Son dakika sigara kullanımı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sigara kullanımı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sigara kullanımı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.834 sigara kullanımı haberi bulunmuştur.
Türkiye'de 2,5 milyon kişinin kalp sağlığı incelendiSağlık Bakanlığınca, Aile Hekimliği yönetmeliğinde yapılan değişiklikle Türkiye genelindeki aile hekimliklerinde yaklaşık 6 ayda 2 milyon 483 bin 467 kardiyovasküler risk değerlendirmesi yapılırken, taramalar sonucunda 317 bin 776 kişide risk tespit edildi.
Kalbinizi dinlerken aortu ciddiye alınTBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in yaşadığı aort yırtılması vakası, bu sinsi hastalığı bir kez daha gündeme taşıdı. Kalpten çıkan ve tüm vücuda kan taşıyan aort damarı, hiçbir belirti vermeden genişleyip, ölümcül yırtılmalara neden olabiliyor. Kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi uzmanları, erken teşhisin hayat kurtardığını, özellikle yüksek tansiyon ve kolestrol hastalarının yılda en az bir kez tomografi ile kontrol edilmesi gerektiğini söylüyor.
Baş ağrısı sandı, dilinin yüzde 80'ini kaybetti! Kimsenin anlamadığı gizli işaretHenüz 35 yaşındaydı. Baş ağrısıyla başlayan şikâyetleri, hızla çenesine sonra kulağına yayıldı. Dili morardı, konuşmakta zorlanmaya başladı. Doktorlar önce sorunu çene ekleminde sandı ama gerçek bambaşkaydı. Genç kadın 60'lı yaşlardaki erkeklerde görülen hastalıktan nasıl muzdarip olabilmişti? İşte dilinin yüzde 80'inin alınmasına sebep olan hastalığın ardındaki gerçek.
Sigara içmeyenlerde artışta! Kanser muamması: Evlerden yayılıyor, akciğere yapışıyorHer yıl ortalama 2 milyon kişinin ölümüne sebep olan akciğer kanserinin en büyük nedenlerinden biri olarak sigara kullanımı gösteriliyordu. Ancak son zamanlarda yapılan çalışmalar, sigara içmeyen kişilerde akciğer kanseri riskinin büyük bir artışta olduğunu gösteriyor. Ardındaki gerçeği, Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Doktor Tayfun Hancılar ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu'ya sorduk.
Genç yaşta kalpten mi gidiyoruz? Korku büyük, cevap net: 'Artması kaçınılmaz olur'Son zamanlarda pek çok kişiden gençlerde kalp krizi ölümlerinde artış yaşandığına dair söylemler çığ gibi büyüdü. Söz konusu bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz gün Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerini yayınlayarak, “Gençlerde kalp krizinden ölüm hızında 2011-2023 yıllarında kayda değer bir farklılık yok” açıklamasını yaptı. Yani resmi veriler de artışı desteklemiyor. Peki sahada çalışan kardiyologlar, bu iddiaları nasıl yorumluyor?
İçeri batan kıl 14 ay yatalak etti! 9 kez süründüren ameliyat, milyonları etkiliyorHenüz 19 yaşında, orduda görev yapan genç adam için her şey sıradan bir gün gibi başlamıştı. Ancak belindeki hafif ağrı, hayatını kabusa çevirecek bir sürecin ilk işaretiydi. Basit bir kıl dönmesi teşhisi konulan genç adam, küçük bir operasyonla sağlığına kavuşacağını düşünüyordu. Ne var ki işler hiç de beklediği gibi gitmedi. 9 kez ameliyat oldu, 14 ay boyunca yatağa mahkum kaldı ve sonunda orduya veda etmek zorunda kaldı. Peki, milyonlarca kişinin yaşadığı bu rahatsızlık nasıl oldu da bir gencin hayatını böylesine değiştirdi?
Sigara kalp hastalığı riskini 4 kat artırıyorSigara, kanser başta olmak üzere pek çok akciğer hastalığının ilk sebebi arasında yer alıyor. İçinde 7 bin farklı kimyasal madde bulunan sigara, kalbi de olumsuz etkiliyor. Sigara içenlerin içmeyenlere göre kalp hastalıklarına yakalanma riskleri dört kat artarken; masum sanılan elektronik sigara da kalp sorunlarına davetiye çıkarıyor.
