Son dakika şeftali haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan şeftali gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan şeftali haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.522 şeftali haberi bulunmuştur.
Tüketiciyi yanıltabilecek görsellere yakın takipGıda etiket, reklam ve broşürlerindeki resimler ve örnekli gösterimler, tüketiciyi yanıltıcı terimlerle aynı kapsamda incelemeye tabi tutulacak.
'Renk'lerin dili olsa...2025 yılı için evlerde yumuşak ve sıcak renkler öne çıkıyor. Jotun Türkiye Renk Uzmanı Ceylin Ceylanoğlu, öne çıkan trendleri anlattı.
Yıllık 100 ton altın üretimi hayal değilTürkiye’de altına olan talep üretimin yaklaşık beş katı. Sektör temsilcileri 40 ton civarındaki üretimin 5 yılda 100 tona çıkabileceğine dikkat çekiyor. Ayrıca 420 milyar dolar değerinde 5 bin ton altın da çıkarılmayı bekliyor.
Yüzü parlak olsun diye her gün jiletliyor! 'Şeftali tüylerini alsa da aldatmacadan ibaret'Güzellik sektöründe yaşanan gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Sosyal medya fenomenlerinin bir süredir deneyerek video çektiği son güzellik tüyosu, görünmeyen tüyler hakkında. Kadınların yüzündeki şeftali tüylerini almalarına yarayan ürün, söylentiye göre bu tüyleri yok ediyor. Peki, bu kozmetik ürünler hakkında uzmanlar ne düşünüyor?
İçecek tercihinde ibre “milli üretime” kaydıİsrail’in Gazze’ye saldırıları sonrası dünyanın farklı ülkelerinde İsrail ve bu ülkeye destek veren ülkelerin markalarına karşı yapılan boykot, beyaz eşyadan elektroniğe kadar birçok sektörde olduğu gibi Türk içecek sektörüne de olumlu katkı yaptı.
Doğru pişir sağlıklı kalMundi Kitap etiketiyle okurla buluşan “Sağlıklı Beslenmek için Neyi, Nasıl Pişirelim?” kitabının yazarı Gıda Mühendisi Tuğba Parıltı, “Sağlıklı beslenmeye ve gıda seçimine çok dar bir pencereden bakıldığını gördüm,” diyor.
Yüzlercesini kürekle topladı, kokusu bezdiriyor! 'Tam bir istila, Türkiye'ye bela olacak'Halk arasında 'koku böceği' olarak bilinen kahverengi kokarca, tarım arazileri yanı sıra şehirleri de istila etti. Türkiye’de ilk kez 2017'de görülen böcek son haftalarda birçok kişiyi canından bezdirdi. Evinden yüzlercesini kürekle dışarı attığını söyleyen Nehir Çelik yaşadıklarını anlatırken, Prof. Dr. Temel Göktürk basit ve etkili mücadele yöntemlerini sıraladı.
Bir kentte daha kokarca paniği! 'Görüldüğü yerde imha edilmeli'Bir kentte daha, meyve bahçelerinde kahverengi kokarca görülmesi üzerine harekete geçildi. İl Tarım Müdürü konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Öte yandan kahverengi kokarcalar Türkiye'de ilk olarak 2017 yılında Artvin ile İstanbul'da görülmüştü.
Türkiye'de bir ilk! Şehir merkezinde köy hayatı: Aylık 100 bin lira cep harçlığı dağıtıyoruzBursa'da 1891'de kurulan Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 133 yıldır kapanmadan eğitim veren tek okul olarak ziraat teknisyeni yetiştiriyor. 5 alanda eğitimin verildiği asırlık okuldaki 600 öğrenci, şehir merkezinde çiftçilik yapıyor. Öğrenciler hem besledikleri tavukların yumurtalarını satıp gelir elde ediyor hem de ektikleri sebzelerin hasadını yapıyor. 40 çeşit ürünün yetiştirilip satıldığı okulun 82 tescilli ürünü bulunurken, öğrenciler, aylık minimum 1500 lira kazanç sağlayıp, harçlıklarını çıkarıyor.
Türkiye'de bir ilk! Şehir merkezinde köy hayatı: Aylık 100 bin lira cep harçlığı dağıtıyoruzBursa'da 1891'de kurulan Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 133 yıldır kapanmadan eğitim veren tek okul olarak ziraat teknisyeni yetiştiriyor. 5 alanda eğitimin verildiği asırlık okuldaki 600 öğrenci, şehir merkezinde çiftçilik yapıyor. Öğrenciler hem besledikleri tavukların yumurtalarını satıp gelir elde ediyor hem de ektikleri sebzelerin hasadını yapıyor.
Sıla Türkoğlu'ndan güzellik tüyosu! Bakışı bile değiştiriyor, makyaj yokmuş gibi gösteriyorKızılcık Şerbeti dizisinden aşina olduğumuz Sıla Türkoğlu'nun makyajları izleyicilerin gözünden kaçmadı. Soft tonları tercih eden Türkoğlu, göz makyajının da doğal olmasına dikkat ediyor. Mevsim geçişlerinin yaşandığı bu zamanlamada birçok kişi Sıla Türkoğlu'nun makyaj stili gibi görünen tüyolara ihtiyaç duyuyor. İşte püf noktası.
