Ürtiker

Ürtiker

Son dakika ürtiker haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ürtiker gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ürtiker haber sayfamızda...

Ürtiker

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 170 ürtiker haberi bulunmuştur.
Gluten alerjisi ve glutensiz beslenme
Gluten alerjisi ve glutensiz beslenmeGluten alerjisi kavramı çok yaygınlaştı. Gluten alerjisi gibi bir hastalığı olduğunu düşünüp gaz, şişkinlik sebebiyle glutensiz diyete geçenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu tür kişilerde buğday alerjisi ve çölyak hastalığı başta olmak üzere başka bir hastalığın da olabileceği unutulmamalıdır.
14.09.2024Pazar
Dayanılmaz kokusuna rağmen şifa bulmak için kana kana içiyorlar
Dayanılmaz kokusuna rağmen şifa bulmak için kana kana içiyorlarSivas'ta kendine has kötü kokusu ve tadıyla dikkat çeken su, şifa arayanların ilgisini çekmeye devam ediyor.
12.08.2024Haberler
Dayanılmaz bir kokusu var! Şifa uğruna burunlarını kapatıp içiyorlar
Dayanılmaz bir kokusu var! Şifa uğruna burunlarını kapatıp içiyorlarSivas'ta kendine has kötü kokusu ve tadıyla dikkat çeken su, şifa arayanların ilgisini çekmeye devam ediyor.
12.08.2024Gündem
Ne buz dolu küvet ne soğuk suyla duş! Şifalı değil, ölüme kalpten kapı aralıyor
Ne buz dolu küvet ne soğuk suyla duş! Şifalı değil, ölüme kalpten kapı aralıyorCilde, kaslara ve sağlığa iyi geldiği gerekçesiyle her geçen gün başka bir ünlünün buz dolu bir küvette poz verdiğini görmek mümkün. Bunun yanında serinlemek için soğuk suyla duş alanların sayısı da gün geçtikçe artıyor. Ancak 'Çok faydalı' denilerek yapılan bu davranışlar bir anda kalpten götürebilir! "Sosyal medyadaki paylaşımlara inanmayın" diyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ayhan Atakan tüm detaylarıyla Milliyet.com.tr'ye anlattı.
27.06.2024Genel Sağlık
Tırnaklardaki koyu renk çizgi ciddi hastalıkların habercisi
Tırnaklardaki koyu renk çizgi ciddi hastalıkların habercisiDermatoloji (Cildiye) Uzmanı Prof. Dr. Müge Güler Özden, tırnak dibinde görülen siyah lekenin bir cilt kanseri öncüsü olabileceğini ve geç kalındığında çok hızlıca ölümcül olabilecek bir tümöre dönüşebileceğini söyledi.
21.06.2024Gündem
Liposakşın, zayıflama yöntemi değil!
Liposakşın, zayıflama yöntemi değil!Doğru kişiye, işin uzmanı tarafından uygulandığında, bölgesel yağlanmaların, sarkmaların önüne geçmek mümkün.
10.11.2023Gündem
Ev, okul gibi ortamlarda bulunuyor! İşte kış alerjilerine karşı alınması gereken tedbirler
Ev, okul gibi ortamlarda bulunuyor! İşte kış alerjilerine karşı alınması gereken tedbirlerİnsanlar kışın özellikle yeterli havalandırma yapılmayan iç ortamlarda daha fazla zaman geçirdikleri için kış alerjilerine bağlı yakınmaların daha sık görüldüğünü söyleyen Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Uzman Hekimleri, kış alerjilerine karşı alınması gereken tedbirleri açıkladı.
Geceleri artan kaşıntı en önemli belirti!
Geceleri artan kaşıntı en önemli belirti!Gece geç saatlerde uykudan uyandıracak kadar artan kaşıntı en önemli belirtilerden biri. İlk muayenede hemen tanı konulamayacağını belirten Dermatoloji Uzmanı; her 30-40 yılda bir pik yapma sıklığı olan uyuz hastalığının pik döneminin bu aralar olduğunu söyleyerek çarpıcı uyarılarda bulundu.
1.11.2023Gündem
MasterChef Alican hastalığını açıkladı: Doktorlar mesleğimi bırakmamı söylüyor!
MasterChef Alican hastalığını açıkladı: Doktorlar mesleğimi bırakmamı söylüyor!MasterChef Allstar'da heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Fenomen yarışmanın yeni bölüm fragmanına Alican'ın itirafı damga vurdu. Hastalığı ile ilgili konuşan Alican'ın "Odaklanamıyorum, ne yapacağımı karıştırıyorum şaşırıyorum. Bebeklikten beri var" sözleri merak uyandırdı.
