Son dakika radyoaktivite haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan radyoaktivite gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan radyoaktivite haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 152 radyoaktivite haberi bulunmuştur.
Tarihe iz bırakan kadınlar: Marie Curie kimdir?Bugün size çok özel bir kişiyi tanıtacağız: Marie Curie. Zorlu çalışma koşullarına rağmen araştırma yapmaktan asla vazgeçmemiş, yaptığı bilimsel çalışmalarla Nobel Ödülü'ne layık görüşmüş biri. Hadi onun hikayesini birlikte keşfedelim!
İsviçre'deki 400 bin evin altında var! Beton, kurşun, çelik ve topraktan yapılıyorDünyada bir ilk olarak sadece İsviçre’de 1962 yılında yürürlüğe giren yasayla birlikte, her ülke vatandaşı yer altında 1 metrekare sığınak hakkına sahip oldu. Şu anda İsviçre’deki evlerin altında 9 milyon kişinin tamamını barındırmaya yetecek kadar 'fallout shelter' yani serpinti sığınağı bulunuyor. Peki ama neden? İşte cevabı.
Sayısal soruları adayları zorladıÜniversite sınavlarının dünkü oturumunda Matematik başta olmak üzere sayısal bölüm çok zordu. Sıralamalarda Matematik testinin belirleyici olacağı düşünülüyor.
Dünyayı ayağa kaldıran test! Küçücük kuyu açıp deprem yarattılar, zehir denize akıyorDepremler dünyanın her yerinde korkuya ve can kaybına sebep olan doğal yer sarsıntıları olsa da, azımsanamayacak sayıda kişi tarafından beşeri yollarla da meydana getirilebileceği düşünülüyor. ABD’de yapılan ‘Cannikin’ testi de küçücük bir kuyu sayesinde hektarlarca araziyi etkileyen bir depreme neden oldu!
YKS Konuları 2024: YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru DağılımıYKS ÖSYM tarafından uygulanan üniversite giriş sınavıdır. Lise mezunu veya lise son sınıf öğrencileri lisans eğitimi almak için bu sınava girebilir. YKS toplamda 3 oturumdan oluşur. Her yıl milyonlarca öğrencinin girdiği YKS’nin 1. Oturumu TYT’dir. TYT sınavına giren öğrenciler AYT ve YDT’ye girme hakkına sahip olurlar. AYT sınavı alan bilgisi ölçerken, YDT ise yabancı dil eğitimi almak isteyen öğrenciler içindir. TYT ve AYT konuları arasında matematik, Türkçe, geometri, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, tarih, felsefe ve din kültürü yer almaktadır. YDT sınavına Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden herhangi biri tercih edilerek girilir. 2024 TYT, AYT VE YDT konuları ve soru dağılımı için “2024 YKS Konuları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
AYT Konuları 2024: AYT Matematik, Edebiyat, Fizik, Biyoloji, Kimya, Tarih, Coğrafya KonularıAYT lisans eğitimi almak isteyen lise son sınıf veya lise mezunu kişilerin girdiği sınavdır. YKS’nin 2. Oturumu olan AYT sınavına girmek için öncelikle TYT sınavına girmek şarttır. AYT sınavı öğrencilerin kendi alanlarında sahip olduğu başarıyı ölçmektedir. Toplamda 160 soru bulunur ve öğrencilerin toplam süresi 180 dakikadır. YKS’nın 2. Oturumu olan AYT konuları arasında matematik, edebiyat, fizik, biyoloji, kimya, tarih, coğrafya, felsefe, geometri ve din yer almaktadır. 180 sınav barajını geçen öğrenciler 4 yıllık lisans tercihi yapmaya hak kazanırlar. 2024 AYT konularını merak ediyorsanız konu ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
Tekerlemeler... Dünyanın En Zor Tekerlemeleri... Kısa, Komik, Oyun, Çocuk, Diksiyon ve Türkçe Tekerlemeler ile ÖrnekleriÇocukların gelişiminde önemli yere sahip olan tekerlemeler "ağızda yuvarlanan söz, saçma sapan söz, eş sesli kelimelerle kurulu konuşma" anlamına gelir. Halk edebiyatına özgü bir türdür. Tekerlemelerin masal, oyun, tören ve bağımsız olarak 4 çeşidi bulunur. Tekerlemeler hem eğlenceli vakit geçirmede hem de çocukların konuşma kabiliyetini geliştirmede önemli rol oynar. Çocukların yanı sıra halk ozanları da şiirlerinde tekerlemelere yer vermiştir. Gerçek yaşamla ilgisi olmayan sözlerden meydana gelen söylemesi en zor, kısa, uzun, kolay, iyi diksiyon, komik, oyun, çocuk tekerlemeleri ve tekerleme örneklerine içeriğimizden detaylıca bakabilirsiniz.
