Hamur

Hamur

Son dakika hamur haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hamur gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hamur haber sayfamızda...

Hamur

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.129 hamur haberi bulunmuştur.
Nemli bez ve 1 saat vakit gerek! Kabarmayan hamurun ilacı: Köpüğüne dikkat
Nemli bez ve 1 saat vakit gerek! Kabarmayan hamurun ilacı: Köpüğüne dikkatHamurun kabarmaması, mutfakta en can sıkan sorunlardan biridir. En güzel hamur işlerini yapmak için gereken ilk şey hamurun kabarmasıdır. Peki, hamuru balon gibi kabartacak, kabarmayan hamuru canlandıracak yöntemler var mı? Hepsi haberimizde!
23.03.2025Püf Noktası
8 çeşidi de yapıldığı gibi tükeniyor! Kente özgü lezzette yoğun talep
8 çeşidi de yapıldığı gibi tükeniyor! Kente özgü lezzette yoğun talepKahramanmaraş'ta fırınlarda Ramazan ayı nedeniyle yoğunluk sürerken, kente özgü lezzetlerden coğrafi işaret tescilli Ramazan çöreği de talep görüyor. Sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmez tatları arasında yer alan çörek, beğenilerek tüketiliyor.
16.03.2025Gündem
Pastanedekinden farkı yok, çikolatası daha bol! Orijinal profiterol böyle yapılır
Pastanedekinden farkı yok, çikolatası daha bol! Orijinal profiterol böyle yapılırProfiterol, tatlı severlerin vazgeçilmezlerinden biri. Dışının hafif çıtır hamuru, içinin yumuşacık vanilyalı kreması ve üstüne dökülen çikolata sosuyla her lokması adeta bir lezzet şöleni. Çoğu kişi profiterol yapımının zor olduğunu düşünüyor ama aslında birkaç püf noktasına dikkat edildiğinde oldukça kolay bir tatlı. İşte tarifi.
15.03.2025Püf Noktası
Kokusuyla sahura kaldırıyor! Zahmetsiz mayasız poğaça tarifi, 30 dakika yeter
Kokusuyla sahura kaldırıyor! Zahmetsiz mayasız poğaça tarifi, 30 dakika yeterRamazanda sahur ve iftarda pide yemekten sıkıldıysanız ya da hem hafif hem de lezzetli bir hamur işi arıyorsanız haberimizdeki tarif tam da size göre! Mayasız poğaçayı sahur için hazırlayabilirsiniz. Peki zahmetsiz bir lezzet olan mayasız poğaça nasıl yapılır?
11.03.2025Püf Noktası
Pastanedekileri unutun! Çayla leziz oluyor: 25 dakikada pişiyor, elemeden koymayın
Pastanedekileri unutun! Çayla leziz oluyor: 25 dakikada pişiyor, elemeden koymayınPastaneye girdiğimizde mis gibi mahlep kokusuyla gönlümüzü fetheden, ağızda dağılan enfes tadıyla yediden yetmişe herkesin severek tükettiği çatalı kendi mutfağınızda 25 dakikada yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Üstelik pastanelerin de kullandığı çatal tarifiyle birebir aynı şekilde yapabilirsiniz. İşte, ustasından pastane usülü çatal tarifi!
9.03.2025Püf Noktası
Sünger gibi kek için harcına bir kaşık ekleyin! Puf puf kabarıyor
Sünger gibi kek için harcına bir kaşık ekleyin! Puf puf kabarıyorEvde kek yaparken bazen kıvamı tam tutturamamak herkesin başına gelebilir. Kimi zaman içi hamur kalır, kimi zaman yeterince kabarmaz. Ancak mutfakta ustaların sıkça kullandığı bir sır var: Harca eklenecek tek bir kaşık malzeme ile kekiniz sünger gibi yumuşacık ve kabarık olabilir. İşte detaylarıyla o yöntem!
8.03.2025Bilgi Rehberi
Mimar Ece Gürel'in yarışma programına katıldığı ortaya çıktı! 'En büyük hayalim...'
Mimar Ece Gürel'in yarışma programına katıldığı ortaya çıktı! 'En büyük hayalim...'Belgrad Ormanları'nda kaybolduktan 4 gün sonra bulunan ve hastanede hayatını kaybeden peyzaj mimarı Ece Gürel'in geçmişte, yarışmacı olarak bir televizyon programına katıldığı ortaya çıktı. Genç kadının programdaki konuşmaları ise dikkat çekti.
7.03.2025Gündem
Bu hamur tutmadı: Brezilya unu içinde kokain sevkiyatı
Bu hamur tutmadı: Brezilya unu içinde kokain sevkiyatı“Narkokapan-15” adı verilen bir operasyonda 365 kilo kokain ele geçirildiği açıklanmıştı.
