Son dakika Kariye Camii haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kariye Camii gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kariye Camii haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 69 kariye camii haberi bulunmuştur.
Kariye Chora: Kiliseden Camiye Bir Dönüşüm Hikayesi kitabı yayımlandıTarihin en büyük sanat destekçilerinden Theodoros Metokhites’in 14'üncü yüzyılda bugünkü şeklini verdiği ve Bizans sanatının son şaheseri sayılan Chora Kilisesi’nin (Kariye Camii) duvarlarındaki öyküler kitaplaştırıldı. Demirören Yayınları’ndan çıkan Kariye Chora: Kiliseden Camiye Bir Dönüşüm Hikayesi kitabında, mozaik ve fresklerde anlatılan hikayeler yer alıyor. 60 öykünün, 100’e yakın fotoğraf ile bulunduğu kitap hem Türkçe hem İngilizce olarak yayımlandı. Arkeolog Dr. Murat Sav, “İtalya’da Rönesans başlamadan önce Bizans’ta bu kilisede başlamıştı. Yapıda figürler büyümeye ve uzamaya başlamış. Bizansta görsel ve ikonografik anlamda bu denli yoğun başka bir yapı yoktur. Burada çok özel detaylar bulunuyor. Cami, Meryem ve İsa’nın bazı mucizelerinin yer aldığı resimler ve mozaikler ile kuşatılmış. Kariye çok özel bir yapı, bu nedenle hem turistik hem kültürel anlamda doğru bilinmesi gerekiyor” dedi.
Kariye Chora: Kiliseden Camiye Bir Dönüşüm Hikayesi kitabı yayımlandıTarihin en büyük sanat destekçilerinden Theodoros Metokhites’in 14'üncü yüzyılda bugünkü şeklini verdiği ve Bizans sanatının son şaheseri sayılan Chora Kilisesi’nin (Kariye Camii) duvarlarındaki öyküler kitaplaştırıldı.
Hep birlikte keşfedelim: Kariye CamiiBir zamanlar İstanbul'da çok eski bir bina varmış. Bu bina önce büyük bir kilise olarak inşa edilmiş. Sonra zamanla biraz hasar almış ama çok geçmeden yeniden yapılmış. Bugünlerde cami olarak ibadete açılan bu yapının adı 'Kariye'ymiş.
Bakan Ersoy'dan 'Instagram' açıklaması: Kısa sürede çözülür diye umut ediyorumKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Instagram'a getirilen erişim yasağına dair, "Ulaştırma Bakanlığının takip ettiği bir konu. Karşılıklı görüşmelerle anlayışlı bir şekilde iki tarafın anlayışlı yaklaşımıyla kısa sürede çözülür diye umut ediyorum." dedi.
Yunan medyası perde arkasını yazdı: Ege'de kalıcı sükunet!Başbakan Miçotakis'in Ankara ziyaretindeki anlaşmaların yanı sıra fikir ayrılıklarını da sıralayan Yunan medyası, 'Miçotakis-Erdoğan'ın gündemi ve arka planı' ve 'Sessizlik ve anlaşmazlıklar kaldı' başlıklar attı.
‘Olumlu gündeme odaklıyız’Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’i Ankara’da ağırladı. Ortak basında toplantısında yapıcı mesajlar veren Erdoğan, “Görüş ayrılıklarına rağmen diyalog kanallarımızı açık tutarak olumlu gündeme odaklanıyoruz” dedi.
Miçotakis'in Hamas sözlerine Erdoğan'dan cevap: Bu konuda mutabık değilizCumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü. Görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantısında konuştu. Miçotakis'in Hamas'ı terör örgütü olarak tanımlaması konusunda mutabık olmadıklarını belirten Erdoğan, "Hamas, terör örgütü değil, bir direniş örgütüdür" dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ile samimi diyalog çağrısını yineleyerek çözülemeyecek bir sorunun olmadığını ifade etti.
