Son dakika tat haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tat gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tat haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.698 tat haberi bulunmuştur.
Yılbaşına sayılı günler kala tedirginlik arttı! 81 ilde harekete geçildi: 'İşin şakası yok, çok riskli'Son dönemde tüm Türkiye’yi sahte alkol endişesi sardı. İstanbul gibi büyükşehirlerde ölümler tedirginlik yaratırken, 81 ilde denetimler sıkılaştırıldı. Özellikle yılbaşı öncesi tüketimin bir hayli arttığı alkolde vatandaşlar satın alırken neye dikkat etmeli? ‘İşin şakası yok’ diyen uzman isim sahte alkol tüketimi sonrası belirtileri tek tek milliyet.com.tr’ye açıkladı. ‘Çıplak gözle kontrol edilemeyen sahte bandroller sahada’ ifadelerini kullandı. İşte detaylar...
Zeytini böyle bekleten acılık nedir bilmiyor! İşte zeytinin acısını alan formülZeytin, hem sağlığı destekleyen faydaları hem de zengin aromasıyla mutfaklarımızda önemli bir yere sahiptir. Ancak, zeytinler doğrudan yenmeye hazır değildir. Zeytinin doğal acılığı, çoğu zaman bizlere hoş bir tat sunmaz ve tüketmeden önce bu acılığın giderilmesi gerekir. Peki, zeytinin acılığını nasıl alırız? İşte zeytini bekletirken uygulayabileceğiniz mükemmel formül, acıyı tamamen yok ederken lezzetini de arttırır. Bu yazıda, zeytinin acısını almanın sırlarını keşfedeceksiniz.
Ezogelin çorbasına lezzet katan tüyo! Bir kaşık çorbaya ekleyin yeterEzogelin çorbası, hem besleyici hem de lezzetli bir kış çorbası olarak sofralarımızda sıkça yer alır. Ancak bazen, aynı tarifi yapmış olsanız da çorbanızın lezzetini bir adım daha ileri taşımak isteyebilirsiniz. İşte tam bu noktada, Ezogelin çorbanıza lezzet katan küçük bir tüyoyla, çorbanızın tadını tamamen değiştirebilirsiniz. Bu basit ama etkili ekleme sayesinde, hem yumuşacık bir kıvam hem de zengin bir tat elde edebilirsiniz. Peki, Ezogelin çorbasına lezzet katan bu tüyoyu nasıl kullanmalısınız? İşte o sır!
Alışveriş festivali başladı! ANPA GROSS 14-22 Aralık 2024 indirimli ürünler kataloğu!ANPA GROSS büyük alışveriş festivalini başlattı. 14-22 Aralık 2024 tarihleri arasında tüm şubelerde geçerli olan kampanya kapsamında yüzlerce ürün reyonlarda satışa çıktı. Kampanya kapsamında ANPA GROSS şubelerinde Yudum Ayçiçek yağı 5 lt 289 liradan, Söke un 5 kg 79,95 liradan, Çaykur 500 gr 69,95 liradan, Burcu domates salça 129 liradan satışa sunuluyor. ANPA GROSS 14 Aralık indirimli ürünler listesi...
Harika kadınlar harika anlarYarkent Medya’nın her yıl büyük bir coşkuyla düzenlediği geleneksel yılbaşı kapı süsü atölyesi, Hyatt Regency İzmir İstinyePark’ta unutulmaz anlara sahne oldu. İzmir’in yaratıcı ve ilham veren kadınları bir araya gelerek yeni yıl sevincini paylaştı.
Ev Yapımı Turşunun Faydaları ve Tarifi: Has ekşi ve kütür kütür bir turşu için püf noktalarKış mevsiminde sıklıkla tercih edilen turşu tuzlu su, sirke, ya da asidik bir çözeltide fermente edilmesiyle yapılan, ekşi ve mayalanmış bir gıda ürünüdür. Hem hazır olarak hem de ev yapımı olarak tercih edilen turşu seçeneklerinden ev yapımı turşunun faydaları ve tarifi merak ediliyor. İşte has ekşi ve lezzetli bir tat için püf noktalar
Kanserle savaşan "atom maddeleri" bulundu!Çinli bilim insanları, nadir toprak minerallerinden çeşitli kanser türlerinin tedavisinde etkili olabilecek, atom türü olan yüksek saflıkta kurşun-212 ve bizmut-212 nüklit maddeleri elde etti.
