Kanatlı etinde ibik, kıymada kırpıntı yasak! Hayvansal gıdaya AB standardıHayvansal gıdalarda Avrupa mevzuatına paralel hazırlanan yeni düzenlemeye göre kanatlı hayvanlarda ise ibik, baş, ayak, yemek borusu; kıyma üretiminde parçalama sırasında ortaya çıkan kırpıntılar kullanılmayacak. Yumurta, tavuğun yumurtlama tarihinden itibaren en fazla 28 gün içinde tüketiciye ulaştırılacak.
Aniden karar verip vegan oldular! Hızla yayılıyor, peki ya çocuklar?Yalnızca bitkisel beslenmeyi seçen veganlar, hayvansal hiçbir ürünü tüketmiyor ve yaşamlarının her alanında da buna dikkat ediyor. Peki çocuklarını da vegan olarak yetiştiren aileler hata mı yapıyor? Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada tartışma yaratan ve tıp dünyasını bile ikiye bölen bu konudaki eleştirileri, veganlığı tercih eden uzmanlar ile bu yaşam biçimini benimseyenlere sorduk.
Dünya 'vegan yumurta'yı konuşuyor! Gerçek yumurtadan daha mı sağlıklı?Hayvansal hiçbir gıdayı tüketmek istemeyen kişilerin benimsediği vegan beslenme türü, gün geçtikçe daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Hayvansal gıdadan uzak kaldıkça çeşitliliğin azaldığı düşünülse de aslında vegan beslenme sınır tanımıyor! Vegan hamburger, vegan peynir, vegan süt derken şimdilerin yeni gözdesi vegan yumurta... Peki vegan yumurta daha mı sağlıklı? Merak edilen sorunun cevabını aradık.
Proteini bol bitkiler nelerdir?Sağlıklı bir yaşam sürmenin en kesin yolu şüphesiz düzenli ve sağlıklı beslenmedir. Vücudumuz gerekli vitamin ve mineralleri aldığı zaman vücut dengesi sağlanır. Protein bu konuda başyardımcı eleman niteliğindedir. Proteinler vücudumuzda önemli bir yere sahiptir. Proteinler olmadan vücudumuz işlevlerini yerine getiremeyecek duruma gelebilir. Bu nedenle bol bol protein tüketmeliyiz.