14.02.2017 - 17:14 | Son Güncellenme: 14.02.2017 - 17:20
Mumu kullanmadan önce buzluğa koyarsanız daha yavaş eriyecek.
Mısır tanelerini mısır koçanından ayırmak için mısırı bir kek kalıbının ortasına oturtup bıçakla sıyırın.
Kepçeye bir lastik bağlarsanız tencerenin içine düşmeyeceğinden emin olabilirsiniz.
Bir miktar ezilmiş yumurta kabuğu atın ve ağzını kapatıp iyice sallayın. Yumurta kabuğu şişenin içindeki kirleri çıkarmaya yardımcı olacak.
Kesme tahtasının, kesme sırasında yerinden hareket etmesini istemiyorsanız keserken altına ıslak bir havlu koyun.
Havuç, patates, patlıcan gibi sebzeleri soymak için kullandığınız soyacak ile ince peynir dilimleri yapabilirsiniz.
Limon sıkacağınız yoksa ve limonu elinizle sıkmanız gerekirsa ilk olarak limonu mikrodalgada ısıtın. Böylece çok daha kolay sıkacaksınız.
Kavanozda da lastiğe başvurabilirsiniz. Lastiği kavanoz kapağına geçirip kapağı çevirmeye çalışın.
Yemek yaparken artan sosu değerlendirmek için vaktiniz yoksa buz kalıbına doldurup daha sonra kullanmak için buzluğa atın.
Yemeklerinizde kullandığınız aktariyelerden arta kalanları çöpe atmayın. Bozulmaması için mikrodalgada kurutarak saklayın.
Çubuk makarnanın ucunu yakarak kibrit olarak kullanabilirsiniz.
Kekin üzerine pudra şekeri elemeden önce bir dantel serin. Kaynak: Brightside.me Duygu Bay / PembeNar