Bulgur pilavına lezzet katan baharat! 1 çay kaşığı eklemek yetiyorBulgur pilavı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Sağlıklı ve besleyici olmasıyla bilinen bu geleneksel yemek, doğru baharatlarla buluştuğunda lezzetini katlar. Ancak, bulgur pilavına ekleyeceğiniz tek bir baharatla yemeğinizin tadını bambaşka bir seviyeye taşıyabilirsiniz. İşte, bulgur pilavına sadece 1 çay kaşığı ekleyerek muhteşem bir tat kazandıracak o özel baharat ve diğer püf noktaları.
Ham meyve mi, olgunlaşmış meyve mi? Sadece dokusu değil, kokusu da değişiyorMeyvelerin olgunlaşıp olgunlaşmadığını anlamak bazen oldukça zor olabiliyor değil mi? Özellikle de pazara gidip bir meyve seçerken, onun olgunlaşıp olgunlaşmadığını değerlendirmek bir bilmece gibi hissettirebiliyor. Sizlere daha şaşırtıcı bir şey söylemek istiyoruz; bazı meyveler hasat edildikten sonra olgunlaşır, olgunlaşmaya devam eder. Peki, bu olgunlaşma sürecinin ardında yatan sır nedir? Ham, olgunlaşmamış bir meyve ile olgunlaşmış bir meyve arasındaki fark yalnızca tat ve doku ile mi sınırlı, yoksa daha fazlası mı var?
Böyle temizleyince tadı acılaşmıyor! Brüksel lahanasını tazecik tutan yöntemKüçük ve katmanlı yaprakları olan brüksel lahanası, hafif acı bir sebzedir. Doğru şekilde temizlenip hazırlanmadığında acı bir tat bırakmaya müsaittir. Daha önce bildiğiniz tüm teknikleri unutun. Brüksel lahanasını pratik bir şekilde temizleyerek yemeklerinizde kullanabilirsiniz. İşte kolay taktikler.
Her problemli gömülü 20’lik diş belirti vermezHer bir diş, ağız içinde çiğnemeyi yerine getirmek üzere belirli bir sırayla çıkar. Ancak bazen bu doğal düzen bozulur ve dişler çene kemiği içinde gömülü kalır. En sık gömülü kalan diş 20’lik dişlerdir. Gömülü 20’lik dişler yalnızca ağrıya değil, kalıcı sağlık sorunlarına da sebep olabilir.
'Yurt dışında satışa sunulan yeni ürünlerimiz yakında Türkiye’de'Dünyanın en popüler gıdalarından biri olan makarnanın üretiminde inovatif çeşitleriyle farkını hissettiren, AR-GE çalışmalarıyla lezzete yenilik katıp makarnayı sofraların baş tacı yapan PASTAVILLA’nın özel ürünlerini bir araya topladığı “Serie Speciale” çok sevildi.
Refleks Lokomotif ödülleri teslim edildiEkonomi yayını Refleks gazetesinin ‘Lokomotif Ödül Töreni’ bölgenin başarılı şirket ve iş insanlarını bir araya getirdi. Gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Uluğtürkan, törende yaptığı konuşmasında Atatürk’ün Cumhuriyeti kurduktan hemen sonra ekonomik büyüme için Adana’yı pilot şehir olarak belirlediğini söyledi.
KABURGA DOLMASI TARİFİ: Tüm püf noktalarıyla kaburga dolması nasıl yapılır ve malzemeleri neler?Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan kaburga dolması, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Özellikle misafir sofralarını süsleyen bu nefis yemek, etin en lezzetli haliyle hazırlanan iç harcıyla birleşerek damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Peki, kaburga dolması nasıl yapılır ve malzemeleri neler? İşte, kaburga dolması tarifi...
Virüse geçit vermeyen yeşil mandalina! Ekşisine aldanmayın, boğazdaki yangını söndürüyorMandalina denildiğinde aklımıza genellikle olgunlaşmış, tatlı ve sulu bir meyve gelir. Ancak yeşil mandalina, bu algıyı değiştiriyor. Olgunlaşmadan dalından koparılan bu meyve, sadece farklı bir tat sunmakla kalmaz, aynı zamanda sağlık açısından da çok önemli faydalar barındırır. Daha keskin bir aromaya sahip olan yeşil mandalina, besin değerleri açısından oldukça zengindir. Peki, neden yeşil mandalina tüketmelisiniz? Çünkü bu meyve, doğal bir enerji kaynağı olmasının yanı sıra erken hasat edilmesi sayesinde daha konsantre besin öğeleri sunar.
