Jinekolojik Kanserler

Jinekolojik Kanserler

Son dakika jinekolojik kanserler haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan jinekolojik kanserler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan jinekolojik kanserler haber sayfamızda...

Jinekolojik Kanserler

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 68 jinekolojik kanserler haberi bulunmuştur.
Her yıl 1 milyon kadında görülüyor! Jinekolojik muayeneye 21 yaşında başlanmalı
Her yıl 1 milyon kadında görülüyor! Jinekolojik muayeneye 21 yaşında başlanmalıJinekolojik kanserlerin her yıl yüzbinlerce ölüme neden olabildiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Fuat Demirci, kadınları tehdit eden 3 jinekolojik kanseri açıklayarak, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.
19.09.2023Genel Sağlık
'Bize İyi Gelecek' projesinde hedef 500 kız çocuğuna ücretsiz HPV aşısı
'Bize İyi Gelecek' projesinde hedef 500 kız çocuğuna ücretsiz HPV aşısıPembe İzler Kadın Kanserleri Derneği, tüm kanserler içinde aşı ile önlenebilen tek kanser türü olan Rahim Ağzı Kanserine karşı “Bize İyi Gelecek” isimli yeni bir projeyi hayata geçirdi.
5.10.2022Vitrin
Jinekolojik kanserler hakkında doğru bilinen 6 yanlış
Jinekolojik kanserler hakkında doğru bilinen 6 yanlışTürkiye'de meme kanserinden sonra kadınlarda en sık görülen jinekolojik kanserler rahim, rahim ağzı ve yumurtalık kanseri. Kadın kanserleri konusunda toplumsal farkındalık olmadığı için, çoğunlukla kanserlere ileri evrede tanı konulduğunu belirten Prof. Dr. Mete Güngör, jinekolojik kanserler hakkında doğru bilinen 6 yanlışı anlattı.
Türkiye'de her yıl 4 bin kadında görülüyor! Yumurtalık kanserinin 7 önemli sinyali
Türkiye'de her yıl 4 bin kadında görülüyor! Yumurtalık kanserinin 7 önemli sinyaliTürkiye'de her yıl yaklaşık 4 bin kadında teşhis edilen yumurtalık kanseri, jinekolojik kanserler arasında rahim kanserinden sonra 2. sırada geliyor. Herhangi bir belirti vermeden sinsice ilerlediği için genellikle geç dönemde tespit ediliyor. Hastaların büyük çoğunluğunda tanının ileri evrede konulması nedeniyle en ölümcül kanserler arasında yer alıyor. Oysa erken teşhis edildiğinde tedavisinde yüzde 80-90’lara varan başarılı sonuçlar elde edilebiliyor.
Brakiterapi Nedir, Nasıl Uygulanır? Brakiterapi Kimlere Uygulanır?
Brakiterapi Nedir, Nasıl Uygulanır? Brakiterapi Kimlere Uygulanır?Teknolojinin gelişmesi ile tıp alanında bazı hastalıklar için uygulanan tedavi yöntemlerinde de modern teknikler kullanılmaktadır. Son zamanlarda hızla yayılan kanser hastalıklarının tedavisinde kullanılan yöntemlerden biri de Brakiterapi yöntemi olmaktadır. Bu yöntem sayesinde hastalara 3 boyutlu bir tedavi imkanı sunulmaktadır. Peki, Brakiterapi nedir, nasıl uygulanır? Brakiterapi Kimlere uygulanır? İşte, brakiterapi yöntemi hakkında bilinmesi gereken detayları derledik.
3.02.2022Eğitim
Her yıl binlerce kadını ölümden kurtaran smear testi! Yüzde 99...
Her yıl binlerce kadını ölümden kurtaran smear testi! Yüzde 99...Jinekolojik kanserler hem dünya üzerinde hem de Türkiye'de binlerce kadının yaşamını tehdit ediyor. Buna yol açan en başlıca sebepler ise düzenli kontrollerin korku, vakit bulamama ya da utanma gibi sebeplerden aksatılması. Yılda 1 kez rutin muayeneyle birlikte yapılacak smear testinin önemine vurgu yapan uzmanlar, HPV aşısıyla ilgili de önemli çağrılarda bulunuyor. İşte kadınlarda en sık görülen üç jinekolojik kanserin asla atlanmaması gereken belirtileri ve kanserden korunmak için ipuçları...
28.02.2022Gündem
Dikkat, bu belirtiler ihmale gelmez! Kadın kanserlerinde...
