Son dakika nedenleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan nedenleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan nedenleri haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 10.090 nedenleri haberi bulunmuştur.
Ağrı, şişlik, bacaklarda aksama! Kireçlenme gençleri de etkiliyorEklemlerin yıpranması, eskimesi ve yapısının bozulması anlamına gelen kireçlenmenin genellikle doğal yaşlanmanın bir sonucu olduğunu söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Taner Özdemir, ancak nadiren de olsa romatizma, travma veya enfeksiyon gibi eklemi bozabilecek faktörler nedeniyle daha erken yaşlarda da görülebileceğine dikkat çekti.
Üstüne bastıkça çatırdayan parkelerin 6 nedeni! Sadece 3 adımda çözüme kavuşuyorParke, zemin kaplama malzemesi olarak kullanılan, genellikle ahşaptan ya da ahşap görünümlü kompozit malzemelerden üretilen bir döşeme çeşididir. Parkeler, dayanıklılık, estetik görünüm ve kullanım kolaylığı gibi avantajları nedeniyle iç mekanlarda sıkça tercih edilir. Zaman zaman çatırdayan parkeler için çözümler aransa da nedenleri çok açık ve net. İşte üstüne bastıkça çatırdayan parkelerin 6 nedeni! Sadece 3 adımda çözüme kavuşuyor
Tembelliğin ağır bedeli: DemansAraştırmaya göre, insanın hedefinin olmaması, çalışmaması, boş gezmesi ve bir baltaya sap olamaması beyne zarar vererek demansa (bunamaya) yol açıyor.
Fazla tüketilen kahve veya strese dikkat! Ritim bozukluğu ölümcül olabilirKalpte ritim bozukluğu çoğu kez zararsız olsa da bazen hayatı tehdit edebiliyor. Öyle ki bozulan kalp ritmi, kan basıncında dramatik düşüşe, hatta kalp atışının durmasına bile sebep olabiliyor. Bu durumun ani kalp ölümünün en sık nedeni olduğuna dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nur Kamer Kaya İnalkaç, kalpte ritim bozukluğuna dair önemli açıklamalarda bulundu.
Yaşam kalitesi ve süresini olumsuz etkiliyor, kansere zemin hazırlıyorlarİnsan vücudu milyarlarca hücreden oluşuyor. Sağlıklı bir vücutta hücreler yavaş ve düzenli bir şekilde yenilenirken kanser, bu hücrelerin anormal ve kontrolsüz bir şekilde büyümesiyle ortaya çıkan hastalıklar olarak biliniyor. Tıbbi Onkoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Hakan Harputluoğlu, kanserden korunma yollarıyla ilgili önemli bilgiler verdi.
Kış aylarında nefes aldırmıyor! Burun kanamasına sebep olabilir, 'Deniz suyu kullanın'Kış aylarında sadece soğuk havanın değil, ortam sıcaklığının da üst solunum yolu enfeksiyonuna yol açabildiğini biliyor muydunuz? Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları (KBB) Uzmanı Doç. Dr. Hande Senem Deveci, özellikle kış aylarında çok yaygın görülen burun tıkanıklığının yol açtığı 8 önemli sorunu anlattı.
5 yaşından sonra altına kaçırıyorsa dikkat! ‘Uyku-uyanıklık durumuyla ilgili değil!'Çocuklarda idrar kaçırma (enürezis) ve kaka kaçırmanın (enkoprezis) oldukça sık görülen bir hastalık olduğunu belirten Uzman Klinik Psikolog Seda Aydoğdu, çocuklarda idrar kaçırma (enürezis) ve kaka kaçırma (enkoprezis) hakkında bilgi vererek, bu duruma neden olabilecek psikolojik nedenlerden bahsetti.
Bağırsakta ortaya çıkıyor, ömür boyu sürüyor! Geçmeyen ağrıya sebep olan 2 hastalıkInflamatuar bağırsak hastalığı, bağırsakların iç yüzeyindeki iltihaplanmanın bir sonucu olarak ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Şiddetli ve geçmeyen karın ağrısıyla kendini gösteren bu rahatsızlığın temelinde ise 2 hastalık yatıyor. "Eğer hızla tanı koyulursa tedavi başarılı sonuç veriyor" diyen Prof. Dr. Emel Ahıshalı anlattı.