Tekirdağ'da zeytin hasadı devam ediyorTekirdağ'ın Şarköy ilçesinde zeytin hasadı heyecanı yaşanıyor. Şarköy ilçesinde zeytin hasadında 15 bin ton rekolte bekleniyor.
Ünlü börek markasında skandal: İçinden çıkanlar pes dedirtti!Tarım ve Orman Bakanlığı gıdada taklit ve tağşiş yapılan, sağlığı tehlikeye atan gıdaların listesini tek tek açıklıyor, firmaları ifşalamaya devam ediyor. Ünlü bir börek markasını taklit ederek satış yapan bir firmanın hazırladığı börek harcının içerisinden çıkanlar pes dedirtti. Sahte ürünlerde yine pul biber ve zeytinyağı başı çekti? Konuyla ilgili uzman isim, “Parlak ve canlı renkler tüketiciyi aldatıyor” diyerek vatandaşları tek tek uyardı. İşte detaylar...
TEPSİ MANTISI NASIL YAPILIR? Evde kolay ve hızlı Kayseri tepsi mantısı tarifi yapılışı ve malzemeleriTürk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan tepsi mantısı, sofralarınıza hem görsel bir şölen hem de eşsiz bir tat sunuyor. İnce hamuruyla ve lezzetli iç harcıyla hazırlanan bu özel tarif, özellikle kalabalık sofraların favorisi olacak. Peki, tepsi mantısı nasıl yapılır? İşte adım adım tepsi mantısı yapımı için gerekli malzemeler ve tarifi!
Ayşe Betil’den sanat dünyasına yeni bir imza: “Senden Sonra”Yurt içi ve yurt dışı sergileriyle birçok başarıya imza atan ve kendine has üslubuyla sanatseverlerin hafızasında önemli bir yer edinen Türk ressam Ayşe Betil, “Senden Sonra” kitabı ile okurların karşısına çıkıyor.
Kalbi yenileyen kapsaisin etkisi! Acı biberde bolca var, iyi gelmediği şey yokAcı biber, yüzyıllardır mutfaklarımızda kendine yer edinmiş, yemeklere farklı bir lezzet ve tat katan baharat çeşididir. Bazılarımız için basit bir baharat olmaktan öte, şifa kaynağı olarak öne çıkar. İçerdiği ‘kapsaisin’ adlı bileşen sindirimden bağışıklık sistemine kadar vücudumuzun çeşitli bölgeleri üzerinde önemli etkilere sahip. Acı biber yediğiniz zaman dilinizde ve ağzınızda oluşan yanma hissinin kaynağı olan kapsaisin vücudun farklı sistemlerini harekete geçirerek çeşitli faydalar sağlar.
KUZU YÜREK DOLMASI TARİFİ: Türk mutfağının gözdelerinden kuzu yürek dolması nasıl yapılır ve malzemeleri neler?Kuzu yürek dolması tarifi, MasterChef Türkiye'de yapılıyor olması sebebiyle araştırılıyor. Türk mutfağının en lezzetli ve özel yemeklerinden biri olan kuzu yürek dolması, sofralara farklı bir tat katmak isteyenler için eşsiz bir seçenek sunuyor. Hem görsel hem de lezzet şöleni sunan bu yemek düşündüğünüzden daha kolay hazırlanabiliyor. Peki, kuzu yürek dolması nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, kuzu yürek dolması tarifi...
TİKVENİK BÖREĞİ TARİFİ: Bulgaristan usulü bal kabağı tikvenik böreği tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?Bulgar usulü Tikvenik böreği, kış aylarının vazgeçilmez tatlılarından biri olarak sofralarda yerini alıyor. Kabak, ceviz ve tarçın üçlüsüyle hazırlanan bu nefis börek, çıtır yufkasıyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Her lokmada nostaljik bir tat sunan Tikvenik, hem sade malzemelerle yapılabilmesi hem de hafifliği ile fark yaratıyor. Peki, tikvenik böreği nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, bal kabağı böreği (tikvenik) tarifi...
Bereketli topraklarda çilekte son hasatHatay'ın bereketli topraklarında yetiştirilen ve yurt dışına ihraç edilen çilekte son hasat yapıldı. Yılın ilk hasadında 40 TL'den alıcı bulan çileğin fiyatı son hasatta 120 TL'den alıcı buluyor.
Tat ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.