Son dakika su kıtlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan su kıtlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan su kıtlığı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 471 su kıtlığı haberi bulunmuştur.
Daracık sokaklardan su püskürterek geçiyor! Ülkeyi ikiye bölen 'kamyon' tartışmasıSosyal medyada konuşulan Çin'de çekilmiş görüntülerde kamyonların ardında bıraktığı gökkuşağı dikkatleri üzerine çekti. Şehirlerin dar sokaklarından geçen ve havaya su püskürten devasa kamyonların amacı elbette ki görsel bir şölen yaratmak değil. İşte ülkeyi ikiyi bölen kamyon tartışmasının ardındaki gerçek.
Bakan Göktaş: Çevre kirliliğinin olumsuz etkileri en fazla kadınları ve çocukları etkiliyorTürkiye'nin ana sunucusu olduğu ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda oy birliğiyle kabul edilen "Sıfır Atık Hareketi", insani hakları ve kadın açısından BM Cenevre Ofisi'nde ele alındı. Bakan Göktaş, gönderdiği video mesajında, "Bugün iklim değişikliğinin ve çevre kirliliğinin olumsuz etkileri en fazla kadınları ve çocukları etkiliyor. Hepimizin bildiği üzere, artan sanayileşme ile birlikte, insan ve toplum sağlığını olumsuz etkileyen durumlarla daha sık karşı karşıya kalıyoruz." dedi.
Yapay zekâyla su yönetimiTarımda kullanılan suyun yaklaşık yüzde 60’ı yanlış sulama yöntemleri nedeniyle israf ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı da altyapısı uygun bölgelerde, yapay zekâ destekli sulama otomasyonu çalışmalarının sürdüğünü açıklamıştı.
Yunan adaları ‘aşırı’ turizmi kaldıramıyorEge’deki Yunan adaları aşırı turizmden rahatsız ama esnaf kalabalığın para kazandırmadığından şikayetçi. Ana karada da durum aynı, şezlonglar artık paralı ve fiyatlar artıyor.
Bakan Yumaklı'dan su kıtlığı açıklamasıTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "İmzalayacağımız protokol de dahil olmak üzere belirlenmiş olan eylemleri hayata geçirmediğimiz takdirde 2030 yılında su fakiri ülkeler arasına girmemiz işten bile değil" dedi.
İklim krizinin etkilerini azaltmada bitkisel gıdalar önemli rol oynuyorİklim krizinin yıkıcı etkileri her geçen gün derinleşirken, gıda kaynaklarımız azalıyor. Buna karşılık, artan nüfusla birlikte gıda ihtiyacı da hızla artıyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre, dünya nüfusunun 2050 yılında 9.8 milyara ulaşacağı ve gıda ürünlerine yönelik talebin yüzde 60 ile 70 oranlarında artacağı tahmin ediliyor. Bu durum, aynı zamanda gıda kaynaklı emisyonların da artması anlamına geliyor.
Irak Başbakanı Sudani'den PKK sorusuna net yanıt! Kimsenin çıkarına değilIrak Başbakanı Muhammed Şiya es - Sudani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 yıl sonra gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Türkiye'den aralarında Milliyet’in de bulunduğu sınırlı sayıda gazetecinin sorularını yanıtladı.
Bitki bazlı beslenmeye yönlendiren 2 neden: Sürdürebilir gelecek ve sağlık kaygısıGıdayı üretim şeklimiz gelecekteki gıda güvenliğimizin de sürdürülebilirliğini etkiliyor. Yanlış gıda üretimi ile birlikte iklim değişikliği, su kıtlığı ve orman tahribatı gibi zorluklar da beraberinde yaşanıyor. Bitki bazlı gıdalara yönelimin her geçen gün daha çok arttığını belirten BİTKİDEN Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, “Tarım ve gıda sistemleri, çiftçilerden tüketicilere kadar gıda tedarik zincirinin farklı aşamalarında dijital bir dönüşümden geçiyor” dedi.