Meğer gün aldıkça yaşlanmıyormuşuz! Vücudumuzun değiştiği 2 yaş grubuStanford Üniversitesi araştırma ekibi yaşları 25 ila 75 arasında değişen insanlarda yedi yıla kadar varan bir süre boyunca moleküler değişiklikleri kapsamlı bir şekilde izledi. Yaşlanmada biri 44 civarında, diğeri 60 yaşında olmak üzere iki ani artış keşfetti. İşte detaylar...
Genç yetişkinlerde kalp krizi neden artıyor?Giderek artan kanıtlar, geçmiş yıllara kıyasla daha fazla genç yetişkinin kalp sorunları yaşadığını ve kötüleşen yaşam tarzı alışkanlıklarının bunun sorumlusu olduğunu gösteriyor.
Diş lekelerinden eser kalmıyor! Aç karnına ağızda çalkalayınDiş sağlığı, estetik görünümün yanı sıra genel sağlık açısından da büyük öneme sahiptir. Ancak zamanla dişlerde biriken lekeler, kişilerin gülüşlerini etkileyebilir. Kötü beslenme alışkanlıkları, sigara kullanımı, çay, kahve gibi içeceklerin aşırı tüketimi, dişlerde sararma veya kahverengimsi lekeler oluşmasına neden olabilir. Dişleri beyazlatmak için kimyasal ürünler yerine doğal yöntemler arayanlar için bazı pratik çözümler mevcut.
Anne, baba ve öğretmenler dikkat! Meyve suyu paketine gizleyip okulda içiyorlarTürkiye’de satışı yasak olmasına rağmen gençlerin kullandığı yöntem şoke etti. Meyve suyu kutularını kullanan gençler herkesi bir kez daha şaşkına çevirdi. Anne babalar ve öğretmenler aman dikkat! Öğrenciler okul tuvaletlerine hatta sınıfa bile sokuyor.
Anne, baba ve öğretmenler dikkat! Meyve suyu paketine gizleyip okulda içiyorlarTürkiye’de satışı yasak olmasına rağmen gençlerin kullandığı yöntem şoke etti. Meyve suyu kutularını kullanan gençler herkesi bir kez daha şaşkına çevirdi. Anne babalar ve öğretmenler aman dikkat! Öğrenciler okul tuvaletlerine hatta sınıfa bile sokuyor.
70'ten fazla kanser yapıcı var! Genç yaşta sigara bağımlılığı 'EVALI'nin habercisiTütün ürünlerinin tüm dünyada yaygın olarak kullanımı nedeniyle birçok birey çeşitli hastalıklara yakalanıyor. Sağlığı her açıdan olumsuz etkileyen sigara kullanımı, genç yaşlara kadar inmiş durumda. Çocukluk çağı hastalığı olarak adlandırılan tütün kullanımının detaylarını ve vücuda etkilerini Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Altuğ tek tek anlattı.
400 milyon KOAH'lı var! Sabah öksürüğüyle sinyal veriyor: 'Elektronik sigara masum değil'KOAH, tedavi edilmediğinde birçok sıkıntıyı da beraberinde getiren bir sağlık problemi. Her yıl kasım ayının 3. çarşambası kutlanan Dünya KOAH Günü'nde Doç. Dr. Serap Duru, Milliyet.com.tr’ye konuştu. Kovid-19 pandemisinin KOAH hastaları üzerindeki etkisi hakkında değerlendirmede bulunan Doç. Dr. Duru, masummuş gibi gösterilen elektronik sigara tehlikesine dair de önemli detaylar paylaştı, erken KOAH belirtileri hakkında bilgi verdi.
