Son dakika insan beyni haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan insan beyni gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan insan beyni haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 838 insan beyni haberi bulunmuştur.
Öğrenme güçlüğüne EEG umut olabilir! D vitaminin de rolü varToplumun yaklaşık yüzde 10'unu etkileyen öğrenme güçlüğünün teşhisi konusunda umut verici bir çalışma yapıldı. Dr. Günet Eroğlu tarafından kaleme alınan ve 'Diagnostics' dergisinde yayınlanan makale, öğrenme güçlüğü teşhisinde EEG kullanımının nöroinflamasyonu tespit ederek daha etkili tedavi sağlayacağını gösteriyor. Ayrıca bu problemin genetik, epigenetik ve çevresel faktörlerin karmaşık etkileşimi sonucu ortaya çıktığını ortaya koyuyor.
7/24 rektörİTÜ Rektörü Hasan Mandal, kimi zaman sabah 05.00’te toplantı yapıyor kimi zaman da gece 23.00’te kütüphanede çorba dağıtıyor. Konutunu 40 kişinin kalabileceği yurda dönüştürerek öğrencilerle komşu olmayı tercih eden Mandal, eve gittiğinde bile penceresinden öğrencilerle selamlaşıyor.
Yapay Zeka: 'Dünya ikinci soğuk savaşta, Türkiye yerini almalı'DeepSeek'in sektöre bomba gibi girişinin perde arkasını ve yapay zekadaki son gelişmeleri Milliyet.com.tr'ye anlatan İTÜ'den Profesör Dr. Mustafa Ergen, "Tekno polarizasyon bize uluslararası yapay zeka paktını da (AI Pact) getirecektir. Ülkemiz adı konulan bu ikinci soğuk savaşta ilk soğuk savaşta olduğu gibi önemli bir rol oynaması için hazırlanmalıyız" diyor. İşte detaylar...
‘Ne mükemmel tanrılar ne de tamamen düşmüş canavarlarız’Bulgakov’un “Köpek Kalbi” bir sokak köpeğinin insana dönüşmesinin hikâyesini konu alırken insanı insan yapan şey nedir sorusunu soruyor. Oyunun yönetmeni Onur Demircan “Oyunun en sevdiğim yönlerinden biri, insan doğasının ikiliğini ve ironisini çok iyi bilmesi, bunu eserlerine harika bir şekilde yansıtması” diyor
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı acı tabloyu açıkladı!Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, “31 Aralık 2024 itibariyle Beşiktaş’ımızın toplam borcu, 15 milyar 100 milyon TL’yi aşmış durumda. Sadece 1 yıl önce 8.6 milyar TL olarak açıklanan borcun, önceki yönetim tarafından yüzde 75 arttırıldığı gerçeği önümüzde durmaktadır. 13 ay gibi kısa bir sürede tarihimizin en büyük borç artışını yaşadığımız bir dönemi geride bıraktık. Buna karşılık önümüzdeki 3 yıl için mevcut gelirlerimizin neredeyse tamamının da kullanılmış olduğunu gördük. Yalnızca kendi dönemlerini değil, Beşiktaş’ın geleceğini de ipotek altına aldırmışlar” dedi.
Anlamlı Sözler 2025: Sevgiliye En Güzel, Duygusal, Romantik, Etkileyici Kısa Özlü SözlerSevgiliye, eşe ve arkadaşlara sevgi göstermek için kullanılan en çok şeylerden birisi de sözlerdir. Duygularını açık açık karşısındaki kişiye belli edemeyenler veya utananlar kısa, uzun, duygusal ve anlamlı sözler ile içinden geçenleri tercüme edebilirler. Bunun yanı sıra anlamlı ve güzel sözler sosyal medya ortamında da sıkça paylaşılır. Sosyal medyada da düşünce ve duygularını paylaşmak isteyenler resimli veya resimsiz en güzel anlamlı sözleri tercih ederler. Sevgiliye en güzel, duygusal, romantik, etkileyici kısa ve uzun özlü sözler için “Anlamlı Sözler 2024” içeriğimize göz atabilirsiniz.
