Son dakika klinik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan klinik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan klinik haber sayfamızda...
5 yaşından sonra altına kaçırıyorsa dikkat! ‘Uyku-uyanıklık durumuyla ilgili değil!'Çocuklarda idrar kaçırma (enürezis) ve kaka kaçırmanın (enkoprezis) oldukça sık görülen bir hastalık olduğunu belirten Uzman Klinik Psikolog Seda Aydoğdu, çocuklarda idrar kaçırma (enürezis) ve kaka kaçırma (enkoprezis) hakkında bilgi vererek, bu duruma neden olabilecek psikolojik nedenlerden bahsetti.
Tansiyonu yükseltiyor, bağışıklığı düşürüyor! İşte kaygıyı azaltan 9 etkili öneri
Modern çağın koşuşturmacalı hayatında çevremizde kaygıyı artıran ya da doğrudan kaygıya yol açan pek çok etken var. Günümüzde yoğun kaygı yaşayanların sayısının her geçen gün arttığını belirten Uzman Klinik Psikolog Nida Koca, kaygıyı azaltmaya yardımcı 9 etkili önlemi sıraladı.
Profesörden korana sonrası 'ani ölüm' açıklaması: Ciddi sayıda artışlar varGöğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, "Covid-19 salgını sonrası özellikle acil servislerde genç hastalarda artan sayıda akciğer ve kalp/damar hastalıkları başvuruları gözlüyoruz. Özellikle profesyonel veya amatör sporcuların halı saha maçlarında ani ölümlerin arttığını görüyoruz. Bu ağır spor ve egzersiz, bir de mevcut kış mevsiminin getirdiği soğuk hava ile birleşince özellikle korona salgını sonrası ani ölümlere neden olduğunu öngörebiliyoruz" dedi.
'Sessiz ölüm' durmuyor: Türkiye'de yüzlerce vaka varTürkiye'de yüzlerce vakanın görüldüğü 'sessiz ölüm'den komşusunun yardımıyla kurtulan 61 yaşındaki Orhan Aksakal yaşadıklarını anlatarak tehlikeye dikkat çekti.
Dışın güzel de için ne haldeUzmanlar, sosyal medyanın etkisiyle gençlerde bile gençliğin ve güzelliğin saplantıya dönüşmesinin, estetik yaşının 15-16’lara düşmesinin, kozmetik ürünlere bağımlılığın psikolojik nedenleri olduğunu açıkladı.
Türkiye'deki sessiz salgın: Virüs ülkemizde, farkında olmayan binlerce kişi var! 10 yıl içinde ölüyorlar
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, “Ülkemizde 2012 yılından bu yana HIV olgusu 4 kat arttı. HIV virüsünün sadece yüzde 15-16'sını yabancı uyruklulardan alıyoruz. Artık bu virüs kendi ülkemizde. Durumunun farkında olmayan binlerce kişi var. Bu kişileri bulup tedavi etmemiz gerekiyor” dedi.
Türkiye'deki sessiz salgın: Virüs ülkemizde, farkında olmayan binlerce kişi var! 10 yıl içinde ölüyorlarÇukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, “Ülkemizde 2012 yılından bu yana HIV olgusu 4 kat arttı. HIV virüsünün sadece yüzde 15-16'sını yabancı uyruklulardan alıyoruz. Artık bu virüs kendi ülkemizde. Durumunun farkında olmayan binlerce kişi var. Bu kişileri bulup tedavi etmemiz gerekiyor” dedi.
Sessiz dünyaların umut kapısı olduAdanalı hayırsever iş insanı Halil Avcı’nın, Adana’ya kazandırdığı Halil Avcı Duyma Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi, sessiz dünyaların umudu olmaya devam ediyor.
Astımda ‘ezber bozan’ tedaviAraştırmacılar 50 yılın ardından ilk kez astım ataklarına karşı yeni bir tedavi yöntemi geliştirdi. Yeni ilacın klinik denemesi, hastalığı şiddetli yaşayan kişilerde olumlu etki yarattı.
Türkiye ve Pakistan dostluğu "tankla" güçlendiTürkiye ve Pakistan arasında savunma sanayisi firmaları tarafından kurulan ilişkilere bir yenisi eklendi. Ramsa Savunma ve Pakistan'ın tank imalatçısı devlet firması HIT arasında 14 farklı kalemde mutabakat muhtırası ve sözleşme imzalandı.
'Yetiştirdiğim virüsle kanseri yendim' dedi! 2 uzman gerçeği anlattı: 'Umut verici olmasın'İkinci kez meme kanseri teşhisi aldığında neye uğradığını şaşırdı. Tedavi olmak istiyor ancak tekrardan kemoterapi almak istemiyordu. Bu sebeple aklına bilimin ve tıbbın sınırlarını zorlayan, etik tartışmalarını alevlendiren bir fikir geldi: Kendi yetiştirdiği virüsle tedavi olmak. Virolog Beata Halassy'in kullandığı tedavi yönteminin ardındaki gerçeği, kanser uzmanları Milliyet.com.tr'ye açıkladı.
Bahçeli: İmralı ile DEM arasında yüz yüze temas gecikmemeliMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çağrısını yineleyerek, "İmralı ile DEM grubu arasında yüz yüze temasın bir an evvel yapılmasını bekliyor, çağrımızı kararlılıkla tekrarlıyoruz." dedi. Bahçeli, Ahmet Türk ile görüşme sorusuna da yanıt verdi.
Son dakika... Genel Sağlık Sigortası borçları silinecekGenel Sağlık Sigortası'na (GSS) ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifine göre, 1 Ocak 2015 öncesine ait ödenmemiş GSS primleri ile gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer'i alacaklarının tahsilinden vazgeçilecek. Teklifte ayrıca Aile hekimliğine ilişkin yeni düzenlemeler de yer aldı.
Eğitimciler ve ebeveynler buluşuyorEbeveyn-uzman buluşma platformu “MomTalks”, ilk kez Adana’ya geliyor. Eğitimci Dr. Bahar Eriş ile Aile ve Çocuk Yazarı Zeynep İşman ortaklığında gerçekleştirilen etkinlikte hemen her yaş grubundan çocuğu olan ebeveynler, ebeveyn adayları ve eğitimciler için içerikler sunulacak.
'Sorunlu bebek' büyüdü, şimdi hayat kurtarıyor! Türkiye'de 55 kişiden biri
İzmir'de Ege Üniversitesi'nde 'Prematüre' bebek olarak dünyaya gelen ve doktorların 'yaşamaz' dediği Fayize Maden Bedel (38), doktor olup çocuk genetik hastalıkları uzmanı olarak bebeklere hayat vermeye başladı. Bedel, "Birçok hayata dokunmak 'öldü', 'yaşamaz', 'sorunlu bebek olur' denilen bebeklerin hayatına dokunabilmek tarif edilemez bir duygu" dedi.
Klinik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.