Tam kıvamında biber salçası böyle yapılmalıymış! Ne kuruyor ne de küfleniyorEv yapımı biber salçası, her yemeğe kattığı eşsiz lezzetle mutfaklarımızın vazgeçilmezi. Ancak, doğru kıvamı tutturmak ve uzun süre dayanan bir salça elde etmek her zaman kolay olmayabilir. Biber salçası yaparken en sık karşılaşılan sorunlardan biri, salçanın fazla kuruması veya küflenmesidir. Peki, bu sorunları yaşamadan, tam kıvamında ve uzun ömürlü bir biber salçası nasıl yapılır? İşte hem pratik hem de lezzet garantili yöntemlerle mükemmel salçanın sırrı!
Domates salçası nasıl yapılır? Evde salça yapımıSalça nasıl yapılır? Kış hazırlıkları yapılmaya başlandı. Yemeklerde en çok kullanılan malzeme olan salçanın tarifini sizler için derledik. Domates salçası ve biber salçası ile ilgili püf noktaları nelerdir? İşte salça yapımı ve tarifi...
Bu biberin bir tanesi 250 gram! "Salçanızı bundan yapın"Samsun'daki Bafra Ovası'nda üretilen kapya biberin bir tanesi ortalama 250 gram geliyor. Tarlada kilosu 2 buçuk liradan satılan kapya biber özellikle salça yapımı için çok ideal. Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, "Ben buradan salça yapan hanımlara seslenmek istiyorum: Her pazara gittiklerinde salçalık domates ve biberde Bafra’nın ürününü tercih etsinler" dedi
Salça tarifiKış hazırlıklarını yapmaya başladıysanız salça yapımına da yavaş yavaş geçmeye başlamışsınızdır. Salça yapmak için iki yönteme ihtiyaç duyulmaktadır. Biz sizlere bu yazımızda salça yapımında kullanılan iki yöntemden de bahsedeceğiz. İşte salça nasıl yapılır sorusunun cevabı…