Dikkat, bu belirtiler ihmale gelmez! Kadın kanserlerinde...Dünyada her yıl bir milyondan fazla kadın jinekolojik kanserle karşılaşıyor. Ülkemizde her yıl 5 bine yakın kadına rahim kanseri, yaklaşık 3 bin kadına yumurtalık kanseri, 1.500 kadına da rahim ağzı kanseri tanısı konuyor. Ancak çoğunlukla bu kanserler belirti vermeden sinsice ilerlediği için, çoğu kişi de ya korkudan ya da ihmalkarlıktan düzenli kontrollerini yaptırmadığı için ne yazık ki ileri evreye ulaşmış oluyor. Prof. Dr. Mete Güngör, Eylül ayı Jinekolojik Kanserler Farkındalık Ayı kapsamında yaptığı açıklamada en sık görülen üç kadın kanseri hakkında bilgi verdi.
Koronavirüs jinekolojik kanserlere yol açar mı?
Koronavirüs jinekolojik kanserlere yol açar mı?Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, koronavirüsün neden olduğu stres ile jinekolojik kanserler arasındaki ilişkiyi açıkladı. Peki koronavirüs jinekolojik kanserlere yol açar mı?
Pet Çekimi Nedir, Neden Yapılır? Pet - Ct Hangi Hastalıklarda Kullanılır?
Pet Çekimi Nedir, Neden Yapılır? Pet - Ct Hangi Hastalıklarda Kullanılır?Pet, hastanelerde sık sık kullanılan bir görüntülemedir. Bu kavramı günlük hayatta da sıklıkla duyarız. Bazı muayeneler sonrasında pet çekimi ihtiyaç duyulur. Çekimi yapılan hastanın çekildiği yerinin üç boyutlu görüntülerini gösterir. Onkoloji yani kanser hastalarında tümör belirlemek için, tümörün yayılmaması için plan ve radyoterapi gibi yöntemlerde de sıklıkla kullanılmaktadır. Pet ile ilgili tüm soruların cevaplarını derledik.
10.02.2021Sağlık
Salgın var diye kanser tedavisi için geç kalmayın!
Salgın var diye kanser tedavisi için geç kalmayın!Tüm dünyayı etkileyen corona virüs pandemi birtakım hastalıkların teşhis ve tedavisinde de aksamalar yarattı. Kanser de bu hastalıklar arasında yer alıyor. Kanser tedavisi gibi hayati önem taşıyan tedavilerin geciktirilmemesi gerektiğini belirten Jinekolojik Onkoloji, Kadın Hastalıkları, Kadın Hastalıkları Cerrahisi Doç Dr. İlker Kahramanoğlu, bu durumun hastaların nasıl etkileyeceği hakkında bilgiler paylaştı
Ailesinde 10 kişi kanser olunca bakın ne yaptı - Kadın kanserlerine karşı öneriler
Ailesinde 10 kişi kanser olunca bakın ne yaptı - Kadın kanserlerine karşı önerilerAnnesi ve iki teyzesini meme, jinekolojik kanserlerden kaybetti… Bu kanserler, kuzenler ve kuzen çocukları ile ablasının da kapısını çaldı. Ablası, 6 yıl önce yumurtalık kanseri tanısı alınca “Artık sıra bende” diye düşünmeye başladı. Bu endişeyle yaşamaya başladı. Genetik testler de aynı sonuca işaret edince hayatını değiştirecek bir karar aldı. Ablasının tedavisi sırasında onkologların önerisiyle bu kötü gidişata “dur” demek için bakın ne yaptı
Hastalar ve hekimler aynı sahaya çıktı
Hastalar ve hekimler aynı sahaya çıktıAvrupa Jinekolojik Kanserleri Hasta Dernekleri Birliği (ENGAGe) üyesi ülkeler tarafından, jinekolojik kanserler konusunda farkındalığın artırılması, kadınlarda ve doktorlarda gerekli davranışsal ve iletişimsel soruların çözülmesi, kadınların bu kanserlerin önlenmesi konusunda daha aktif olmaları için 20 Eylül Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü ilan edildi.
21.09.2019Gündem
Utanma, korkma: Her gün değil, yılda sadece 1 kez!
Utanma, korkma: Her gün değil, yılda sadece 1 kez!Bugün sağlıkta önemli günler takvimine bir yenisi daha eklendi. 20 Eylül tüm dünyada "Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü" (World Go Day) ilan edildi. Bu konudaki farkındalığı artırmak, endişe ve utanma duvarlarını aşmak büyük önem taşıyor. Çünkü yılda sadece 1 kez yapılacak basit bir kontrolle yaşanacak kötü senaryolar engellenebilir!