Yunan medyası manşetten verdi: Ankara'da... Her şeye hazırız!Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Miçotakis'in Ankara'daki görüşmesini bütün detaylarıyla işleyen Yunan medyası, sorunlu başlıkların yanı sıra umut verici alanları sıraladı. Gazetelerde 'Ankara'da kimya deneyleri' ve 'Ankara'daki Miçotakis-Erdoğan görüşmesinin menüsü ve Balkan başağrısı' gibi başlıklar var.
201 eserin daha restorasyonu tamamlandıVakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılan ve aralarında Kariye Camii’nin de bulunduğu 201 eserin toplu açılış töreni dün gerçekleştirildi.
“Son 22 yılda 5 bin 450 eseri restore ettik”Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Restorasyon ve ihya projelerimiz de tüm hızıyla devam etmektedir. Son 22 yılda yaklaşık 8 milyar liralık bir harcamayla 5 bin 450 eseri restore ettik” dedi.
İstanbul’un yedi tepesiRoma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu, İstanbul’u, yedi tepe üzerine inşa etmiştir ve bu tepelerin tamamı Tarihi Yarımada’da, “Suriçi İstanbul” sınırları içerisinde yer alıyor.
Kariye’de yeni tartışmaİstanbul’un en önemli tarihi miraslarından olan Kariye Cami’ndeki restorasyonda, yağmur oluklarının yapıdan kaldırılması tartışma yarattı...
Beyoğlu’nda adım başı sanatAKM’den Tophane’ye uzanan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin haritasını çıkardık. Dijital sanat projeleri de var, ustaların başyapıtlarını buluşturan sergiler de…
Şehirlerin görkemli yapıları:Surlarİmparatorluklara başkentlik yapan İstanbul’da, Fetih’in izlerini taşıyan kara surları, restore edilerek turizme kazandırılıyor. Şehirleri düşmana karşı korumak ve sınırları belirlemek amacıyla yapılan surlara Anadolu’da birçok yerde rastlayabiliyorsunuz. Kayseri, Ani, Diyarbakır, İznik öne çıkanlar arasında
İşte Kariye’nin yeni haliMüze statüsünden çıkarılan Kariye Camii’ndeki Bizans döneminden kalma orijinal fresk ve mozaiklerin üzerinin beyaz perdeyle kapatılması tartışma yarattı
Son dakika... Diyanet Kariye Camii için tarih verdi! İbadete açılıyor...Gelen son dakika haberine göre, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığımıza devredilerek yeniden ibadete açılmasına karar verilen Kariye Camii inşallah 30 Ekim’de Cuma namazı ile birlikte yeniden cemaatine kavuşacak" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Kariye Camii ile ilgili toplantı yapacağızDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, online gerçekleştirilen il müftüleri istişare toplantısında salgın nedeniyle Mart ayından itibaren yaşanan süreci değerlendirerek, bela ve musibetler karşısında ibret, tedbir, tevekkül ve dua ekseninde bir bilinç oluşturmaya gayret ettiklerini belirtti. Erbaş, ayrıca Kariye Camii'nin yeniden ibadete açılmasına ilişkin Cuma günü Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Valiliği ile toplantı yapacaklarını açıkladı.
Kariye yeniden ibadete açıldıKaragümrük’teki Kariye Camii’ne müze statüsü veren 1945 tarihli Bakanlar Kurulu kararının Danıştay tarafından iptal edilmesinin ardından, Kariye Müzesi yeniden cami olarak açılacak
Türkiye'den Yunanistan'a 'Kariye Camii' cevabı: Bize söz söyleyecek en son ülkedirDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Kariye Camii'nin ibadete açılmasıyla ilgili Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamayla ilgili, "Bir dünya miras alanında yapılan statü değişikliği, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme’ye aykırılık teşkil etmemektedir." değerlendirmesinde bulundu.
6. yüzyıldan beri merkez konumunda... Kariye için 75 yıl sonra karar verildi!Kariye Camisi'nin ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. 6'ncı yüzyılda inşa edilen yapı, Bizans döneminde kilise, fetihten sonra ise cami olarak kullanıldı. 1945'te ise Kariye'nin müze yapılmasına karar verildi.
Kariye Camii ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.