Son dakika kanser nedenleri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kanser nedenleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kanser nedenleri haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 471 kanser nedenleri haberi bulunmuştur.
Obezite, sigara ve doğum yapmamak riski yükseltiyor! ‘Kadınlarda tehlikeli 3 önemli kanser’Dünyada her yıl yaklaşık 1,5 milyon kadına jinekolojik kanser teşhisi konuluyor ve yaklaşık 700 bin kadın bu kanserler nedeniyle hayatını kaybediyor. Ülkemizde de her yıl 12 bin kadına; rahim, yumurtalık, rahim ağzı, tüp, vajina ve vulva kanserlerinden oluşan jinekolojik kanser tanısı konuyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum / Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Engin Çelik, jinekolojik kanserlerin yüzde 95 gibi büyük bir oranını kapsayan 3 jinekolojik kanseri anlattı.
Mangal kanser riskini arttırıyorKalın bağırsak kanserinden korunmada beslenme kadar pişirme biçimi de önemli. Mangal ateşinde yanan et; mide, pankreas ve kalın bağırsak kanserine neden oluyor
Obezite sigaradan daha tehlikeliProf. Dr. Mustafa Özdoğan,2017-2018 eğitim ve öğretim yılında Antalya'daki tüm okullarda ilk dersin "kanser" olacağını söyledi...
Meme kanserinden korunmak için sağlıklı besleninDünya geneli ile benzer şekilde ülkemizdeki kadınların en sık karşılaştığı meme kanseri hakkında uzmanlar erken teşhis ve doğru tedavi ile iyileşmenin mümkün olduğunu hatırlattı.
Elma kanseri önlüyorİçeriğindeki zengin vitamin ve mineraller ile adeta şifa deposu olan elmanın doğal ilaç niteliğinde olduğunu belirten Diyetisyen Fatma Baysal, "Özellikle kabuğuyla yenilen elma, birçok kanser türünden korunmaya yardımcı oluyor" dedi.
Kanser en çok erkekleri vuruyorKanser, Türkiye’de en çok erkekleri vuruyor. Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, yazılı bir açıklama yaparak, kanser konusunda vatandaşları uyardı.
Anne yemekleri yerine fast food kanser nedeniMemorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde, kanserle mücadelenin çocukluk çağından itibaren başlaması gerektiğini ve bunun gelecekteki kanser vakalarının kontrol edilmesi için önemli bir adım olduğunu dile getirdi.
Kanser hastaları artık robotla emanet!Tıp teknolojisi, sektörün komplike ihtiyaçlarına fonksiyonel çözümler sunmaya devam ederken, sağlık alanındaki teknolojiler her geçen gün ilerliyor.
Üzüntü, keder kanseri tetikliyorKanserli hastalarda vücudun ve hücrelerin tümünün alarm durumunda olduğunun altını çizen uzmanlar ruhsal açıdan tüketici olan bu durumda bağışıklığın önemli olduğuna dikkat çekiyor. Güçlü bir bağışıklık için ruh sağlığının önemini hatırlatıyor.
Kanserojen maddeler medyatiktir, bilimsel değildir!Her gün kansere yol açtığı söylenen ajanlarla ilgili yeni yeni haberler çıkar. Aslında her gün sayıca artan kanserojenler medyatiktir, bilimsel değildir.
A’Dan Z’ye Kanser …Kanser nedir, nasıl oluşur, çevresel mi kalıtsal faktörler mi tetikleyicidir, günlük yaşamdaki hangi yanlışlar kansere ortam hazırlar, neden öldürücüdür, kemoterapi-radyoterapi iyileştirir mi,
Baz istasyonlarını kaldırmak kanser riskini azaltır mı?Bilim insanları, her geçen gün görülme sıklığı artan kanser türlerinin nedenlerini bulmaya, hastalığa ilişkin yeni tanı ve tedavi metotları geliştirmeye çalışırken, bir yandan da cep telefonlarının ve baz istasyonlarının kanserle ilişkini tartışıyor...
