Herakles

Herakles

Son dakika herakles haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan herakles gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan herakles haber sayfamızda...

Herakles

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 184 herakles haberi bulunmuştur.
9000 yıllık tarih göz kamaştırıyor
9000 yıllık tarih göz kamaştırıyorEfes’te 9000 yıl önce başlayan yerleşim, son bulgulara göre 14. yüzyıla kadar kesintisiz sürdü. Kent, M.Ö. 133 yılında Roma İmparatorluğu’na dâhil edilmesi ve ardından Asya Eyaleti’nin başkenti olarak belirlenmesiyle antik dünyanın en güçlü ticaret merkezlerinden biri, aynı zamanda kültürel ve sosyal bir merkez haline geldi. Ayasuluk’ta 14. yüzyılın ikinci yarısında yaşanan son parlak dönemin ardından ise Efes, bugün “tarihin emaneti” olarak tüm dünyanın gözdesi olmayı sürdürüyor.
19.09.2024Arkeoloji
Denizli'de heyecanlandıran keşif! 2100 yıl sonra gün ışığına çıkarıldı
Denizli'de heyecanlandıran keşif! 2100 yıl sonra gün ışığına çıkarıldıUNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmalarında Yunan ve Roma mitolojisinde geçen tıp tanrısı Asklepios'un heykelinden sonra, kızı Hygieia'ya ait heykel başı bulundu.
21.05.2024Gündem
Tarihin sahnesi İznik Tiyatrosu
Tarihin sahnesi İznik Tiyatrosuİznik’te bulunan 2000 yıllık Roma Tiyatrosu’nda tiyatro oyunlarının ardından gladyatör dövüşleri, ilerleyen dönemde de dinî toplantılar yapıldı. M.S. 8. yüzyılda taşları surların güçlendirilmesinde kullanılan tiyatro, Osmanlı Dönemi’nde seramik fırınlarına ev sahipliği yaptı.
21.01.2024Arkeoloji
Şehrin ve tarihin kalbi
Şehrin ve tarihin kalbiGeçmişten bugüne daima Kayseri’nin kalbi olan kale, 2019 yılından bu yana şehrin tüm tarihine de ev sahipliği yapıyor. Kalede bulunan Arkeoloji Müzesi, Kayseri’nin binlerce yıllık tarihini saklıyor
18.12.2023Arkeoloji
Yurda dönen eserler bir arada
Yurda dönen eserler bir aradaLondra’dan temin edilen Herakles heykeli ile İskoçya’dan getirilen M.Ö. 4. yy’a ait Batı Anadolu Medeniyetleri kökenli Altın Taç’ın aralarında olduğu, Türkiye’nin yurt dışından iadesini gerçekleştirdiği Anadolu menşeili kültür varlıkları ve yurt içinde kurtarılıp restorasyonu tamamlanan 897 eser önceki gün Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde açılan “Kaçış Yok” adlı sergide bir araya getirildi.
16.11.2023Kültür Sanat
İadesi sağlanan 897 eser sergide: Altın taç, altın tabak, altın kaşık, sikke...
İadesi sağlanan 897 eser sergide: Altın taç, altın tabak, altın kaşık, sikke...Türkiye’nin yurt dışından iadesini gerçekleştirdiği Anadolu menşeili kültür varlıkları ve yurt içinde kurtarılıp restorasyonu tamamlanan eserler, Anadolu Medeniyetler Müzesi'nde ‘Kaçış Yok’ isimli sergide ziyaretçilere sunuldu.
14.11.2023Gündem
‘Yorgun Herkül’ öz yurdunda
‘Yorgun Herkül’ öz yurdundaYurt dışına yasa dışı yollarla kaçırılan tarihî eserler Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kararlı çalışmalarıyla evlerine dönüyorlar. 2023’ün başından bu yana 2 bin 956 eser daha Türkiye’ye iade edilerek müzelerde koruma altına alındı. Bunlardan biri de “Yorgun Herkül”dü.
29.10.2023Kültür Sanat
Nemrut’taki heykellere şırınga ile kireç! İşte sonuç
Nemrut’taki heykellere şırınga ile kireç! İşte sonuçNemrut Dağı’ndaki devasa heykelleri kurtarmak için geçtiğimiz yıl heykellere şırıngalar ile enjekte edilen ‘nano kireç’ tuttu.
