Son dakika iştah haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan iştah gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan iştah haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.150 iştah haberi bulunmuştur.
Mukbang ne demek: Gerçek iştah mı, duygusal açlık mı? Dev tabağın arkasındaki Mukbang’ın karanlık yüzü!Sosyal medya üzerindeki akımlar günden güne büyüyor ve her geçen gün şaşırtıcı olabiliyor. Son zamanlarda trend olan akımlardan biri olan Mukbang akımı sosyal medya kullanıcılarının gündeminden düşmüyor. Bir şekilde ekrana bağlamayı başaran Mukbang videoları kafa karıştırmaya başladı. Peki mukbang ne demek, Gerçek iştah mı, duygusal açlık mı? Dev tabağın arkasındaki Mukbang’ın karanlık yüzü!
Mimari ve mühendislikte Roma’nın örnek kentiAydın’da bulunan Nysa Antik Kenti’nin Helenistik Dönem’den Bizans’a uzanan tarihi, kazı ve restorasyon çalışmalarıyla gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Bu yılki kazılarda ortaya çıkarılan mezarlar Nysa’ya dair heyecan verici gelişmelerin başında geliyor.
Mimari ve mühendislikte Roma'nın örnek kentiAydın'da bulunan Nysa Antik Kenti'nin Helenistik Dönem'den Bizans’a uzanan tarihi, kazı ve restorasyon çalışmalarıyla gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Bu yılki kazılarda ortaya çıkarılan mezarlar Nysa'ya dair heyecan verici gelişmelerin başında geliyor
Tuvalet kağıdı olarak kullanınca canına kıydı! 'Doğum acısı yanına bile yaklaşamaz'Dünyanın en acı verici deneyimlerinden biri, masum görünümlü bir bitkiyle yaşanabilir mi? Gympie Gympie, yani halk arasında 'intihar bitkisi' olarak bilinen bu bitki, doğanın ne kadar acımasız olabileceğinin bir kanıtı. Bitkiye temas edip aklını kaybeden de var, acısına dayanamayıp canına kıyan da.
Doğru trendle hızlı ihracatTürkiye'nin ihracat hedefi her sene yükseliyor. Halihazırdaki ihracatçı firmaların yanına her gün yenileri ekleniyor. Eylül 2024'te 1189 firma ilk kez ihracat gerçekleştirdi. Bu firmaların ihracata katkısı 124.5 milyon dolar oldu. 264 milyar dolarlık ihracat hedefi için çok daha fazlası gerekiyor. Şirket kurarak ihracat yapmak isteyen şirketler için bir dizi önemli prosedür bulunuyor. Ülke ve pazar seçiminin yanı sıra ihraç edilecek ürünlerle ilgili son trendlerin takibi büyük önem taşırken, ihracatının karşılığını risksiz tahsil etmek isteyen firmaların, ödeme yöntemini titizlikle seçmesi gerekiyor. İşte ihracatçı olmak için adım adım yol haritası...
ARABAŞI ÇORBASI VE HAMURU YAPILIŞI: Evde kolay malzemelerle arabaşı hamuru ve çorbası nasıl yapılır, nasıl yenir?Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan arabaşı çorbası, hem doyurucu hem de kendine has sunumuyla sofralarımıza misafir oluyor. Mis gibi tavuk suyunun aromasını, acının iştah açan etkisiyle birleştiren bu çorba, hamuru ile sofraların baş tacı olmaya devam ediyor. Peki, arabaşı hamuru ve çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, arabaşı çorbası ve hamuru yapılışı...
Avrupa’da dengeler değişti: Elde kalan araçlar Türkiye için avantaj mı? ‘Faiz düşüşü ile iştah artacak’Avrupa oto pazarı daralma riski ile karşı karşıya. Sektör temsilcileri Avrupa’daki fazla araçların Türkiye pazarına girebileceği riskini öne çıkarıyor. Peki araçlar Türkiye pazarına gelirse bu piyasayı nasıl etkiler? İkinci el fiyatlarda düşüş söz konusu olur mu? Konuyla ilgili uzman isim “Faiz düşüşü ile birlikte AB’nin iştahı artacak’ diyerek beklentilerini tek tek açıkladı. İşte detaylar...
Kararmayan ayva reçelinin püf noktasıymış! Kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı ekleyinAyva reçeli yaparken en sık yaşanan sorun, reçelin renginin koyulaşması ve iştah açıcı görünümünü kaybetmesidir. Ancak, basit bir malzeme ekleyerek reçelinizi kararmadan hazırlamak mümkün! Doğru yöntemlerle ayva reçeliniz hem lezzeti hem de canlı rengiyle sofralarınızı süsleyecek. İşte kararmayan ayva reçelinin püf noktaları ve tüm detaylar...
Görünce iştah kabartan pankek tarifi! Kahvaltının yıldızı olacak, puf puf lezzet bombasıYumuşak ve kabarık pankek hazırlamak için doğru teknikler ile birlikte doğru malzemelerin bir araya gelmesi gerekir. İster kahvaltı ister atıştırmalık olarak tercih edilsin, mükemmel pankek elde etmek, yalnızca bir tarif uygulamaktan öte bir sanattır diyebiliriz. Aslında oldukça basit bir tarif olan pankek hazırlama sürecinde malzeme seçimi, karıştırma yöntemi ve pişirme süreci, pankeklerin kabarıklığı ve lezzeti üzerinde belirleyici bir rol oynar.
8 ayda 33 kilo verdi, spor bile yapmadı! 'Hayatımda sadece bunu değiştirdim'Spor salonuna gitmeden kilo vermek isteyen sayısız insan olabilir. Sosyal medya hesabında sık sık sağlıklı bir şekilde kilo verme tüyosu paylaşan Tarn Kaur ise spor yapmadan nasıl zayıflayacağınız konusunda ipuçları ve püf noktalar paylaştı. İşte yağları cayır cayır yaktıran yöntem.