Sararmış tırnaklara doğal çözüm! Haftada 2 kez uygulayınca bembeyaz oluyorTırnakların sararması hem estetik açıdan rahatsız edici hem de altta yatan bir sağlık sorununun habercisi olabilir. Sigara kullanımı, oje kalıntıları, kimyasal maddeler ya da mantar enfeksiyonları bu duruma neden olabilir. Ancak tırnaklarınızı sağlıklı ve doğal bir görünüme kavuşturmak için evde uygulayabileceğiniz etkili ve doğal yöntemler mevcut.
Uzmanlar bilgilendiriyorSağlığımız en kıymetli hazinemiz. Onun değerini kaybetmeden bilmemiz ve kontrollerimizi düzenli yaptırmamız gerekiyor. Özellikle son zamanlarda çok gündemde olan konular vitamin kullanımı ve ekran bağımlılığı...
Sararan tırnakları tertemiz yapıyor! Haftada birkaç kez tekrarlayın, sonuç efsaneSararan tırnaklar, estetik açıdan rahatsızlık veren bir durum olabilir. Bu sorunun altında genellikle tırnaklara uygulanan kimyasallar, sigara kullanımı ya da bazı sağlık sorunları yatabilir. Ancak, evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle sararan tırnaklarınızı eski parlaklığına kavuşturabilirsiniz.
Tehlike ilkokula kadar indi: Başladığınızın 3. ayında yoğun bakıma sürüklüyorGöğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, ülkemizde kullanımı, ilkokul çağlarına kadar inen e-sigara konusundaki tehlikeye dikkat çekti. Prof. Dr. Çuhadaroğlu, 'E-sigara ürünleri sigaraya göre çok daha hızlı ciddi tablolara yol açıyor. Başladığınızın 3. ayında yoğun bakıma kadar gidebilecek problemlerle karşılaşma riskiniz var.' dedi.
Aşırı sıcak burun kanamasını tetiklerYaz aylarında burun kanamaları kuru hava, susuzluk, alerjiler ve aşırı sıcağa maruz kalma gibi çeşitli faktörlere bağlanabilir. Çocuklarda ya da ileri yaşta çoğunlukla kısa süreli ve hafif şiddette olan burun kanamaları, kimi zaman sağlığı tehdit eden ciddi sonuçlar doğurabilir. Memorial Antalya Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Doç. Dr. İsmail Önder Uysal, burun kanamalarının sebepleri, tedavi yöntemleri ve alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi…
ALS tedavisindeki yeni gelişmeler hastalığın ilerleyişini yavaşlatıyorBeyin ve omurilikte yer alan kasları kontrol eden motor sinir hücrelerinin, geri dönüşümsüz kaybına yol açan ilerleyici bir hastalık olan ALS’nin (Amyotrofik Lateral Skleroz) tedavisindeki son gelişmeler, hastalığın ilerleyişini yavaşlatmak adına umut verici.
‘Uzaktan yönetmen olabilirim’“Mavi Kadife”, “Fil Adam”, “Kayıp Otoban” gibi kült yapımlara imzasını atan ünlü yönetmen David Lynch, uzun süre sigara kullanımı nedeniyle amfizem hastalığına yakalandığını ve Kovid-19 riski sebebiyle evden çıkamadığını açıkladı.
Pankreas kanseri tedavisinde yeni yöntem Radyoaktif Fosfor (P32)Son yıllarda görülme sıklığında hızla artış gösteren pankreas kanseri, hayati riske neden olan agresif kanserlerin başında geliyor. Pankreas kanserinin tanı ve tedavisindeki gelişmeler, hastaların tedavi edilme oranını önemli ölçüde artırabiliyor. Pankreas kanserinin yeni tedavi yöntemlerinden ‘Radyoaktif Fosfor (P32)’ artık Türkiye’de de uygulanıyor.
Ağrıyla başladı, sonra göğüs uçları içine göçtü! 'Maalesef erkeklerde daha öldürücü'59 yaşındaydı ve uzun süredir göğüslerinde ağrı hissediyordu. Kısa süre sonra koltuk altında bir kitle eline geldi. Devamında göğüs uçları da içine çökünce endişeyle soluğu doktorda aldı. Yapılan tetkikler sonucunda konulan teşhis ise hem ailesini hem kendisini şoke etti.
Sigara Kullanımı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.