Dünyayı sarsan yemek! Resmi site yayınladıTestlerin üstünden 48 saat bile geçmeden Japonya Başbakanı ve bazı bakanları kameralar önünde öğle yemeği yedi, dünya menüyü konuşuyor.
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır?Kimyasal elementlerin sınıflandırılması ile oluşan periyodik tablo özellikle lise öğrencilerinin karşısına çıkan konulardan bir tanesidir. Özellikle p, k, s elementi en çok merak edilen elementlerdendir. Periyodik cetvel, periyodik çizelge, periyodik sistem, element tablosu gibi pek çok farklı isimle de bilinmektedir. Periyodik tablo grup, periyot ve bloklara göre ayrılmaktadır. Artan atom numaralarına göre sıralanan elementler atom yarıçapı, iyonlaşma enerjisi, elektronegatiflik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Periyodik cetveldeki elementlerin özellikleri nelerdir? Periyodik tablo ve grup isimleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
Nükleer atık suyu ekolojik tehdit!Japonya’nın, Fukuşima nükleer santralinde biriken radyoaktif atık suyunu Pasifik Okyanusu’na boşaltmasıyla dünya ayağa kalktı. Uzmanlar, nükleer atık suyunun ekolojik tehdit oluşturacağını vurguluyor.
Yine ZaporijyaZaporijya bölgesine ikinci kez füze saldırısı düzenlenirken, buradaki nükleer santrale giden elektrik hatlarının zarar gördüğü, şu an jeneratörle elektrik sağlanmasına karşın yakıtın tükenebileceği, sızıntı riski olabileceği konuşuluyor.
Kırtasiye ve giyside radyasyon olmayacakNükleer Düzenleme Kurumu’nun, ulusal radyasyon izleme ve radyasyon kontrolü hakkında yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni düzenleme, çevresel ortamlarda radyasyon seviyesinin belirlenip takip edilmesi, sınırlar içerisine yasa dışı veya kontrol dışı radyoaktif madde girişine engel olunması ile radyasyon acil durumlarının erken tespit edilmesi sağlanarak halkın, çevrenin ve gelecek nesillerin iyonlaştırıcı radyasyonun olası zararlı etkilerinden korunmasını amaçlıyor.
Radyoaktivite Nedir, Neden Olur? Radyoaktivite Nasıl Ortaya Çıkmıştır?Radyoaktivite kavramı 2. Dünya Savaşı'nın en çok kullanılan terim anlamlarından birisi olmakla beraber, herhangi bir cismin aktive olarak yaymış olduğu frekansları ifade etmektedir. Bu ışınların fazlalığı tehlike yaratmakla beraber, kavrama hakkında merak edilenleri sizler için derledik!
Radyoaktif Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Radyoaktif Madde Örnekleri Nelerdir?Radyoaktif, atom çekirdeklerinin elektronik ışımalar veya tanecikler yayması sonucunda kendiliğinden parçalanması durumu olarak ifade edilebilir. Radyoaktivite hesabı için ise formül de toplam etkinliğin, parçacık sayısının süreye bölünmesine eşit olduğu söylenebilir. Kısaca radyoaktif, atom çekirdeğinin kendiliğinden parçalanması durumu olarak bilinmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Nükleer felaket itirafı! ABD kıyametin eşiğine geldiÇernobil'den önce ABD'nin ne denli büyük bir nükleer felaketin eşiğinden döndüğü yıllar sonra ortaya çıktı. Nükleer santralde görevli mühendisin itirafları ise tehlikenin boyutlarını gözler önüne serdi.
Nükleerin korkusu yetti! Avrupa'da eczanelere akın ettilerUkrayna'daki savaşta çatışmaların özellikle Çernobil ve Zaporijya nükleer santrallerinin yakınına ulaşması Avrupa ülkelerini alarma geçirdi. Pek çok ülkede iyot tabletleri satışları patlama yaptı. Peki olası bir nükleer patlamada iyot tabletleri insan sağlığını korumada yeterli olabilir mi? Uzmanlar dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Radyoaktivite ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.