Aşırı kilo rahim kanseri nedeniKadınlarda meme ve rahim kanserine yakalanma oranının son yıllarda oldukça arttığı, rahim kanserinin en önemli nedenlerinden birinin ise aşırı kilo olduğu bildirildi...
Yaşam kalitesi ve süresini olumsuz etkiliyor, kansere zemin hazırlıyorlarİnsan vücudu milyarlarca hücreden oluşuyor. Sağlıklı bir vücutta hücreler yavaş ve düzenli bir şekilde yenilenirken kanser, bu hücrelerin anormal ve kontrolsüz bir şekilde büyümesiyle ortaya çıkan hastalıklar olarak biliniyor. Tıbbi Onkoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Hakan Harputluoğlu, kanserden korunma yollarıyla ilgili önemli bilgiler verdi.
Akciğer kanseri teşhisinde devrimCambridge Üniversitesi tarafından akciğer kanserinin ilk belirtilerini gösterebilen dünyadaki ilk idrar testi geliştirildi. Test sayesinde akciğer kanserinin çok erken teşhis edilmesi tedaviye imkan tanıyacak.
70'ten fazla kanser yapıcı var! Genç yaşta sigara bağımlılığı 'EVALI'nin habercisiTütün ürünlerinin tüm dünyada yaygın olarak kullanımı nedeniyle birçok birey çeşitli hastalıklara yakalanıyor. Sağlığı her açıdan olumsuz etkileyen sigara kullanımı, genç yaşlara kadar inmiş durumda. Çocukluk çağı hastalığı olarak adlandırılan tütün kullanımının detaylarını ve vücuda etkilerini Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Altuğ tek tek anlattı.
Masa boyu yalnızlıkMFÖ’nün “Yalnızlık ömür boyu” şarkısı restoranlarda gerçek oldu. Tek başına yemek yeme modası dünya çapında hızla yayılırken, bu yalnızlığın pandemiye uzanan “mazeretleri” var!
Pankreas kanseri tedavisinde yeni yöntem Radyoaktif Fosfor (P32)Son yıllarda görülme sıklığında hızla artış gösteren pankreas kanseri, hayati riske neden olan agresif kanserlerin başında geliyor. Pankreas kanserinin tanı ve tedavisindeki gelişmeler, hastaların tedavi edilme oranını önemli ölçüde artırabiliyor. Pankreas kanserinin yeni tedavi yöntemlerinden ‘Radyoaktif Fosfor (P32)’ artık Türkiye’de de uygulanıyor.
Kadınların % 40’ı erkeklerin % 30’u obezDünyada bir milyardan fazla kişi obez ve 2022 verilerine göre bu kişilerin yaklaşık 880 milyonunu yetişkinler ve 159 milyonunu ise çocuklar oluşturuyor. Obezitenin ise pek çok tedavi yöntemi bulunuyor.
Her 5 kilo artış, kolon kanseri riskini yüzde 5 artırıyor!Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, fazla kilo, sigara ve stres derken son yıllarda görülme sıklığı hızla artan kolon kanseri, dünyada kanserden ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alıyor. Üstelik kolonoskopi sayesinde önlenmesi mümkün olan bu ölümcül kansere karşı toplumsal farkındalığın hala çok az olması, kolon kanserinin günümüzde en sık rastlanan üçüncü kanser olarak karşımıza çıkmasına neden oluyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Nurdan Tözün, kolon kanserinden korunmak için 8 hayati öneriyi açıkladı.
2 senede 34 yıl yaşlandı! Kırmızı lekeleri alerji sandı, sebebi ölümcül çıktıBir gece ansızın vücudunda kırmızı lekeler çıkmaya başladı. Ailesi ise kızlarını hastaneye götürünce gerçeği öğrendi. Henüz ergenlik çağındaki genç kız artık annesinden bile daha yaşlı görünüyor. Bunun sırrı da anne ve babasında saklı!
Kanser Nedenleri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.