23.10.2023Gündem
Türkiye bronz başın peşinde
Türkiye bronz başın peşindeTürkiye, Isparta’daki Bubon Antik Kenti’nden kaçırılan ve 50 yıldan fazladır Danimarka’da bir müzede sergilenen Septimius Severus’un bronz başını geri istiyor.
Tarihin ‘sıla hasreti’ son buluyor
Tarihin ‘sıla hasreti’ son buluyorKaçak kazılar ve yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılan eserlerin izini sürerek tespit çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda 2018 yılından bugüne toplam 7 bin 701 kültür varlığının yurda dönmesi sağlandı. 2023 yılı içinde ise yaklaşık 3 bin eser Türkiye’ye iade edildi.
27.06.2023Gündem
2 bin yıllık antik çeşme, 13 asır sonra yeniden suya kavuştu
2 bin yıllık antik çeşme, 13 asır sonra yeniden suya kavuştuBurdur'un Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti'nde 2 bin yıl önce inşa edilip, 7'nci yüzyıla kadar kullanıldığı belirlenen çeşme, restore edilerek yeniden suya kavuştu.
2.06.2023Gündem
Sandığa gidilmedi, oy saymak için makine icat edildi! Asırlar sonra dikkat çeken sonuç
Sandığa gidilmedi, oy saymak için makine icat edildi! Asırlar sonra dikkat çeken sonuçModern demokrasilerin vatandaşları seçim günü oy kullanmak için başta sandığa gitmek olmak üzere çeşitli yöntem ve teknolojiler kullanıyor. Peki bu durum eski zamanlarda nasıldı? Tarihçiler, eski çağlarda demokrasi ve yarı demokrasiyi yönetim şekli olarak belirlemiş olan bazı toplulukları inceledi ve ilgi çekici sonuçlara ulaştı. İşte Antik dönemdeki demokrasinin işleyiş şekli.
4.04.2023Dünya
ABD'den getirilen tarihi eserler için Antalya'da özel bölüm oluşturuldu
ABD'den getirilen tarihi eserler için Antalya'da özel bölüm oluşturulduTürkiye'den geçmiş yıllarda ABD'ye kaçırılıp, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimiyle yurda getirilen 12 tarihi eser için Antalya Arkeoloji Müzesi'nde özel bölüm oluşturuldu. Sergi, yarın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla açılacak.
30.03.2023Haberler
ABD'den getirilen tarihi eserler için Antalya'da özel bölüm oluşturuldu
ABD'den getirilen tarihi eserler için Antalya'da özel bölüm oluşturulduTürkiye'den geçmiş yıllarda ABD'ye kaçırılıp, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimiyle yurda getirilen 12 tarihi eser için Antalya Arkeoloji Müzesi'nde özel bölüm oluşturuldu. Sergi, yarın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla açılacak.
30.03.2023Gündem
Heykeller ayakta tümülüsler harap
Heykeller ayakta tümülüsler harapDepremde büyük yıkıma uğrayan Adıyaman’da tarihi mekânlar da zarar gördü. Nemrut’un iki bin yıllık heykelleri ayakta kaldı, Arsemia ve Karakuş Tümülüsü’ndeki eserler sarsıntıya dayanamadı.
6.03.2023Gündem
2022’NİN YILDIZLARI
2022’NİN YILDIZLARIGeçen yıl Türkiye’de arkeoloji alanında yaşanan önemli gelişmeleri hatırlamak, ortaya çıkarılan eserlerin kamuoyu tarafından daha iyi bilinmesini sağlamak ve kültürel miras bilincine katkı sunmak amacıyla farklı üniversitelerden 20 arkeoloji öğrencisinin hazırladığı arkeolojik keşifler listesini, arkeoloji meraklıları ile bu alandaki uzman isimlerin değerlendirmesine sunduk.
23.01.2023Arkeoloji
Türkiye kültürel mirasının peşinde
