Dışı çıtır, içi yumuşacık! Dondurulmuş patates için taktik belli, fırında da oluyorPatates kızartması, mutfakların en sevilen yiyeceklerinden biridir. Dışı çıtır, içi yumuşacık, altın sarısı bir kızartmaya kim hayır diyebilir ki? Ancak herkesin bildiği gibi taze patatesleri soyup doğramak, yıkamak ve kurutmak gibi aşamalar yorucu olabiliyor. Dondurulmuş patatesler mutfağın kurtarıcısı oluyor. Çıtırlığını kaybetmeden ve lezzetli bir şekilde pişirmek için bunlara dikkat edin.
Dibi tutan tavayı tek sürüşte aynaya çevirdi! Yumurta kabuğu ile kolayı böyle karıştırınMutfakta yemek yaparken bir anlık dalgınlık sonucu tavanın dibi tutabilir. Yağlı ve yanmış lekeler yüzünden parlak görüntüsünden eser kalmayabilir. Aynı sorunları yaşıyorsanız bu yöntemi öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız. Tavanızı hiç uğraşmadan, fazla ovalamadan ve çizmeden tertemiz yapacak kilit malzemeler var.
Soğanı yıkamak şartmış! Bakterisi üstünde kalıyor, fırçalamak da işe yarıyorHerkesin mutfağında bulunan soğan, genellikle yıkamadan yemeklere eklenen bir besindir. Kulağa ilginç gelebilir, ancak soğanı da yıkamanız gerekir. Kabuğunu çıkarmanın işe yaradığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Peki, soğanı neden yıkamalıyız?
Yemek yağlı olduysa bu yöntemlerle artık sorun değil! Fazla yağını alıyorHepimiz mutfakta zaman zaman fazla yağ kullandığımızı fark ederiz. Bu, hem yemeğin lezzetini hem de sağlığımızı olumsuz etkileyebilir. Neyse ki, yemeklerinizdeki fazla yağı almak için uygulayabileceğiniz birkaç pratik ve doğal yöntem var. Hem lezzetten ödün vermeden hem de sağlıklı bir sonuç elde ederek bu sorunu çözebilirsiniz. İşte yemeklerdeki fazla yağı almanın en etkili yöntemleri!
Hayatınızı değiştirecek mutfak ipuçlarıEvde et kıyma haline nasıl getirilir, aşırı tuzlu yemekler için ne yapılır biliyor musunuz? Yemek pişirirken bu pratik mutfak ipuçları hayatınızı değiştirecek. Hem uygulaması çok kolay hem de pratik...