1.11.2023Cadde
Çorap, kemer gibi vücudu sıkan noktalarda gelişiyor! Gereksiz diyet kurdeşeni tetikliyor
Çorap, kemer gibi vücudu sıkan noktalarda gelişiyor! Gereksiz diyet kurdeşeni tetikliyorHalk arasında kurdeşen olarak bilinen ürtikerin yaşam kalitesini düşürdüğünü söyleyen Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İnsu Yılmaz, “Bu hastalara gereksiz ve yanlış besin diyeti verilmesi rahatsızlığı geriletmeyeceği gibi kişiyi strese sokabilir ve hastalığı daha da alevlendirebilir” dedi.
Doğumdan sonraki sürece dikkat! Uzmanlardan alerji uyarısı
Doğumdan sonraki sürece dikkat! Uzmanlardan alerji uyarısıDünya genelinde her geçen gün çeşitli alerjilerden muzdarip olan insan sayısı daha da artıyor. Uzmanlar, bu durumun arkasında iklim değişikliği, doğal olmayan gıdalar olduğunu belirterek, alerjik hastalıkların doğumdan sonraki ilk işaretlerini sıraladı.
Yaz alerjisi deyip geçmeyin! İçlerinde ölüme kadar götüren bile var
Yaz alerjisi deyip geçmeyin! İçlerinde ölüme kadar götüren bile varTürkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İnsu Yılmaz, yaz mevsiminde görülen alerjilerin sıcak hava ile birlikte yaşam kalitesini düşürdüğünü hatta kişinin hayatını tehdit edebildiğini söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, yaz alerjilerini ve korunma yollarını anlattı.
13.08.2023Genel Sağlık
İstanbul'da sivrisinek tedirginliği! 'Çocukları dışarı çıkaramıyoruz'
İstanbul'da sivrisinek tedirginliği! 'Çocukları dışarı çıkaramıyoruz'İstanbul'da bir çok ilçede sivrisinek şikayeti arttı. Avcılar'da sivrisinek yoğunluğunu cep telefonu kamerasına kaydeden mahalle sakinleri görüntüleri sosyal medyadan paylaşarak yetkililerden yardım istedi.
24.06.2023Haberler
İstanbul'da sivrisinek tedirginliği! 'Çocukları dışarı çıkaramıyoruz'
İstanbul'da sivrisinek tedirginliği! 'Çocukları dışarı çıkaramıyoruz'İstanbul'da bir çok ilçede sivrisinek şikayeti arttı. Avcılar'da sivrisinek yoğunluğunu cep telefonu kamerasına kaydeden mahalle sakinleri görüntüleri sosyal medyadan paylaşarak yetkililerden yardım istedi.
24.06.2023Gündem
En ilginç alerjiler
En ilginç alerjilerSu alerjisini duydunuz mu ya da teknolojiye karşı alerji mümkün mü? Ayakkabıya alerjisi olan bir tanıdığınız var mı? Bunların hepsi mümkün.
10.09.2022Sağlık
En çok kadınları etkiliyor! Güneş alerjisinin riskleri ve korunma yöntemleri
En çok kadınları etkiliyor! Güneş alerjisinin riskleri ve korunma yöntemleriYaz aylarında en sık karşılaşılan alerji türlerinden olan güneş alerjisinin en çok 20-40 yaş aralığındaki kadınları etkilediğini söyleyen Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Ayşe Bilge Öztürk, “Üzerinde doğal ibaresi bulunan her şeyi vücudunuza sürmeyin, yarardan çok zarar verebilir” diyerek güneş alerjisinin risklerini ve korunma yöntemlerini anlattı.
24.08.2022Genel Sağlık
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa CaddeHayırlı sergiYıllar önce kurduğu Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) çatısı altında başarılı sosyal sorumluluk projelerine imza atmanın yanı sıra, sanat çalışmalarıyla gündemde olan Ebru sanatını, renkler ve desenler ile tuvallerine aktaran Ebru Uygun, ‘Renklerin Gücü’ adını verdiği resim sergisiyle sanatseverlerle buluştu...
8.08.2022Cadde
Sık tekrarlıyorsa dikkat! Çocuklarda romatizmal hastalıkların 8 önemli belirtisi