Türkiye kültürel mirasının peşindeKültür Bakanlığı Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanı Boz, Batılı ülkelerin Anadolu kökenli kaçak eserlerin Türkiye’ye iadesi konusundaki tutumlarında bir değişim olmadığını belirtiyor: “‘Biz sizden iyi koruruz’ düşüncesi hâlâ karşımıza çıkıyor”.
22.01.2023Arkeoloji
Aizanoi kazılarında 2 m’lik tam heykel keşfi
Aizanoi kazılarında 2 m’lik tam heykel keşfiUNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Aizanoi Antik Kenti’nde yürütülen kazı çalışmalarında 2 metre 10 santim yüksekliğe sahip bir erkek heykelinin yanı sıra Yunan mitolojisi tanrılarından Eros ile Dionysos ve yarı tanrı Herakles’in heykel başları gün yüzüne çıkarıldı.
24.12.2022Gündem
“Eser iadesi skor meselesi değil”
“Eser iadesi skor meselesi değil”Prof. Dr. Jale İnan’ın öncülüğünde başlayan ve iadesi için 50 yıldır çaba sarf edilen Lucius Verus heykeli dahil altı eser Türkiye’ye döndü. Kaçakçılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Zeynep Boz’la bu sürecin perde arkasını konuştuk.
20.11.2022Pazar
Yağmalanarak Amerika’ya götürülen tarihi eserler yeniden Türkiye'de
Yağmalanarak Amerika’ya götürülen tarihi eserler yeniden Türkiye'deTürkiye’de bulunan antik kentlerden yıllar önce yağmalanarak Amerika’ya götürülen 9 parçadan oluşan 6 eser, yıllar sonra Amerika ve Türkiye’nin ortak çalışması ile yeniden ait oldukları yere kazandırıldı.
13.11.2022Haberler
Yağmalanarak Amerika’ya götürülen tarihi eserler yeniden Türkiye'de
Yağmalanarak Amerika’ya götürülen tarihi eserler yeniden Türkiye'deTürkiye’de bulunan antik kentlerden yıllar önce yağmalanarak Amerika’ya götürülen 9 parçadan oluşan 6 eser, yıllar sonra Amerika ve Türkiye’nin ortak çalışması ile yeniden ait oldukları yere kazandırıldı.
13.11.2022Gündem
Google Jale İnan'ı doodle yaptı! Jale İnan kimdir, mesleği nedir? İşte hayatı ve kariyeri...
Google Jale İnan'ı doodle yaptı! Jale İnan kimdir, mesleği nedir? İşte hayatı ve kariyeri...Jale İnan, Türkiye'nin ilk kadın arkeoloğudur. 2001 yılında hayatını kaybeden İnan, Perge ve Side antik kentlerinin ortaya çıkarılmasında büyük payı vardır. Arkeolog Aziz Ogan’ın kızı olan Jale İnan kaç yaşındaydı, neden öldü?
27.09.2022Bilgi Rehberi
Tanrıların güneşin doğuşunu seyrettiği yer
Tanrıların güneşin doğuşunu seyrettiği yerNemrut Dağı’nın yamaçlarındaki devasa heykeller, yaklaşık 2 bin yıl önce Kommagene Kralı I. Antiochos tarafından tanrılara ve atalarına olan minnettarlığını göstermek için yaptırıldı. Kralın kemiklerinin ya da küllerinin de burada ana kayaya oyulmuş bir odaya konulduğu, üzerinin taşlarla örtüldüğü düşünülüyor.
18.09.2022Arkeoloji
YURDA DÖNEN KÜLTÜR MİRASI
YURDA DÖNEN KÜLTÜR MİRASIYurt dışına kaçırıldıktan sonra Türkiye’ye iadesi sağlanan birçok eser bulunuyor. Antalya Müzesi de Yorgun Herakles heykeli ve Herakles Lahdi gibi yurt dışından iadesi sağlanmış önemli eserlere ev sahipliği yapıyor.
21.08.2022Arkeoloji
TARİHİ MİRASIN ASIRLIK EV SAHİBİ
TARİHİ MİRASIN ASIRLIK EV SAHİBİ2 bin yaşındaki Yorgun Herakles, burada dinleniyor. Binlerce yıldır dans eden siyah ve beyaz mermerden yontulmuş kadın, burada şevkle dönmeye devam ediyor. 100. yaşını kutlayan Antalya Müzesi’nde ziyaretçileri fosillerden arkeolojik eserlere, çinilerden halılara zengin bir tarihi ve kültürel miras bekliyor.
21.08.2022Arkeoloji

Benzer Haber Etiketleri

Herakles ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.