Köme Nedir, Ne İşe Yarar? Köme Nasıl Yapılır?Köme sucuğa benzeyen şekilde üretilen cevizli sucuk demektir. Köme pestil gıda ürünüyle benzetilmektedir. Bu yüzden de köme en az pestil kadar tüketilmektedir. Köme cevizli olarak üretilebildiği gibi sade ya da pikolalı olarak da üretilebilmektedir. Köme halk arasında şeker sucuğu gibi isimlere sahiptir. Türkiye'de Gümüşhane, Artvin, Kahramanmaraş ve Elazığ yörelerine ait kültürel bir yiyecektir. İşte, köme yiyeceğinin nasıl yapıldığına dair merak edilen tüm detaylar.
Pancar çiftçisiydi lokum ihracatçısı olduYozgat'ta uzun yıllar çiftçilikle uğraştıktan sonra ticarete atılarak işinin patronu olmayı başaran Mustafa Körkoca, Almanya ve Hollanda'nın ardından Somali'ye de lokum ihracatına başladı.
Manisa'da 'ramazan sucuğu'na yoğun ilgiManisa'nın Turgutlu ilçesinde sadece ramazan ayında üretilen 'ramazan sucuğu' tatlısı, iftar ve sahur sofralarını süslüyor.
Kilosu 100 TL olan deve sütüne yoğun talepAydın'ın İncirliova ilçesinde üretilen deve sütü, kilosu 100 TL'den yurt içi ve yurt dışına pazarlanıyor. İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, süt haricinde devenin sucuğu, idrarı, dili, yağı ve tüyüne dahi talebin olduğunu belirterek, "Günlük 40 kilo süt çıkıyor, talebi karşılamaya çalışıyoruz" dedi.
Brokoliyle barışmanızı sağlayacak 6 brokoli tarifiKış mevsiminin habercisi olan brokoli, sağlık açısından çok yararlı bir besin olsa da birçok insan tarafından sevilmiyor. Sizin için brokoliyle barışmanızı sağlayacak 6 brokoli tarifini paylaştık.
Mardin'de turizm rekoru kırıldı! 90 binden 600 bine çıktı…Farklı din, dil ve medeniyetteki insanların yıllarca bir arada yaşamasıyla barış ve hoşgörünün sembolü olan Mardin'de konaklayan turist sayısında son 2 yılda büyük artış oldu. 2017 yılında 237 bin 622'si konaklayan olmak üzere, günübirlik ziyaretçilerle birlikte tarihi kenti ziyaret eden turist sayısı 600 bini buldu.
Mardin'de turizm rekoru kırıldı! 90 binden 600 bine çıktı…Farklı din, dil ve medeniyetteki insanların yıllarca bir arada yaşamasıyla barış ve hoşgörünün sembolü olan Mardin'de konaklayan turist sayısında son 2 yılda büyük artış oldu. 2017 yılında 237 bin 622'si konaklayan olmak üzere, günübirlik ziyaretçilerle birlikte tarihi kenti ziyaret eden turist sayısı 600 bini buldu.
Kolay kahvaltı tarifleriHaftanın en çok beklenen günü şüphesizdir ki kahvaltılarından dolayı Pazar sabahlarıdır. Tüm aile, arkadaş ya da yakınlar toplanıp keyifle ve saatlerce süren kahvaltı eşliğinde buluşur. Peki, size birbirinden kolay kahvaltı tarifleri versek pazar kahvaltıları daha lezzetli olmaz mı? İşte Pazar kahvaltılarınıza ayrı bir lezzet katacak kolay kahvaltı tariflerimiz…
Uludağ eteklerinde "Çin kazı" üretilecekBursa'da Uludağ'ın güney eteklerindeki Harmancık ilçesinde bir girişimci, kuracağı çiftlikte Türk kazına oranla daha fazla yumurta veren "Çin kazı" üretecek. İş adamı Aygün "Yaptığımız araştırmalar sonucunda Türkiye'de resmi kaz çiftliğinin olmadığını gördük. Resmi olarak ilk kaz çiftliğini Harmancık'ta biz kuracağız. Kaz ciğeri Fransa'da ilaç sektöründe, şeker ilaçları için kullanılıyor. Eti zaten 5 yıldızlı otellerde, restoranlarda büyük talep görüyor. Daha üretime geçmeden iç ve dış pazardan talepleri almaya başladık. Özellikle dış pazardan büyük ilgi var" dedi.
