Son dakika kalp hastalıkları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kalp hastalıkları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kalp hastalıkları haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.420 kalp hastalıkları haberi bulunmuştur.
Genç yaşta kalpten mi gidiyoruz? Korku büyük, cevap net: 'Artması kaçınılmaz olur'Son zamanlarda pek çok kişiden gençlerde kalp krizi ölümlerinde artış yaşandığına dair söylemler çığ gibi büyüdü. Söz konusu bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz gün Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerini yayınlayarak, “Gençlerde kalp krizinden ölüm hızında 2011-2023 yıllarında kayda değer bir farklılık yok” açıklamasını yaptı. Yani resmi veriler de artışı desteklemiyor. Peki sahada çalışan kardiyologlar, bu iddiaları nasıl yorumluyor?
Yarım asırlık deneyim sınırsız hizmetİzmir Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Hastanesi, 80 yılı aşkın bir süredir çocuk sağlığında liderliğini sürdürürken, her yıl artan kapasitesi ve uzman kadrosuyla, Türkiye'nin dört bir yanından gelen hastalara kaliteli sağlık hizmeti sunuyor.
Sigara kalp hastalığı riskini 4 kat artırıyorSigara, kanser başta olmak üzere pek çok akciğer hastalığının ilk sebebi arasında yer alıyor. İçinde 7 bin farklı kimyasal madde bulunan sigara, kalbi de olumsuz etkiliyor. Sigara içenlerin içmeyenlere göre kalp hastalıklarına yakalanma riskleri dört kat artarken; masum sanılan elektronik sigara da kalp sorunlarına davetiye çıkarıyor.
İstanbul’un havası mahveder ciğerleriHava kirliliği, bu hafta İstanbul’da kritik seviyelere ulaşıyor. Uzmanlar, solunum yolu hastalıklarına neden olan kirliliğe karşı uyarıyor: “Yol kenarında spor yapmayın. Evinizi havalandırmayın. Dışarı çıkmak zorunda kalırsanız N95 ZEH veya FFP2 tipi maske takın.”
Genç yetişkinlerde kalp krizi neden artıyor?Giderek artan kanıtlar, geçmiş yıllara kıyasla daha fazla genç yetişkinin kalp sorunları yaşadığını ve kötüleşen yaşam tarzı alışkanlıklarının bunun sorumlusu olduğunu gösteriyor.
PKOS'lu kadınlar bu tuzağa düşüyor! Tek tuşla yayılan kâbus: Binlerce lirası uçtu gitti12 yıldır regl dönemlerini ağrılı geçirmiş, depresyon ve yorgunluk sorunlarıyla mücadele etmiş nihayetinde polikistik over sendromu teşhisi almıştı. Çareyi sosyal medyada bir fenomenin tavsiyelerinde bulduğunu düşünüyordu. Ancak yaptığı bu hata binlerce lirasına hatta sağlığına mâl oldu. Üstelik bu durumdan yalnızca bir kişi muzdarip değil!
Büyük göğüsler büyük sorunlarSırt, boyun ve omuz ağrıları, duruş bozuklukları ve hatta nefes almada zorlukla karşılaşan kadınlar, meme küçültme ameliyatını değerlendirebilir. Peki, kimler bu operasyon için uygun adaydır? Kimler için risk teşkil eder? Meme küçültme ile sarkıklık aynı anda giderilebilir mi? İşte merak edilenler…
‘Halk sağlığı için risk’Sağlık Bakanlığı yönetmelikte değişikliğe giderek her branştan doktorun estetik yapabileceğini duyurdu. Plastik cerrahlar ve dermatologlar, yönetmeliğin halk sağlığına zarar vereceğini savunurken Medikal estetik derneği ise merdiven altına karşı bir adım olarak nitelendirdi.
Sedef hastalığı ve kronik inflamasyonNormalde vücudu hastalıklara karşı koruyan bağışıklık sistemi, sedef hastalarında sağlıklı deri hücrelerini hedef alır. Ciltte kızarıklık, pullanma ve kalınlaşma gibi belirgin semptomlarla kendini gösterir. Bu inflamatuar süreç, vücudun diğer bölgelerinde de hasara yol açabilir.