ODTÜ'den tarihi adım! Cep telefonlarının şarj süresi bir yıla çıkacakODTÜ'lü araştırmacıların, insan beynindeki hafıza ve işlem birimlerinin birbirine entegre olmasından yola çıkarak geliştirdiği mikroelektromekanik sistemli (MEMS) nöristör aygıtı, cep telefonlarının şarj süresini bir yıla çıkarmayı hedefliyor.
Türk'ün eyeri dünyayı koruyor! Kafatasındaki hazine: 'Her şeyin kontrolü gizli kutuda'Hiç tanımadığınız bir 'Türk', dünya üzerinde yaşayan tüm insanların kafatasında vücütlarını kontrol eden bir sistemi koruyor. Her insan kafatası kemiğinin içinde minik bir sandıkta saklanan 'hipofiz bezi' adını at binmekte ustalaşmış Türklerin tasarladığı, 'Türk eyeri'nden alıyor. Üstelik ırk ayırmaksızın her insanda, hatta şempanze ve goril gibi farklı hayvan cinslerinde de bu kemik önemli bir 'koruma' görevi üstleniyor. Tıpkı her Türk'ün asker doğuşu gibi!
300 sayfalık bir kitabın son sekiz sayfasına bakmakÇanakkale’de bulunan İnkaya Mağarası, günümüzden 86 bin yıl öncesinden başlayarak 46 bin yıl boyunca Neandertallere ev sahipliği yapmış. Henüz çok başında olunan kazı çalışmalarında bugüne kadar 25 binden fazla taş aletin bulunması, burayı Paleolitik mağara kazılarında ayrıcalıklı bir konuma yükseltiyor. Kazı Başkanı Prof. Dr. İsmail Özer, tarihi 300 sayfalık bir kitap olarak düşündüğümüzde mağarada, bu kitabın son sekiz sayfasına baktığımızı belirtiyor.
Hormon üretimi bozukluklarına neden oluyor! ‘Egzersiz, demans ve Alzheimer riskini de düşürüyor’Merkezi sinir sisteminin bir parçası olan ve karmaşık bir yapısı bulunan insan beyni, genetik ve çevresel faktörlerden etkilenebiliyor. Yaşam tarzı, fiziksel aktivite, beslenme, stres ve kaygının beyin sağlığı için önemli olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Nihal Işık, beyin sağlığını korumak için 8 tavsiyede bulundu.
Yapay zeka ile hayatımıza giren 5 yeni meslekDünyanın en hızlı büyüyen teknolojisinde kariyer yapmak ister misiniz? İşte, AB Yapay Zeka Yasası ışığında Avrupa'ya gelen beş yeni potansiyel çalışma alanı.
Dayak yedi, dahi oldu! Musluktan akan suya bakınca matematik sırrını çözdüHer şey arkadaşlarıyla eğlenceden dönerken kimliği bilinmeyen kişilerce saldırıya uğramasıyla başladı. Kafasına sert bir cisimle vuruldu, komalık olacak düzeyde dayak yiyince de ciddi bir beyin sarsıntısı geçirdi. O gece sadece beyaz bir ışık gördüğünü hatırlayan genç adamın tedavi olduktan sonra yaşadıkları ise filmleri aratmadı.
'Beyni olmayan adam' gerçek mi? 'Gizli yetenekleri ortaya çıkabilir'Son günlerde herkes beyin dokusunun büyük bir kısmını kaybetmesine rağmen yine de normal bir hayat sürdürebilen kişiyi konuşuyor. Peki sosyal medya platformu TikTok'ta izlenme rekorları kıran bu videoda izlediklerimiz gerçek mi? Beyin hasarı alan bir kişinin günlük yaşamına devam etmesi mümkün mü?