20 Eylül 'Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü' ilan edildi
20 Eylül 'Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü' ilan edildiAvrupa Kadın Kanserleri Hasta Dernekleri Birliği (ENGAGe) Eş Başkanları Esra Ürkmez ve Doç.Dr. Murat Gültekin'in girişimleri sonucunda, jinekolojik kanserlere dikkati çekmek amacıyla 20 Eylül Dünya Jinekolojik Onkoloji Günü (World Go Day) ilan edildi
Kadınları tehdit eden 3 jinekolojik kanser
Kadınları tehdit eden 3 jinekolojik kanserEnfeksiyonlardan miyomlara üreme sağlığını tehdit eden farklı hastalıklar var ancak kanser, yarattığı ciddi sonuçlar nedeniyle en önemli hastalıkların başında geliyor. Erken dönemde teşhis edilmeyen jinekolojik kanserler de ciddi hayati riskler taşıyor. İşte kadınları tehdit eden 3 jinekolojik kanser...
Hormon tedavisi idrar kaçırmaya çözüm değildir
Hormon tedavisi idrar kaçırmaya çözüm değildirKadınlarda en sık görülen idrar kaçırma tipinin sıkışma tipi idrar kaçırma, stres tipi idrar kaçırma ve karışık tip idrar kaçırma olduğunu belirten Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Tufan Tarcan, menopoz ile idrar kaçırma arasındaki ilişki hakkında birçok farklı araştırmanın olduğunun altını çizdi.
Pembe İzler kanser farkındalığı için bu kez Mardinli kadınlarla buluştu
Pembe İzler kanser farkındalığı için bu kez Mardinli kadınlarla buluştuÇağın korkutan hastalığı kanser giderek yaygınlaşırken, kadın kanserleri alanında çalışmalar yapan ve toplam 10.000 kadına ücretsiz tarama testi gerçekleştirmeyi hedefleyen Pembe İzler Derneği’nin ‘Pembe Rota’sı İstanbul, Bodrum ve Bursa’nın ardından bu kez Mardin’e çevrildi.
Rahim ağzı kanseri dünya genelinde 2 dakikada 1 can alıyor
Rahim ağzı kanseri dünya genelinde 2 dakikada 1 can alıyorSağlık Bilimleri Üniversitesi Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Fulya Kayıkçıoğlu, dünya genelinde 2 dakikada bir kadının, rahim ağzı (serviks) kanseri nedeniyle hayatını kaybettiğini ve Türkiye’de en sık görülen 8. kanser türü olup, jinekolojik kanserler arasında ilk üçte yer aldığını belirtti.
5.04.2018Gündem
Yumurtalık kanserlerinde  kapsamlı cerrahi yapılmalı
Yumurtalık kanserlerinde kapsamlı cerrahi yapılmalıKadın Doğum Günleri‘nin 7‘ncisi 7–10 Aralık tarihleri arasında düzenlendi. Kadın doğum uzmanları buluşmada jinekoloji ve obstetride yaşanan yeni gelişmeleri tartıştı.
13.12.2017Sağlık
40 yaşından sonra yaptırılması gereken testler
40 yaşından sonra yaptırılması gereken testlerUzun ve sağlıklı yaşamak herkesin hayali. Bu hayali gerçeğe dönüştürmek için bilinçli yaşamak şart. Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Şirin Parkan, hem erkekler hem de kadınlar için 40 yaşın önemli bir dönem olduğunu ve bu dönemde yapılacak sağlık testleriyle, bazı hastalıkların önlenmesinin mümkün olacağını söylüyor.
Kadın kanserlerinin 8 belirtisi
Kadın kanserlerinin 8 belirtisiKadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Prof. Dr. Murat İnal, kadın kanserleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
60 yaş sonrası görülen jinekolojik kanserler
60 yaş sonrası görülen jinekolojik kanserlerÜlkemizde 60 yaş ve sonrasında görülmeye başlanan jinekolojik kanser türlerinden rahim içi, yumurtalık ve rahim ağzı kanserleri, menopoz döneminde kendini göstermeye başlıyor
11.05.2017Genel Sağlık
Çocuk annelerin sayısı artıyor
Çocuk annelerin sayısı artıyorÇocuk anneler tüm dünyada yaygınlaştı. Birleşmiş Milletler Nüfus Araştırması'na göre, az gelişmiş ülkelerdeki her 5 doğumdan biri 18 yaş altı genç kızlar tarafından gerçekleştiriliyor.
Jinekolojik muayene neden önemli?
Jinekolojik muayene neden önemli?Türkiye’de yılda ortalama 2 bin kadına yumurtalık kanseri teşhisi konuluyor. Bu kanser çoğunlukla 3. evrede, yani birçok organa yayıldığı dönemde keşfediliyor. Teşhisteki bu ciddi gecikmenin en önemli sebebi ise Türk kadınının jinekolojik muayeneden korkması.
Kadınların Yaptırması Gereken Testler
12.07.2014Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Jinekolojik Kanserler ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.