Son dakika lifli gıdalar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lifli gıdalar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lifli gıdalar haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 319 lifli gıdalar haberi bulunmuştur.
Sağlıklı seçeneklerle kendinizi şımartın! Abur cuburun da kalorisizi makbulHerkesin abur cubur anlayışı birbirinden farklıdır. Kimileri daha tuzlu kimileri daha tatlı atıştırmalıklar tercih eder ve ne olursa olsun bu abur cuburların çoğu kalorilidir. Ancak daha sağlıklı seçenekler bulmak ve abur cubur yerken sağlığınızı kaybetmemeniz mümkün. İşte yerken lezzet veren ama kalori aldırmayan o seçenekler!
Kanserde tarama programları yetersizKalın bağırsak kanseri, erken teşhis ve tedavi ile büyük ölçüde önlenebilir bir hastalık olmasına rağmen, tüm dünyada görülme sıklığı giderek artıyor. Mart ayı, bu önemli hastalığa dikkat çekmek amacıyla “Kalın Bağırsak Kanseri ile Farkındalık Ayı” olarak kabul ediliyor. Prof. Dr. Cem Terzi, “Sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve tarama programlarına erişimde yaşanan sıkıntılar, hastalığın geç teşhis edilmesine ve ölüm oranlarının artmasına neden oluyor” dedi.
Pankreas kanseri gençlerde yaygınlaşıyorErken teşhisi pek mümkün olmayan pankreas kanseri, son yıllarda obezitenin yaygınlaşması nedeniyle genç yaşlarda da ortaya çıkabiliyor
Yedikten hemen sonra yatmayınOruç günlerini hareketsiz geçirmemeye, özellikle iftar ertesinde uyuklamamaya dikkat edilmeli. Reflü sorunu olanların ise öğünlerden hemen sonra yatmaması, dik veya dik oturuşa yakın şekilde durmaları gerekiyor.
DNA’nızı bozmayınZerdeçal kadar masum sandığımız bir bitkiden tutun da ozon tedavisine kadar ‘zararsız’ diye düşündüğümüz ‘tedavi yöntemi’ DNA’nıza zarar verebilir.
'Basit bir basur kanaması' dedi, canından oldu! 'Gençlerde salgın gibi görülüyor'20 yaşında anne olan genç kadın için aslında hayat olması gerektiği gibiydi. Ancak doğumdan kısa bir süre sonra bazı şikayetler yaşamaya başladı, hiç önemsemedi. Kızı 3 yaşına geldiğinde ise işin rengi değişti. 'Doğuma bağlı basit bir basur kanaması' diyerek ötelediği ama gençlerde salgına dönen hastalık, 4 ay içinde canından etti.
Erkeklerde daha sık görülüyor! 'Haftada 2 kez bakla tüketilmeli'Çoğu hastada tek taraflı elde titreme olarak başlayan Parkinson hastalığının genellikle 60 yaştan sonra görülse de 20'li yaşlarda da fark edilebiliyor. Erkeklerde daha sık görülen Parkinson hastalığına ilişkin Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, "Lifli gıdalar tüketilmeli, kemikleri sert tutmak için yoğurt yenilmeli. Haftada iki kere bakla tüketilmeli" dedi.
Sağlıklı beslenin, egzersiz yapın! Sağlıklı kalbin sırrı 5 adımda saklıAraştırmalar, hayat tarzında yapılan değişikliklerle kalp damar hastalıklarına yakalanma riskinin yaklaşık yüzde 82 oranında azaltabileceğini gösteriyor. Kardiyovasküler Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hakkı Kazaz da yaygın olarak görülen bu sağlık sorunundan korunmak için yapılması gerekenleri anlattı.
Bağırsakları motor gibi çalıştıran o besin! Günde 5-6 adet yemek kabızlığa iyi geliyorKabızlık insanın günlük hayatını olumsuz etkileyen sağlık problemlerinden birisi. Sindirim sisteminin en önemli organlarından birisi olan bağırsakların çalışmaması pek çok sağlık problemini de beraberinde getiriyor. Kabızlığım var diyorsanız günde 5-6 adet yiyince bağırsaklarınızı motor gibi çalıştıracak o besin…
Kolon polipleri ve kolonoskopi hakkında doğru sanılan 5 yanlışKalın bağırsağın yüzeyel yapısında gelişen kolon polipleri kalın bağırsak kanserinin öncü belirtilerinden. Kolon polipleri ve kolonoskopi hakkında yanlış bilgilerin erken teşhis ve tedaviyi olumsuz etkilediğini vurgulayan Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Dişibeyaz, toplumda doğru sanılan 5 yanlışı sıraladı.
Pankreas kanseri hakkında bilinmesi gereken 5 önemli noktaVücudumuzda yaprak şeklinde yer alan pankreas, yağ ve karbonhidratların sindirimi için gerekli olan enzimleri sağlıyor, kandaki şeker seviyesini düzenliyor. Günümüzde sağlıksız yaşam alışkanlıkları, hareketsizlik, sigara ve alkol kullanımı gibi etkenlerle pankreastaki sağlıklı hücreler kontrolden çıkıp hızla çoğalarak pankreas kanserine yol açıyor .Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Güralp Onur Ceyhan, pankreas kanseri hakkında bilinmesi gereken 5 noktayı anlattı.