Sık tekrarlıyorsa dikkat! Çocuklarda romatizmal hastalıkların 8 önemli belirtisiErişkin yaşta görülen romatizmal hastalıkların birçoğu çocukluk çağında başlangıç gösterebiliyor. Bunun yanında çocukluk çağına özgü onlarca romatizmal hastalık da maalesef çocukları etkileyebiliyor. Tedavide erken teşhisin önemli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Ferhat Demir, çocuklarda romatizmal hastalıkların 8 önemli belirtisini açıkladı.
Dabaz Nedir, Neden Olur? Dabaz Tedavisi Nasıl Yapılır?
Dabaz Nedir, Neden Olur? Dabaz Tedavisi Nasıl Yapılır?Dabaz kurdeşen olarak bilinen bir rahatsızlıktır. Dabaz tıbbi bir terim olarak kullanılmasının yanında halk arasında kurdeşen olarak adlandırılmaktadır. Ürtiker hassasiyeti olan hastalarda ortaya çıkması daha sık görülen alerjik bir reaksiyon olmaktadır. Dabaz nedir ve ne demektir? Neden dabaz olur ve dabaz tedavisi nasıl yapılır sorularının yanıtları hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
6.07.2022Sağlık
Bilim Kurulu Üyesi: Solunum alerjileri, enfeksiyonlarla karıştırılıyor
Bilim Kurulu Üyesi: Solunum alerjileri, enfeksiyonlarla karıştırılıyorSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, bahar ve yaz aylarında etkisini artıran solunum yolu alerjilerinin, soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonları ile karıştırıldığı için yanlış tedavi uygulandığını belirtti.
18.06.2022Haberler
Bilim Kurulu Üyesi: Solunum alerjileri, enfeksiyonlarla karıştırılıyor
Bilim Kurulu Üyesi: Solunum alerjileri, enfeksiyonlarla karıştırılıyorSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, bahar ve yaz aylarında etkisini artıran solunum yolu alerjilerinin, soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonları ile karıştırıldığı için yanlış tedavi uygulandığını belirtti.
18.06.2022Gündem
Alerjik Kaşıntı Nedir, Neden Olur? Alerjik Kaşıntıya Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?
Alerjik Kaşıntı Nedir, Neden Olur? Alerjik Kaşıntıya Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?Kaşıntı pek çok nedenden kaynaklanabilir. Sağlıklı bir insan günde en az 100 defa kaşınır. Kaşıntı, insanların gündelik yaşantısını olumsuz yönde etkiler. Kaşıntı nedeni ile kişiler günlük işlerine odaklanmakta sıkıntı çeker. Kaşıntı başlarda tek bir bölgede ortaya çıkar ve zamanla tüm vücuda yayılır. Alerjik kaşıntıya ne iyi gelir ve neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
3.12.2021Sağlık
'Sıkıntıdan kurdeşen dökmek' şehir efsanesi değilmiş! Türkiye'de 900 bin kişi var...
'Sıkıntıdan kurdeşen dökmek' şehir efsanesi değilmiş! Türkiye'de 900 bin kişi var...Aniden ortaya çıkıp kaybolabilen kaşıntılı, kabarık döküntüler olarak adlandırılan ürtiker yani halk arasındaki adıyla kurdeşen, çoğunlukla hiçbir sebebe bağlı olmadan ortaya çıksa da psikolojik problemler çok önemli bir tetikleyici. Türkiye'de yaklaşık 900 bin kronik ürtiker hastası olduğu göz önünde bulundurulduğunda, aslında olayın ciddiyeti daha net anlaşılıyor.
25.02.2022Gündem
Yüzde Kaşıntı Neden Olur? Yüzdeki Kaşıntı Engellenebilir Mi, Nasıl Geçer?
Yüzde Kaşıntı Neden Olur? Yüzdeki Kaşıntı Engellenebilir Mi, Nasıl Geçer?İnsanları rahatsız eden bazı durumlar vardır. Bu durumlar arasında kaşıntı herkesin zor bir süreç yaşamasına neden oluyor. Özellikle insanların yüzünde görülen kaşıntıların neden oluştuğu hakkında birçok kişi araştırma yapabiliyor. Yüzde kaşıntı neden olur? Yüzdeki kaşıntı engellenebilir mi, nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
10.09.2021Sağlık
Evde rahat uyumanın yolları
Evde rahat uyumanın yollarıSıcaklar sadece gündüzleri değil, geceleri de bünyemizi zorluyor. Rahat bir uyku için önerilerimize göz atın
8.08.2021Pazar

Benzer Haber Etiketleri

Ürtiker ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.