Küflü ve yumuşaksa kâbusu yaşatır! İşin aslı başka çıktı: 'Peynir olur, salça olmaz'Neredeyse her yemeğin vazgeçilmezlerinden olan salça, lezzetiyle ve yemeğe verdiği iştah açıcı rengiyle milyonlarca kişinin favori besini. Ancak uzmanlar, çoğunlukla havayla temas ettiği için küflenen salçanın, genel sağlık üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği konusunda uyarıyor.
Altın talebinde yükseliş eğiliminin sürmesi bekleniyorDünya Altın Konseyi Araştırma Başkanı Juan Carlos Artigas, altın yatırım ve talebinde büyüme eğiliminin devam etmesini beklediklerini belirterek, "Özellikle yatırım tarafında altın piyasası doymuş görünmüyor." dedi.
Burnumuz kaç farklı kokuyu ayırt edebilir?Hiç etrafınızdaki kokuların sayısının bir sınırı olup olmadığını düşündünüz mü? Bir çiçek bahçesindeki taze çiçeklerin kokusu, pişen bir yemeğin iştah açan aroması ya da yağmurdan sonra toprağın kendine özgü kokusu… Burnumuz, mevcut tüm çeşitliliği algılayabilecek kadar yetenekli mi? Bazı bilim insanları, insanların milyonlarca hatta trilyonlarca kokuyu ayırt edebileceğini öne sürüyor. Ancak bu sayı, hala üzerinde araştırmalar yapılan ilginç bir konu.
Altın sarısı rengi, çıtır çıtır lezzeti var! Tek başına doyuracak güçte, çayla iyi gidiyorSabah kahvaltılarında ya da çayın yanında şöyle altın sarısı, çıtır çıtır bir atıştırmalık istemez misiniz? O zaman kaşarlı patates mücver tam da aradığınız tarif. Hem pratik hem besleyici hem de mis gibi kokusuyla iştah açan bu mücver, tek başına dahi doyurucu bir öğün olabilir. İşte kaşarın eriyip patatesle birleştiği bu lezzetin tarifi!
MasterChef'te yeni favori lezzet: Süt böreği! Hamuru yumuşacık, iştah kabartan tarifMasterChef izleyicileri arasında ilgi uyandıran 'süt böreği' hem tadıyla hem de yapılış aşamalarıyla merak uyandırıyor. Yumuşacık hamuru, tereyağı kokusu ve süt şerbetiyle buluşan bu börek, diğer börek tariflerinden oldukça farklı bir yapıya sahip. İşte sizi adım adım bu benzersiz lezzete götürecek tarif.
'Enflasyonda yavaşlama devam edecek'Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon ve fiyat artışlarında yavaşlamanın devam edeceğini belirterek, "Bu konuda kararlıyız, programı uygulayacağız, sonuç veriyor ve enflasyonu düşüreceğiz" dedi.
Güllü'ye 46 kilo verdiren yöntem! Tohumları iştahı kapatıyormuş: 'Her gün yedim'Arabesk müziğin bilinen isimlerinden Güllü'nün neredeyse tığ gibi incelmesi birçok kişinin ilgisini çekti. Özellikle Güllü'nün sıkı takipçileri, tam 46 kilo vermesinin ardındaki sırrı merak etti. Bağırsakları çalıştıran ve kilo verme sürecine destek olan bu bitki Güllü'nün diyet sürecindeki en büyük destekmiş. İşte sırrı.
İçi kahverengiye dönen elmalara son! Bu karışıma batırmak yetiyor, tadı hiç bozulmuyorİçerisinde elmasından armuduna, mandalinasından portakalına çeşit çeşit meyve olan, bir meyve tabağı muhakkak hazırlamışsınızdır. İlk başta her şey sorunsuz gözükür, ancak kısa bir süre sonra dilimlenmiş olan elmaların parlak beyaz iç kısımlarının kahverengiye döndüğünü fark edersiniz. Bu durum aslında elmaların hava ile temas ettiğinde yaşadığı doğal bir süreç olan oksidasyondan kaynaklanır. Bu renk değişikliği zararsız olsa da elma dilimlerinin taze ve iştah açıcı görünmesini isteyenler için can sıkıcı olabilir. Neyse ki, bu kararmayı önlemek için birkaç basit ve etkili yöntem mevcut.
Usta şeflerin başucu tarifi: Simidi pastaneden, fırından almaya son! Çıtır çıtır dağılıyorSabah kahvaltılarının vazgeçilmezi, mis gibi kokusuyla iştah açan çıtır çıtır simit, usta şeflerin tarif defterlerinden sofralarınıza geliyor. Simidi pastaneden almanıza artık gerek yok, çünkü evde kendi simitinizi yapmanın ne kadar kolay olduğunu görünce şaşıracaksınız. Hem de sokak simitlerinin lezzetini evde yakalayabilirsiniz. Çıtır dış yüzeyi ve yumuşacık iç dokusuyla bu simit tarifi, kahvaltı sofralarınızın yıldızı olacak.
MASTERCHEF PORTAKALLI ÖRDEK TARİFİ | İştah kabartan portakallı ördek nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?MasterChef'te en son ekranlara gelen bölümde izleyenler ekranlara kilitlendi. MasterChef 2024 ana kadronun dokunulmazlık oyunu için haftanın ilk takım yarışı gerçekleşti. Yarışmacılardan portakallı ördek yapılması istendi. Yarışmanın tutkunları ise şimdiden "portakallı ördek nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte portakallı ördek tarifi…
İştah ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.