Lifli Gıdalar Nelerdir? Yüksek Lifli Besinler Hangileridir?Lifli gıdalar lif açısından zengin olmakla beraber daha uzun tokluk süresi olan besinlerdir. Lifli gıdalar arasında en çok muz, pancar, havuç, badem ve yulaf tercih edilir. Lifli gıdalar tüketerek kilo kontrolü sağlamak da mümkündür. Yüksek lifli besinleri sizler için derledik.
Ürik Asit Nasıl Düşer? Ürik Asit Düşürücü Tedavi Yöntemleri Nelerdir?İnsan vücudunun en temel yapı taşlarından birisi olan pürin, günlük beslenmede yüksek protein içeren gıdaların aşırı miktarda tüketilmesi sonucunda artar. Besinlerle dışarıdan alınabildiği gibi aynı zamanda da kanda yer alan pürinin vücutta parçalanması sonucunda ürik asit meydana gelir. Ürik asit nasıl düşer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Aşırı aktif mesane problemiyle ilgili bilinmesi gereken 6 detayİdrar kesesinin depolama fonksiyonlarında ortaya çıkan problemler nedeniyle normale göre daha fazla çalışması olarak tanımlanan bu problem birçok farklı hastalıkla karıştığı için geç tanı konuluyor. Peki özellikle genç yaş hasta grubunda ve özellikle kadınlarda görülen aşırı mesane ile ilgili ne biliyoruz? Üroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Yıldız, aşırı aktif mesaneyle ilgili en merak edilen 6 soruyu cevapladı.
Ürik Asit Nasıl Düşürülür? Ürik Asidi Yüksek Olanlar Ne Yemeli?Vücudun dengeli ve sağlıklı olabilmesi için farklı maddelere ihtiyacı vardır. Bu maddelerden birinin düşük ya da yüksek olması vücutta bazı bozukluklara neden olurken aynı zamanda genel işleyiş dengesini de bozmaktadır. Vücut içerisinde bulunan maddelerden biri olan ürik asidin de fazla olması bazı sorunlara neden olur. Ürik asit nasıl düşürülür? Yüksek olanlar ne tüketerek düşürebilir? İşte, tüm detaylar.
Gençlerde hipertansiyon yaygınlaşıyor! Korunmak için 5 etkili önlemTürkiye'de 35 yaş altı her 10 kişiden 1-2'sinde hipertansiyon tespit ediliyor. Ancak hipertansiyonun gençlerde görülmeyeceğinin düşünülmesi nedeniyle belirtilerin göz ardı edilmesi ve kan basıncının düzenli ölçümünün yapılmaması tanı konulmasını geciktiriyor. "Hiçbir yakınması olmasa bile 17 yaşından itibaren her gencin yılda bir kez kan basıncını ölçtürmesi gerekiyor" diyen Nefroloji Uzmanı Dr. Gülay Yılmaz, hipertansiyona karşı alınması gereken 5 etkili önlemi açıkladı.
Güçlü akciğerlere sahip olmak için olmazsa olmaz 11 besinModern kent yaşamı sağladığı birçok konforun yanı sıra tütün kullanımını kolaylaştırması, yoğun hava kirliliği ve yanlış beslenme tercihleri nedeniyle akciğer sağlığımızı da olumsuz etkiliyor. Sağlıklı akciğerlere sahip olmanın en önemli diğer parçası olan, düzenli tüketildiği takdirde akciğerlerimizi güçlendiren besinleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Levent Dalar sıraladı.
Egzersizden sonra kilo almanızın 8 nedeniEgzersiz yapmak her zaman kilo vermek anlamına gelmez. Bazıları için cesaret kırıcı olsa da, spordan sonra kilo almak tamamen normaldir. Kabızlıktan hormonlara ve antrenmandan sonra yediğiniz yiyeceklere kadar, bu yaygın duruma katkıda bulunabilecek tonlarca faktör var. İşte egzersizden sonra tartıda daha ağır çıkmanızın 8 nedeni! - PEMBENAR ÖZEL
Menopoz döneminde dikkat edilmesi gerekenlerKadın hayatının doğal bir parçası olan menopoz dönemi, fiziksel ve ruhsal önemli değişikliklerin meydana geldiği bir süreçtir. Kadınlarda; meme kanseri, yumurtalık (over) kanseri, rahim kanseri, rahim ağzı kanseri gibi ciddi hastalıklarla en sık menopoz yaş grubunda karşılaşılmaktadır. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer, menopoz döneminde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
Mide üşütmesine ne iyi gelir, nasıl geçer? Mide üşütmesi belirtileri ve nedenleri nelerdir?Mide üşütmesi soğuk algınlığının yanı sıra bazı virüs ve bakterilerin vücuda girmesiyle oluşur. İnsanın yaşam kalitesini düşüren mide üşütmesi halsizlikle başlar ve yatağa düşmeye neden olabilir. Mide üşütmesi belirtileri arasında kusma, ishal, karın ağrısı, mide bulantısı gibi semptomlar yer alır. İlk belirtisi ise genelde ishal ve bulantıdır. Tıp literatüründe gastroenterit olarak bilinen mide üşütmesine iyi gelen bazı besinler vardır. Bitkisel çözümlerle tedavi edilebilen mide üşütmesinde görülen belirtiler artıyorsa en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Mide üşütmesi belirtileri ve nedenleri nelerdir? diyorsanız “Mide üşütmesine ne iyi gelir, nasıl geçer?” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
Lifli Gıdalar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.