23.05.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:
Telefondaki elemanları kibar olmayı çok iyi beceremese de pizzaları ve özellikle Crazy tatlısı ile Little Caesars denenmeye değer.
Hatırlarsınız, bizimkilerin beni bırakıp Almanya'ya gittiklerini, benim de fare misali etrafta cirit attığımı anlatmıştım. Tabii ki her gidişin bir de dönüşü var. Geçen hafta sonunda bu dönüşün hazırlığını yaparken o kadar bitap düştüm ki pazar akşamı kendime yiyecek bir şeyler hazırlamayı bile göze alamadım. O arada aklıma posta kutusundan çıkan, evlere hızlı servis verdiklerini vaadeden Bakırköy'deki Little Caesars'ın el ilanı geldi. Müdavimi olduğum Pizza-Take Away yerine bu yeni pizzacıyı denemeye karar verdim. Midemin artık zil değil çan çalmasıyla birlikte ben de listeden seçimlerimi yaparak buranın telefonunu çaldırmaya başladım. Peynir harici en az 3 malzemeli olan Favori, Napoli, Spesyal, Caesars ve Supreme adındaki pizzalar her nedense ilgimi çekmemişti. Ben de "kendi lezzetinizi kendiniz yaratın" başlığı altındaki haneye bakıp 2 çeşit peynir ve sos içeren pizzaya ek olarak pepperoni (amerikan sucuğu) istemeye karar verdim. Little Caesars pizzaları sadece yuvarlak değil, aynı malzemelerle kare olarak da hazırlayabiliyor. El ilanındaki kuponların birinde, ısmarlanan pizza ile istek üzerine ücretsiz olarak, ince ve uzun kesilmiş pizza hamuru üzerine sarmısaklı özel yağ, parmezan peyniri ve yanında özel sosla sunulan Crazy Bread'in de gönderildiğini duyunca dayanamadım; ondan da istedim. Bununla kalmayıp bir de salata ile tatlı siparişi vereyim dedim. Salata siparişine gelene kadar telefondaki elemanın ses tonundan ve konuşmasından oldukça memnundum. Elimdeki mönüde salata hanesinde iki ayrı salatanın tarifleri vardı. Ancak görüştüğüm kişi bu salataların artık yapılmadığını sadece karışık salatanın mevcut olduğunu ve bunun mönüde belirtildiği gibi 325 bin TL'ye değil, 500 bin TL'ye satıldığını söyledi. Daha fazla malzemeyle yapılan diğer salataların fiyatlarının daha düşük olmasının mantığa aykırı geldiğini söylediğimdeyse ukala cevaplar vermeye başlaması beni kızdırmadı diyemem. Yönetimin bu konuya değinmesi gerektiği inancındayım. Her neyse vaadedilen yarım saat yerine 45 dakikada gelen pizzanın tadı iyiydi. Crazy Bread'in ise daha az sarımsaklı olsa çok daha lezzetli olacağına inanıyorum. Ancak kekikli domates sosuna bayıldım. En çok hoşuma geiden de üzerine tarçınve şeker kamışı serpiştirilmiş ince pizza hamuru ve beraberinde gelen çikolata ve karamel sosları oldu. Tek kelimeyle müthiş! İki kişilik olduğu iddia edilen 500 bin TL'lık salata ise tek kişiye bile zor yetiyor. Ayrıca Caddebostan, Teşvikiye, Kozyatağı ve Yeşilköy'de de şubeleri olan Little Caesars'ın fiyatları 1,5 ile 3,5 milyon TL arasında değişiyor.
Little Caesars
0212 543 46 36
Sosisli Mercimek Güveç
Hazırlanış süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 1 saat
Porsiyon adedi: 4 kişilik
Malzemeler:
* 2 kuru soğan
* 300 gram patates
* 1 pırasa
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 5 fincan yeşil mercimek
* 300 gram dana sosisi
* 1 su bardağı kuru kayısı
* 2 fincan kırmızı mercimek
* 1 küp Knorr etsu
* 3 kaşık sirke
* tuz/biber
* 1 tutam toz şeker
* 1 çorba kaşığı kuru merzenguş otu
* 6+1/4 su bardağı su
Hazırlanışı
1. Soğanları doğrayın. Patatesleri küplere doğrayın. Pırasayı dilimleyin. Teflon tavada yağı kızdırıp soğanları kavurun. Yeşil mercimeği yıkayıp süzün. Soğanları ekleyin. Bir tutam merzenguş otu ekmleyin. Suyun tamamını üzerine dökün. Kaynayınca ısıyı azaltıp kısık ateşte 25 dakika pişirin.
2. Sosisleri dilimleyin. Kayısıları ikiye bölün. 25 dakika bitince sosisleri kayısıları, patates ve pırasayı ekleyin. Kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün. 20 dakikalık sürenin 10. dakikasında kırmızı mercimeği ve küp et suyunu ekleyin. Pişirme süresi bitince tuz biberi, şekeri ve sirkeyi ekleyin. Kalan merzenguş otu ile süsleyip servis yapın.
Köfteli Ratatouille
Hazırlanış süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Porsiyon adedi: 4 kişilik
Malzemeler:
* 750 gram taze küçük patates
* 1 ince doğranmış kuru soğan
* 1 diş doğranmış sarımsak
* yarım kilo yağsız kıyma
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 kabak
* 1 demet taze soğan veya 1 pırasa
* 5 domates
* yarım kilo kabuğu soyulmuş ezilmiş domates
* yarım küp Knorr etsu
* kuru veya ince doğranmış taze fesleğen
* tuz ve biber
* yarıs su bardağı su
Hazırlanışı
1. Patatesleri yıkayıp soymadan tuzlu suda 15 dakika kaynatın. Doğranmış soğan ile sarmısağı kıymaya ekleyip yoğurun. Tuz ve biber ekleyin. Küçük yuvarlak köfteler hazırlayın. Büyük bir teflon tava ya da tencerede yağı kızdırıp köfteleri 10 dakika kızartın.
2. Sebzeleri ayıklayın. Kabakları dilimleyip taze soğanları ya da pırasayı doğrayın. Domatesleri 8'e bölün. Patateslerin suyunu süzüp soyun ve ortadan kesin.
3. Köfteleri tabağa aktarın. Aynı yağda patates, kabak ve soğanları kısa süre kızartın. Domatesleri ekleyip 5 dakika kısık ateşte pişirin. Ezilmiş domatesleri, suyu ve yarım küp etsuyunu ekleyip kaynatın. Orta ateşte 8 dakika pişirin. Köfteleri ekleyip tekrar kaynatın. Kaynamaya başlayınca ateşten alıp fesleğenle süsleyerek servis yapın.