Dünya Yunan medyası perde arkasını yazdı: Ege'de kalıcı sükunet!

Yunan medyası perde arkasını yazdı: Ege'de kalıcı sükunet!

14.05.2024 - 08:56 | Son Güncellenme:

Başbakan Miçotakis'in Ankara ziyaretindeki anlaşmaların yanı sıra fikir ayrılıklarını da sıralayan Yunan medyası, 'Miçotakis-Erdoğan'ın gündemi ve arka planı' ve 'Sessizlik ve anlaşmazlıklar kaldı' başlıklar attı.

Yunan medyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Salı günü Ankara'da buluşmasını akşam yemeği menüsünden karşılamadaki el sıkışmalara kadar bütün ayrıntılarıyla sayfalarına taşıdı.

Haberin Devamı

To Vima'nın manşeti 'Gerapetritis-Fidan'ın rolü ve Türk-Yunan ilişkilerinde sonraki adımlar' oldu. Gazete Ankara'daki buluşmada yerleşik anlaşmazlıkların yeniden dile getirildiğini aktardı, mevcut tablonun ortaya çıkmasında iki ülkenin dışişleri bakanları Hakan Fidan ve Giorgos Gerapetritis'in oynadığı rolün altı çizildi.

Gazete 'Miçotakis-Erdoğan: Yapıcı bir ortam ama aynı zamanda açık anlaşmazlıklar' başlıklı haberinde ise ekonomik işbirliğinin Türk ve Yunan liderleri birleştirdiğini, Trakya'daki Türkler, Kariye Camii ve Hamas'ın ise uzlaşılamayan konular olduğunu aktardı.

'KAMERALAR ÖNÜNDEKİ ÇATIŞMADAN ESER YOKTU'

Ta Nea gazetesi 'Ege'de kalıcı sükunet anlaşması' manşetiyle okurlarının karşısına çıktı, Ankara'daki resmi akşam yemeğinde tüm anlaşmazlıkların izlerinin kaybolduğu yorumu yapılan haberde kameralar önündeki Trakya azınlıkları ve Hamas çatışmalarından eser olmadığı vurgulandı.

Haberin Devamı

'Erdoğan'ın söylemediği - Anlaşmazlıklara rağmen Atina'da memnuniyet' manşetini atan CNN Yunanistan, ayrıca 'Miçotakis-Erdoğan görüşmesinin ilk değerlendirmesi: Gerginlikler ve arka plan' başlıklı bir diğer habere yer verdi.

Kathimerini gazetesi 'Erdoğan-Miçotakis buluşması: Pozitif gündeme vurgu, yeni diken... Hamas', 'Miçotakis'ten Erdoğan'la görüşme paylaşımı: Karşılıklı anlayış yaklaşması', 'Miçotakis'in Türkiye ziyaretinin küçük 'perde arkası', 'Sessizlik ve anlaşmazlıklar kaldı' ve 'Teori: Erdoğan'ın kurnazlığı' gibi başlıklarla Ankara'da yaşananları okurlarına aktardı.

Yunan medyası perde arkasını yazdı: Egede kalıcı sükunet

AKŞAM YEMEĞİNDE OSMANLI-TÜRK MÜZİĞİ VE REBETİKO

Kathimerini, Ankara'daki görüşmelerde Ege Denizi'nin sakin ve iletişim kanallarının açık tutulması gibi uzlaşmaların yanında kilit politika alanlarında anlaşmazlıkların ortaya çıktığını yazdı. Gazeteye göre, Türkiye ve Yunanistan Trakya'daki azınlıklar, Kıbrıs, Kariye Camii ve Hamas gibi başlıklarda fikir ayrılığına düştü.

Ziyaretin perde arkasını aktaran analizde ise anlaşmazlıklara rağmen Ankara ve Atina arasında varılan ekonomik uzlaşı öne çıkarıldı. Gazetenin Türkiye muhabiri Manolis Kostidis, kanun ve udla Osmanlı ve Türk müziğinin dinletildiği akşam yemeğinde Frangosyriani rebetikosunun da çalındığını bildirdi. Resmi akşam yemeği menüsünde ise taze fasulyeli enginar, fıstıklı kuzu pirzola, küçük kebaplar ve dolmalar vardı. Tatlı olarak ise baklava ve helva ikram edildi.

Haberin Devamı

Skai televizyonunun internet sitesinin manşetinde 'Yeni bilgi ve Erdoğan-Miçotakis görüşmesinin beklenmeyen dikeni' ifadesi yer aldı, iki liderin anlaşmazlıklara rağmen pozitif gündeme odaklandığı yorumu yapıldı. Televizyon ayrıca 'Erdoğan-Miçotakis buluşmasının arka planı: Menü ve orkestra Markos Vamvakaris'i çaldı' bir diğer habere yer verdi.

Ethnos gazetesi 'Miçotakis-Erdoğan'ın gündemi ve arka planı: Yakınlaşma noktaları ve anlaşmazlık odakları' başlığıyla Türkiye ziyaretini sundu, gazeteye göre fikir ayrılıklarına rağmen iki ülkenin liderleri diyalog masasında kalınmasını istediklerini gösterdi ve bir sonraki randevuyu şimdiden aldılar.