ekmeğin ana vatanı Konya, Mevlana Celaleddin Rumi’nin şehri olarak da bilinmektedir. Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en büyük şehri olan Konya, mutfak konusunda farklı çeşitlerde inanılmaz lezzetli yemek ve tatlılara sahiptir. Peki, İç Anadolu Bölgesi şehirlerimizden biri olan Konya'da ne yenir? İşte evliya şehri olarak da bilinen Konya'nın meşhur olan 17 lezzeti...
ÇiÄŸ köftenin ana vatanı olan Adıyaman'ın 16 meÅŸhur lezzetiUzun uzun Nemrut Dağı'ndan, Cendere Köprüsü'ne ya da Göksu MaÄŸarası'na kadar tarihi kültürel mirasıyla meÅŸhur olan Adıyaman'ın yöresel lezzetleri de dillerden düşmüyor. ÇiÄŸ köfteyi tüm dünyaya armaÄŸan eden Adıyaman'ın 16 meÅŸhur lezzetini sizin için bir araya getirdik. Adıyaman'a gitmeden önce ÅŸehrin en lezzetli yemeklerini önceden öğrenerek mideleri bayram edebilirsiniz. Ä°ÅŸte çiÄŸ köftenin vatanı olan Adıyaman'ın 16 meÅŸhur lezzeti...
Ä°çli köfte nasıl yapılır?İçli köfte doÄŸu bölgesinin yöresel yemeÄŸi olsada yurdun her yerinden, hemen hemen herkesin sevip asla hayır diyemediÄŸi bir tariftir. Yapımı oldukça zor olan içli köfte. Çok fazla dikkat, pratik ve el becerisi gerektirir.
Çömlek eti tarifiÇömlek eti tarifi Türk Mutfağının yöresel yemeklerinden biri. Çömlek eti tarifi nasıl yapılır öğrenmek isterseniz, iÅŸte çömlek eti tarifi:
Sahan kebabıSahan kebabı tarifi en güzel yöresel yemeklerden biri. Sahan kebabı hem yapımı kolay hem de lezzetli. Sahan kebabı nasıl yapılır diyorsanız, işte sahan kebabı tarifi
Enfes yemek tarifleri ( Yöresel tarifler)Enfes yemek tarifleri serisi ile yöresel tarifler veriyoruz. Çokça aranan yöresel lezzetlere yer verdiÄŸimiz Enfes yemek tarifleri serisi bugün Ä°zmir’den Erzurum’a kadar tüm lezzetleri barındırıyor. Ä°ÅŸte hepsi birbirinden güzel olan Enfes yemek tarifleri serisi ve yöresel yemeklerimiz…