Son dakika sıvı kaybı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sıvı kaybı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sıvı kaybı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.205 sıvı kaybı haberi bulunmuştur.
Diz protezine robot dokunuşuDünyada giderek yaygınlaşan robotik protez cerrahisi ile dizdeki eğrilik ve hareket kısıtlılığı milimetrik olarak hesaplanarak, protezin dize tam olarak oturması sağlanıyor. Robotik cerrahiyi savunan bilimsel çalışmalar, bu teknikle yapılan ameliyatların başarılı sonuçlar verdiğini gösteriyor
İki kadının 15 bardak suyla hayatları değişti!Sivas'ta yaşayan Şadiye Yenice ve Fatma Akkuş, günde 15 bardak su içip adeta hayatları değişti. Aldıkları ücretsiz hizmetle, paraları da ceplerinde kaldı.
Tek renk değil rengarenk beslenin!İstanbul Yazın sıcaklarda fazla bir şey yemek istenmediğinde tek yönlü beslenilip zayıflama diyetleri yapılırken, beslenme uzmanları moda diyetler, özellikle de detoks konusunda uyarıyor.
27 operasyon geçirdi! 15 Temmuz gazisi yapay kafatasıyla hayatını sürdürüyorFETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde başından vurulan ve yapay kafatası parçalarının nakledildiği 27 operasyon geçiren Sabahattin Çelik, ömür boyu devam edecek olan ameliyatlara rağmen o gün sokağa çıkmış olmaktan pişmanlık duymuyor.
27 operasyon geçirdi! 15 Temmuz gazisi yapay kafatasıyla hayatını sürdürüyorFETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde başından vurulan ve yapay kafatası parçalarının nakledildiği 27 operasyon geçiren Sabahattin Çelik, ömür boyu devam edecek olan ameliyatlara rağmen o gün sokağa çıkmış olmaktan pişmanlık duymuyor.
Hamilelikte lekelenme tetiklenirHamilelik, lekelenmeye en yatkın dönemlerden olduğu için koruma faktörünün 50 olarak seçilmesi gerekir. Hamilelikte kullanılan güneş ürünleri temiz içerikli olmalı; paraben, fitalat ve potansiyel zararlı kimyasallar bulunmamalıdır.
Simitle yüzerken kayboldu! 36 saat sonra, 80 kilometre ötede bulunduJaponya’da deniz simidi ile yüzerken akıntıya kapılarak kaybolan Çinli turist, 36 saat sonra 80 kilometre uzakta halsiz bir şekilde bulunarak kurtarıldı. Turistin sıvı kaybı yaşadığı, ancak sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.
Bebeklerle uzun seyahatte nelere dikkat edilmeli?Aniden bastıran yoğun sıcak hava, klimalar, yolculuk sırasında mola verilen kalabalık mekanlar... Bebeklerin sağlığını tehlikeye atabilecek unsurlar hayli fazla! İşte bebeğinizin herhangi bir sağlık sorunu yaşamadan keyifli bir seyahat geçirmesi için tüyolar...
Taş tedavi edilmezse böbrek kaybı yaşatabilirBöbrek taşı, teşhis edildiği halde tedavi edilmezse taşın boyutu, bulunduğu yere göre böbrek, mesane ve idrar yollarında hasarlara, hatta böbrek yetmezliğine ve enfeksiyonlara neden olabilir.
Havalar ısındı, çocuklarda ishal vakaları artıyor! ‘Sıvı kaybı hayatını tehdit edebilir’Baharın gelmesiyle birlikte çocuklar parklarda ve bahçelerde gönüllerince oynamanın keyfini yaşamaya başladılar. Ancak dışarıda daha fazla zaman geçirmeleri sonucu el, ağız ve yüzey temaslarının artmasının yanı sıra sıcak ortamda yiyecek ve içeceklerde bulunan bakterilerin çoğalması ishale yol açarak sağlıklarını tehdit edebiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İrem Bulut, ishal geliştiğinde 6 kritik kurala dikkat çekti.
