Karbon vergisi beyaz eşya sektörünü de doğrudan etkilerTürkiye beyaz eşya sektörü, üretiminin yaklaşık dörtte üçünü başta Avrupa ülkeleri olmak üzere gelişmiş ülkelere ihraç ediyor ve cari açığın kapatılmasına katkı sağlayan nadir sektörlerden birisi durumunda. Bu açıdan AB ile tam ve eş zamanlı mevzuat uyumu, sektörümüzün ihracattaki rekabet gücünü koruyacağı gibi sektörümüzün rekabetçiliğini de koruyacaktır.
Karbon vergisiyle lojistik sektörü yeniden şekillenecekSınırda Karbon Düzenlenmesi Mekanizması, lojistik sektörünün neredeyse her alanına temas edecek veya dönüşüme uğratacak. Mekanizma’nın en geç 2030’a kadar AB Emisyon Ticaret Sistemi içindeki tüm sektörleri içermesinin kuvvetle muhtemel olduğunu düşünüyorum. Lojistik sektörünün de bu plan takviminde 2030’a kalmadan SKDM’ye dahil olması sürpriz olmayacaktır.
İTO Başkanı Avdagiç'dan karbon vergisi açıklamasıİstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Sanayicimiz, yeşil dönüşüm için harcamaktan kaçındığı her avroyu AB'ye vergi olarak verip 'Biz harcamıyoruz, buyurun siz harcayın' demiş olacak. Yeşil dönüşümü görmezden gelmenin bedeli ton başına 60 avrodan sadece bir yılda 2 milyar avroyu aşabilir." dedi.