Konuşamayan hastalar için müthiş gelişme! Türk profesör detayları anlattıBir grup bilim insanı, gönüllü hastalara dünyaca ünlü müzik grubu Pink Floyd’ın efsane şarkısı 'Another Brick in The Wall' şarkısını dinleterek beyin dalgalarını kaydetti. Ortaya ise devrim niteliğinde sonuçlar çıktı. Çalışmalarda yer alan Türk profesör de çalışmayla ilgili detayları DHA'ya anlattı.
‘Paylaştığımız bu an’ Pera’da sorgulanıyorİstanbul Beyoğlu’ndaki Art On İstanbul Sanat Galerisi, sezonun son sergisini üç genç yaratıcının “Paylaştığımız Bu An” dediği buluşmasına ayırdı. 20 Temmuz’a kadar görülebilecek sergi, 1991 İstanbul doğumlu Umut Erbaş, 1984 Ayvalık doğumlu Enis Malik Duran ve 1992 İzmit doğumlu Tansu Kırcı’nın çalışmalarını buluşturdu.
Esenlik İçin MimarlıkMimarinin iyileştirici gücünü kullanan, ziyaretçilerine fiziksel ve ruhsal esenlik veren, bulunduğu çevreyle uyumlu, insan sağlığını iyileştirmek için sürdürülebilirliği ve doğal malzeme kullanımını ön plana çıkaran yapılar…
CEO’ların pusulası hangi yönü gösteriyor?İş dünyası 2023 yılının ilk ayını dopdolu bir gündemle geride bıraktı. Birçok küresel ve yerel sorunun yanı sıra büyük fırsatları da bünyesinde barındıran 2023’te hangi trendler gözlemleniyor?
Edison ve Einstein da kullanmış: Uyurken dil öğrenmenin yolu!Günümüzde yapılan birçok çalışma uyku öncesi öğrendiğimiz yeni bilgileri tekrarlamanın işe yaradığını söylüyor. Peki, uyku esnasında dışarıdan verilen bilgiler hafızaya yerleşebilir mi? Kişinin uyuyakaldığı anda dil öğrenmesi mümkün mü? "Keşke uyurken beynim kendi kendine öğrense" diyenler için uzmanlara sorduk.
Barış Yurtçu: Deniz ile işlerden dolayı görüşemiyoruz!Aydın Buharkent Belediyesi tarafından düzenlenen 16. Kültür-Sanat ve Taze İncir Festivali'nde Bedia Akartürk, Bilal Sonses ve Kolpa grubu konser verdi. Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen ve iki gün süren festivalde sahneye çıkan Kolpa, hareketli ve duygusal şarkılarıyla katılımcılara müzik ziyafeti sundu. Ünlü müzisyen Barış Yurtçu, konser öncesi açıklamalarda bulundu.
Frontal Lob Nedir, Nerede Bulunur? Frontal Lob İşlevleri Nelerdir?Frontal lob ön lob olarak da bilinen beynin ön yerleşimi olarak geçmektedir. Düşünmeden sorumlu olan beyin bölgesi olarak da adlandırılmaktadır. İnsan beyni düşünme eylemini frontal lob üzerinde gerçekleştirmektedir. Ön tarafta bulunan bu lob için ön lob denilmektedir. Frontol lob işlemleri sorun çözme ve düşünme işlevleri ile bilinen beyin loblarından biridir. Aynı zamanda beynin 1/3'lük kısmını oluşturmaktadır. Frontal lob nedir, nerede bulunur, frontal lob işlevleri nelerdir? Frontal lob hakkında merak edilen tüm detaylar.
Tekillik (Singularity) Ne Demek? Singularity Teorisi Özellikleri Nelerdir?Tekillikler fizik kanunlarının işlemez bir hale geldiği, matematiğin delirmeye başladığı nadir yapılar arasında yer alır. Bu kavramlar, teknolojik ilerleme ile birlikte bilgiyi işleme ve hızlanan değişim becerimizde yaşanan artış sonucunda insanlığı kökten değiştirmesi beklenen bir bilimsel devrimin yaşanacağı fikrine de dayanır. Tekillik (Singularity) ne demek sizler için derledik.
İnsan Beyni ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.