Dikkat çeken uyarı! Depremde ölenlerin sayısından 100 kat daha fazlaÇukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, meteorolojik afetlerin kapıda olduğuna değinip, “Meteorolojik afetlerde hayatlarını kaybeden insanların sayısı, depremde hayatını kaybedenlerin sayısına göre 100 kat daha fazla” diyerek uyarıda bulundu.
Su kıtlığına dikkat! Dünya Su Günü Buluşması gerçekleştirildiDünya Su Günü Buluşması'nın 'Paha Biçilemez Değer: Sürdürülebilir Su Yönetimi ve Suyun Finansmanı' oturumuna katılan Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Akten, bankaların sürdürülebilir su yönetimi alanındaki sorumlulukları ve fırsatlar üzerine değerlendirmeler yaptı.
Su özelinde belediyelerin iklim riskleri belirlenecekAnkara Üniversitesi Su Yönetimi Enstitüsü, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen proje ile yerel yönetimlerin iklim değişikliğine uyumları, “su” özelinde değerlendirilecek.
Rapor: Avrupa 'yıkıcı' iklim risklerine karşı daha fazla adım atmalıAvrupa Çevre Ajansı tarafından hazırlanan analiz, Avrupa'nın risklere uyum sağlamak için acil ve kararlı adımlar atmaması halinde iklim değişikliğinin 'feci' sonuçlarına maruz kalabileceği uyarısında bulunuyor.
Avrupa’da su savaşları ihtimali varAvrupa Birliği’nin (AB) yürütme organı Avrupa Komisyonu’ndan sızdırılan rapor taslağında, gelecekte su kıtlığı nedeniyle üye ülkeler arasında savaşlar çıkabileceği bildirildi.
‘Karbon nötr’ hedefine dijital dönüşüm ivmesiKoç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Davos Zirvesi’nde İklim Değişikliğine Uyum için Yeni Uygulamalar adlı oturumda yaptığı konuşmada, dijital dönüşümün, Koç Topluluğu’ndaki kültürel dönüşüm yolculuğunun yapı taşlarından biri olduğunu hatırlatarak, 2050 yılında karbon nötr olma hedeflerine vurgu yaptı.
İsraf var, besleyici değil, sağlığı tehdit ediyor! Gıdada çok yönlü tehditGıda Krizi Raporu’nda tuz, düşük kalite yağlar, şekerler ve zararlı tatlandırıcılar içeren gıdalardaki tehlikelere dikkat çekilerek, “Bu gıdaların satışlarının artmasının nedeni, beyindeki ödül mekanizmalarını harekete geçirmesi” tespitine yer veriliyor. Ayrıca gıdaların besleyici değerlerden yoksun olduğuna vurgu yapılıyor.
Sel ve kuraklığa çözüm arayacaklarBartın Üniversitesi’nin (BARÜ) Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, sel ve kuraklık risklerinin azaltılmasını hedeflediği “Türkiye’de İklim Değişikliği Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi Projesi” hayata geçiriliyor.
Suyun yarısı yok oluyorTarım Bakanı Yumaklı’nın “Su kıtlığı çeken ülke haline gelebiliriz” uyarısına karşın, suyumuzun neredeyse yarısının henüz çeşmeye ulaşmadan yok olduğu ortaya çıktı. Araştırmaya göre, kentlerde su şebekelerinde yaşanan kayıp kaçak oranı yüzde 50’nin üstünde.
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Temiz su günbegün azalıyorUlusal Su Kurulu’nun ilk toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, dünyanın birçok yerinde suyun sınırsız bir kaynak olduğu yanılgısıyla hareket edildiğine söyledi.
Emine Erdoğan: Suya vefa göstermezsek, veda edeceğizEmine Erdoğan, "Kişi başı yıllık su potansiyelimiz 1000 metreküpün altına düşerse su kıtlığı çeken bir ülke olacağız. Suya vefa göstermezsek, veda edeceğiz." dedi.
Su Kıtlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.