MasterChef'te ana kadroya giren 4. yedek yarışmacı belli oldu! 2 kural ihlaliMasterChef Türkiye'nin yeni bölümüm yayınladı. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüri olduğu yarışmada yedeklere seçilen yarışmacılar ana kadroya girmek için mücadele etti. İlk etapta yarışmacılardan 3 çeşit şeftali sunularak yaratıcılık tabağı yapılması istendi. İkinci etapta yuvarlama yemeği beklendi. MasterChef Türkiye'nin yedeklerden ana kadroya geçen 4. yarışmacısı belli oldu. İşte detaylar...
Ceviz hasadı mesaisi başladıMersin'in Toroslar ilçesine bağlı kırsal mahallelerinde ceviz hasadı başladı. Geleneksel yöntemlerle toplanan cevizler yeşil kabuğundan özenle ayrılıp kurutulduktan sonra satışa sunulacak.
Aç karnına yenen şeftali ecza deposu gibi! Kanı resmen yıkıyor, kalbi gençleştiriyorÇekirdekli meyve ailesinin üyelerinden olan şeftali genellikle ılıman bölgelerde yetişir. Anavatanı Çin olarak bilinen şeftali, içerdiği vitaminlerle tam bir bağırsak dostu. Lezzetli olmasının yanı sıra içeriğinde sağlığa faydalı antioksidanlar, mineraller bulunan şeftali en faydalı yaz meyvelerinde ilk sıralarda yer alır. Şeftaliden alınacak verimi en yüksek seviyeye çıkaracak teknik ise onu aç karnına yemekte gizli. İşte aç karnına yenilen şeftalinin mucizevi etkileri.
Rusya'nın tercihi Türk şeftalisi olduİzmir'in Selçuk ilçesinde üretilen şeftaliler, dünya pazarlarında beğeni topluyor. En büyük pazarı oluşturan Rusya'ya 1 yıl önce Türkiye'den 113 bin ton şeftali ihraç edilirken, bu rakam yılın ilk 7 ayında 129 bin tona ulaştı. İhracattaki 66 ülke arasında en büyük paya sahip Rusya'dan elde edilen gelir de 128 milyon 391 bin dolar oldu.
Burcu Kara: Formumun sırrı; üç katlı ev, dört erkek ve bir köpek!Haziran ayı başında kanser nedeniyle operasyon geçirdikten sonra İtalya’ya moral turuna çıkan Burcu Kara, artık bu yazı geçireceği anne baba ocağı İznik’te. Burcu Kara’yla bu zorlu süreçte yaşadıklarını konuşmak için otomobilime atlayıp İznik Gölü’ne gittim. Yaz sıcağına rağmen püfür püfür esen İznik Gölü’nün kenarındaki kahvede başladığımız sohbeti oyuncunun Göllüce’de yeni yaptırdığı, bahçesinden birlikte şeftali topladığımız köy evinde sürdürdük.
Meyve suyunda acı tat!Şeftali ve kayısı üreticileri, meyve suyu için satış yaptıkları ürünlerde ‘düşük ve ortak fiyat veren’ fabrikaların çiftçiyi zor durumda bıraktığını savunarak devletin rekabet oluşturmak için bu alanda bir fabrika işletmesini talep ediyor.
Bursa şeftalisinde hasat başladıAvrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili alan Bursa şeftalisinin hasadı İnegöl ilçesinde başladı. 2 bin dönüm alanda 7 bin ton üretimi yapılan ve tarlada kilosu 18 TL’den alıcı bulan Bursa şeftalisi, pazar tezgahlarında ise 50 TL’den satışa sunuluyor.
Lapseki şeftalisi Rusya pazarındaÇanakkale'nin Lapseki ilçesinde toprak yapısı ve rüzgarın etkisiyle daha lezzetli yetişen coğrafi tescilli işarete sahip şeftali, iç pazarda olduğu kadar yurt dışında da büyük rağbet görüyor.
Bitmeyen tartışma sona erdi! Ayrı ayrı değil, ikisi de bir dalda yetişiyorÇekirdekli meyveler yazın öne çıkan meyveleridir. Şeftali, nektarin, erik , kiraz ve kayısı hepsi aynı ailedendir, merkezde bir çekirdek ve onu çevreleyen etli bir dış yüzeye sahip olmalarıyla bilinirler. Ancak içlerinden özellikle şeftali ve nektarinin birbirine olan benzerliği dikkat çeker. Peki bu iki meyve arasındaki gerçek fark nedir?
“Ada yazmak için ideal bir yer”Pandemiden bu yana Büyükada’da yaşayan Ahmet Ümit artık tam bir Adalı. İlk olarak 15 yaşında geldiği Büyükada için, “Sabah kalkıyorsunuz; kuş sesleri, deniz, köpek havlamaları, bol sayıda kedi... Başka hiçbir şey yok. Yazmak ve ruh sağlığını korumak için ideal bir nokta,” diyor.
Şeftali ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.