Bilim insanları 'bir dönüm noktası' diye duyurdu: Geleceği değiştirecekİsveç'teki Karolinska Enstitüsü ve Columbia Üniversitesi, baş araştırmacı Doç. Dr. Konstantinos Ampatzis öncülüğünde kalbin ‘mini bir beyne’, yani kalp atışını kontrol eden kendi sinir sistemine sahip olduğunu gösteren bir çalışma gerçekleştirdi. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Okay Abacı ise “Bu keşif, kalp sağlığı alanında önemli bir dönüm noktası olabilir" dedi.
Menopoz dönemi hangi değişikliklere yol açar?Menopozun neden olduğu biyolojik ve psikolojik değişikliklerin kadın yaşamında önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas menopoz döneminin kadın bedenine etkileri hakkında önemli bilgiler verdi
Diyabet tedavisinde yeni dönem: Yapay PankreasTüm dünyada diyabetli sayısı her geçen gün artsa da tedavide de olumlu gelişmeler yaşanıyor. Yapay pankreas programı sayesinde artık hastaların kan şekeri seviyeleri ve insülin dozları bile telefondan takip edilebiliyor.
Baş dönmesi, ödem, çarpıntı, yorgunluk! İşte kalp hastalıklarının 11 belirtisiKalp hastalıklarının dünyadaki en yaygın ölüm nedenlerini oluşturduğu biliniyor. Kalp hastalıklarının ne kadar iyi tanınırsa, önlenmelerinin de o kadar kolaylaşacağını paylaşan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, kalple ilgili ihmal edilmemesi gereken 11 belirtiyi paylaştı.
Nüfusun yüzde 65’ini etkileyen hastalıkHalk arasında diş eti hastalığı olarak bilinen ancak pek bilinmeyen bir alt türü olan ‘Agresif Periodontitis’, erken teşhis edilmediğinde kalıcı diş kayıplarına yol açıyor.
Gıdalarda kimyasal tehdit! Karıncalar bile yemiyor...Yiyeceğin dokusunu, görünümünü ve raf ömrünü artırmak için gıdalara karıştırılan kimyasallar insan sağlığını tehdit ediyor. Kanser ve psikiyatrik hastalıklara da yol açan kimyasallarla ilgili uzmanlar, ‘Neyin yenebilir olduğu konusunda hayvanlara bakın. Evde hazırladığınız kek yere döküldüğünde karıncalar yer. Ama endüstriyel kek yere düştüğünde karıncalar yemez’ diyor.
Gebelikte komplikasyon riskini artıran faktörlerGebelikten önce mevcut olan diyabet, hipertansiyon, kalp, böbrek hastalıkları gibi kronik rahatsızlıklar, gebelik süresince komplikasyon riskini artırır. Bu sebeple gebelik öncesi dönemde kontrolleri aksatmamak önemlidir.
‘Zehirleyici etki yaratıyor’‘Nöroloji’ dergisinde yayınlanan yeni bir araştırma, kollarda ve midede aşırı yağın Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara yakalanma olasılığını artırdığını, kas gücünün ise bu hastalıklara yakalanma riskini azalttığını ortaya koydu.
Kronik hastalıkları olanlar da saç ekimi yaptırabilirKalp hastalıkları, yüksek tansiyon, diyabet gibi kronik rahatsızlıkları olanlar da saç ekimi yaptırabilirler. Ancak bu hastaların saç ekimi öncesinde ciddi bir sağlık değerlendirmesinden geçmeleri şart.
Şekere hayır, bal ve akçaağaç şurubuna evet! Daha doğalı yok, yavaş yavaş işliyorŞekerin ölçülü tüketilmesi gerektiğini bildiğimiz halde yiyecek ve içecekleri tatlandırmak için tüketim dozunu aşabiliyoruz. Bu durum diyabet, kalp hastalıkları, kronik iltihaplanmalar ve kan şekeri problemlerine yol açabilir. Ancak şekeri sağlıklı alternatiflerle birlikte almak mümkün olabilir. İşte uzmanların yorumu.
Kalp Hastalıkları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.