Hasta yakınlarının demir sopayla saldırdığı doktor: Canımızı zor kurtardıkGaziantep'te hasta yakınları tarafından kemer ve demir sopalarla dövülüp başına 15 dikiş atılan acil servis doktoru yaşadıklarını anlattı. Doktor Esadullah Beğoğlu "Biz sağlıkçılar da bir annenin evladıyız. Bizim de çocuklarımız var" dedi.
Kavuran sıcaktan çocukları korumak için yapın! Her biri altın değerinde önerilerYaz sıcaklarında çocuk sağlığını korumak oldukça önemli. Çocukların sıcak havalarda sağlık sorunlarına daha yatkın olabildiklerini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Belgin Özbek, yaz aylarında çocukların sağlığını korumak için alınması gereken önlemleri sıraladı.
Çocuğunuzun ateşi varsa ilaç kullanmadan önce mutlaka denemeniz gereken 5 öneriÇocukların ateşinin çıkması anne ve babalar için endişe verici bir durumdur. Çocukların ateşinin çıkması durumunda uygulanabilecek olan çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Ateş düşürücü ilaçlar sıklıkla tercih edilebilmekte olsa bile çocuklarınıza ilaç vermeden önce denemeniz gereken bazı yöntemler bulunmaktadır. İşte, tüm detaylar.
Kavurucu sıcaklara dikkat! Böbrek taşı mevsimi de açıldıKavurucu sıcakların vücutta yarattığı sıvı kaybı, böbreklerde taş oluşmasına ya da var olan taşların büyüme riskini de artırıyor. Böbrek taşı olan hastaların özellikle dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Türk Böbrek Vakfı Böbrek Nakli ve Üroloji Uzmanı Dr. Serkan Akıncı, sıvı tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.
Yanıklara yoğurt sürmek asrın hatası! Bakterileri çoğaltıp iltihaplandırıyorSıcak yaz günlerinde kendini kumsallara atan tatilcilerin en büyük sorunlarından biri güneş yanıkları. Yaz tatilinde bronzlaşmak isterken sağlığınızdan olabilirsiniz. Dermatoloji Uzm. Dr. Aycan Özden Sezgin, yanan bölgeye yoğurt, sirke ve farklı bitkisel yağlar sürülmesinin yarardan çok sağlığa zarar verdiğini söylet
Aşırı sıcaklarda kalp sağlığımızı nasıl koruyabiliriz?Kalp ve damar sorunlarının görülme sıklığının yaz aylarında artış gösterdiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Haldun Akgöz, aşırı sıcaklara kalp sağlığı için dikkat edilmesi gereken kuralları anlatarak 10 kritik uyarıda bulundu.
Sıcak havalarla nasıl baş etmeli?Dünya genelinde üçüncü defa ortalama sıcaklık rekorunun kırıldığı geçtiğimiz haftanın ardından aşırı sıcaklar Türkiye’de de etkisini göstermeye başladı.
Bunaltıcı hava kaç gün daha devam edecek? Meteoroloji yeni raporu yayımladıMeteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahmin raporunu yayımladı. Raporda güneş çarpması ile ilgili vatandaşlara uyarıda bulunulurken, önümüzdeki günlerde sıcaklıkların bazı bölgelerde biraz azalacağının tahmin edildiği belirtildi.
Yaz yaklaşırken varislere dikkat! En önemli 3 belirtisi ağrı, yanma ve kaşıntıYaklaşan yaz aylarıyla birlikte sıcaklıklar yükselişe geçerken, varise dayalı şikayetlerde de artış yaşanıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Semih Barlas, venöz yetmezlik probleminin bir parçası olan varislerin sıcak yaz aylarından önce tedavi edilmesinin olası ciddi sağlık sorunlarını önleme ve yaşam konforunu iyileştirme açısından son derece önemli olduğunu söyledi.
Sıvı Kaybı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.