Uludağ eteklerinde "Çin kazı" üretilecekBursa'da Uludağ'ın güney eteklerindeki Harmancık ilçesinde bir girişimci, kuracağı çiftlikte Türk kazına oranla daha fazla yumurta veren "Çin kazı" üretecek. İş adamı Aygün "Yaptığımız araştırmalar sonucunda Türkiye'de resmi kaz çiftliğinin olmadığını gördük. Resmi olarak ilk kaz çiftliğini Harmancık'ta biz kuracağız. Kaz ciğeri Fransa'da ilaç sektöründe, şeker ilaçları için kullanılıyor. Eti zaten 5 yıldızlı otellerde, restoranlarda büyük talep görüyor. Daha üretime geçmeden iç ve dış pazardan talepleri almaya başladık. Özellikle dış pazardan büyük ilgi var" dedi.
Yöresel lezzetler geleneksel yöntemlerle kışa hazırlanıyorŞanlıurfalı çiftçiler, geleneksel yöntemlerle elde edilen üzüm şırası ile pekmez, pestil, kesme ve cevizli sucuk hazırlıyor. Üzüm üreticisi Balay "Ürünlerimiz yurdun bir çok bölgesine satılıyor. Birçok tüccar bizden aldıkları ürünlere şeker veya glikoz şurubu karıştırarak satıyormuş. Bunlar bizi üzüyor" dedi.
Yöresel lezzetler geleneksel yöntemlerle kışa hazırlanıyorŞanlıurfalı çiftçiler, geleneksel yöntemlerle elde edilen üzüm şırası ile pekmez, pestil, kesme ve cevizli sucuk hazırlıyor. Üzüm üreticisi Balay "Ürünlerimiz yurdun bir çok bölgesine satılıyor. Birçok tüccar bizden aldıkları ürünlere şeker veya glikoz şurubu karıştırarak satıyormuş. Bunlar bizi üzüyor" dedi.
Üniversitenin desteğiyle mantar üretim tesisi kurduMalatya’nın Battalgazi ilçesinde, İnönü Üniversitesi’nin desteğiyle mantar üretim tesisi kuran bir girişimci, 18 kişiyi istihdam ettiği tesisinde bölgenin mantar ihtiyacını karşılıyor...
Hepsiburada’dan Ramazan paketiTürkiye’de internet dünyasının önde gelen alışveriş sitelerinden hepsiburada.com, bu yıl Ramazan’a özel yenilikler hazırladı.
Dilara Koçak'tan iftar mönüleri!Kalabalıkla daha fazla yemek yenir çünkü sohbet ve özenle hazırlanmış yemekler ev sahibinin ısrarlarıyla birleşince masadan kalkmak mümkün olmaz.
Kriz işsizlerine iş kurma fırsatlarıYok denecek kadar az serma-yeyle ufak bir risk alın, işsiz kalmayın! İşte birbirinden ilginç 15 kolay girişim önerisi...
Şeker şekeri çekerSürekli tatlı yeme ihtiyacı, açlık halinde konsantrasyon güçlüğü, sinirlilik gibi şikâyetler insülin metabolizmasında bozukluğu akla getirir.
İftar yemeklerine dikkat edinRamazan ayında sofralarımızın vazgeçilmezi haline gelen iftariyelik ürünler, doymuş yağdan zengin olduklarından sınırlı tüketilmelidir.