Tansiyonu yükseltiyor, bağışıklığı düşürüyor! İşte kaygıyı azaltan 9 etkili öneri
Modern çağın koşuşturmacalı hayatında çevremizde kaygıyı artıran ya da doğrudan kaygıya yol açan pek çok etken var. Günümüzde yoğun kaygı yaşayanların sayısının her geçen gün arttığını belirten Uzman Klinik Psikolog Nida Koca, kaygıyı azaltmaya yardımcı 9 etkili önlemi sıraladı.
Kafanız hatır hutur kaşınıyorsa çaresi var! Birkaç damlası 20 dakikada rahatlatıyorKaşıntılı saç derisi, birçok insanın zaman zaman karşılaştığı yaygın bir sorun. Stres, kepek, kuru cilt veya alerjik reaksiyonlar gibi pek çok farklı neden bu durumu tetikleyebilir. Kimyasal içerikli ürünler yerine, evde doğal çözümlerle bu sorunu hafifletmek mümkün. İşte saç derinizi rahatlatabilecek birkaç doğal yöntem.
Dışın güzel de için ne haldeUzmanlar, sosyal medyanın etkisiyle gençlerde bile gençliğin ve güzelliğin saplantıya dönüşmesinin, estetik yaşının 15-16’lara düşmesinin, kozmetik ürünlere bağımlılığın psikolojik nedenleri olduğunu açıkladı.
Atalardan miras mı yoksa sonradan mı öğrendik? Karanlık korkusunun nedenleriKimileri için dinlenme ve huzurun simgesi olan gece, kimileri için bilinmezlik ve korkunun kaynağıdır. Öyle ki insanlığın tarihi boyunca, karanlığa farklı anlamlar yüklenmiş, ağırlıklı olarak ise korkuyla özdeşleştirilmiştir. Peki, neden karanlıktan korkarız? Bu korku, içgüdüsel mi, yani doğuştan gelen bir şey mi yoksa sonradan öğrendiğimiz bir duygu mu? Aslında, çocukluk yıllarından itibaren duyduğumuz ürkütücü hikayeleri farkında olmadan karanlık ile ilişkilendiririz.
Soğuk algınlığı değil "alerjik rinit" olabilir! Astım krizlerine yol açabilir“Burun akıntım kesilmiyor”, “Sürekli nezleyim, bir türlü iyileşemiyorum'' diyorsanız; burun akıntısı, burun tıkanıklığı, nöbetler halinde gelen hapşırık, öksürük, gözlerde kaşıntı ve sulanma gibi yakınmalarınız varsa, bu sorunlarınızın nedeni “alerjik rinit” olabilir. Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Filiz Gülüstan, alerjik rinite karşı 10 etkili önlemi anlattı.
'Doğru kale'lerle dünyaya yayılıyor"Doğru 'kale pazarlar' belirliyor ve bu pazarlarda derinleşerek hedeflerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Özellikle Avrupa'daki varlığımızı güçlendirmek için yeni iş birlikleri kurma çalışmalarına hız verdik. Orta Avrupa'da kurmayı planladığımız ikinci ülke müdürlüğümüzle bu pazarda derinleşmeyi hedefliyoruz..."
Akciğer kanseri teşhisinde devrimCambridge Üniversitesi tarafından akciğer kanserinin ilk belirtilerini gösterebilen dünyadaki ilk idrar testi geliştirildi. Test sayesinde akciğer kanserinin çok erken teşhis edilmesi tedaviye imkan tanıyacak.
MEMUR ALIMI HABERLERİ | JGK devlet memuru alımı ne zaman? Memur alımı şartları neler?Jandarma Genel Komutanlığı karargahı ile bağlı birlik ve kurumlarında istihdam edilmek üzere 36 devlet memuru temin ediliyor. KPSS (P3) 2023- 2024 en az 60 puan şartı ile alımın yapıldığı kadrolar mütercim, uzman, avukat, mühendis, istatistikçi ve psikolog olarak sıralandı. Peki, Jandarma Genel Komutanlığı 36 devlet memuru alımı ne zaman? Şartlar neler?
Nedenleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.