5.03.2025Gündem
Odun ateşinde pişiyor! Ramazana özel lezzet için herkes kuyruğa giriyor
Odun ateşinde pişiyor! Ramazana özel lezzet için herkes kuyruğa giriyorKonya'ya özgü olan, sadece Ramazan ayına özel pişen ve damat çatlatan lezzet bombası fırın tezgahlarında yerini aldı. Fiyatları ise 180 ila 250 TL arasında değişiyor.
3.03.2025Haberler
Odun ateşinde pişiyor! Ramazana özel lezzet için herkes kuyruğa giriyor
Odun ateşinde pişiyor! Ramazana özel lezzet için herkes kuyruğa giriyorKonya'ya özgü olan, sadece Ramazan ayına özel pişen ve damat çatlatan lezzet bombası fırın tezgahlarında yerini aldı. Fiyatları ise 180 ila 250 TL arasında değişiyor.
3.03.2025Gündem
Son kullanma tarihi geçse de kullanın! 3 faktöre dikkat: Eritip 10 dakika bekletin
Son kullanma tarihi geçse de kullanın! 3 faktöre dikkat: Eritip 10 dakika bekletinHamurun kabarmasına yardımcı olan ve kabarık, lezzetli ekmekleri ve hamur işlerini yaratan sihirli dokunuşu sağlayan maya, fırıncılıkta önemlidir. İster deneyimli bir fırıncı ister mutfakta acemi olun, mayanın nasıl doğru bir şekilde saklanacağını anlamak, gücünü korumak ve başarılı pişirme sonuçları elde etmek öğrenmeniz gereken ilk detay olmalı. Haberimizde, yaş mayayı saklamak için en iyi yolları anlattık.
2.03.2025Püf Noktası
Krep hamuru yırtılıyorsa tek çaresi var! Bilmeyen su ekliyor, dökünce yumuşacık
Krep hamuru yırtılıyorsa tek çaresi var! Bilmeyen su ekliyor, dökünce yumuşacıkKrep yapmak her ne kadar kolay gibi görünse de, hamurun yırtılması birçok kişinin başına gelen sinir bozucu bir durum. Tava başında büyük bir hevesle döktüğünüz hamurun çevirmeye çalışırken parçalanması çok kötü olabilir. Ancak işin sırrı, hamurun kıvamında ve içine eklenen özel bir malzemede saklı.
28.02.2025Püf Noktası
Hepsi 3 malzemeleyle yapılıyor! 15 dakikanızı alacak, tadı damağınızda kalacak
Hepsi 3 malzemeleyle yapılıyor! 15 dakikanızı alacak, tadı damağınızda kalacakAz malzemeyle lezzetli hamur işleri yapmak mümkün. Üstelik hepsi de kısa sürede hazırlanıp, sizi ve misafirlerinizi lezzet yolculuğuna çıkaracak tarifler. Zamandan tasarruf ettiren 3 malzemeli 5 hamur işi tarifi haberimizde!
27.02.2025Püf Noktası
Kanal D'de Ramazan ekranı!
Kanal D'de Ramazan ekranı!Kanal D, Ramazan boyunca izleyicilerine özel programlar sunacak. M. Fatih Çıtlak’ın sunduğu ‘M. Fatih Çıtlak ile Sahur Vakti’ ve Arda Türkmen’in hazırladığı ‘Arda’nın Ramazan Mutfağı’ izleyiciyle buluşacak. ‘M. Fatih Çıtlak ile Sahur Vakti’nde, ‘Ramazan ayının önemi nedir? Ramazan ayında yapılacak en güzel ibadetler hangileridir? Oruç tutarken nelere dikkat etmemiz gerekir?’ sorularına yanıt verilecek. ‘Arda’nın Ramazan Mutfağı’nda ise iftar ve sahur sofraları için pratik ve lezzetli tarifler sunulacak.
27.02.2025Cadde
ABD’de yumurta AB’de tereyağı krizi
ABD’de yumurta AB’de tereyağı kriziİklim krizi başta olmak üzere su kısıtı ve hastalık riskleri dünyada gıda güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. ABD’de kuş gribi ardından yumurta; AB’de ise tereyağı fiyatlarında tarihi seviyeler görüldü. Enerji sorunu ve tüketici talebi de gıdanın geleceği üzerinde önemli bir etken haline geldi.
26.02.2025Ekonomi
Eksi 32,6 derece ile kent buzdan şehre dönüştü! 'Sanki yüz felci geçiriyoruz'
Eksi 32,6 derece ile kent buzdan şehre dönüştü! 'Sanki yüz felci geçiriyoruz'Doğu Anadolu Bölgesi Sibirya soğuklarının etkisi altında. Bir kent adeta buz kesti, eski 32,6 derece ile bölgenin en soğuk yerleşim yerleri oldu.
24.02.2025Gündem
Ne zeytinyağı ne de ayçiçeği! Kızartmayı şölene çevirecek, yüksek ısıya da dayanıklı
Ne zeytinyağı ne de ayçiçeği! Kızartmayı şölene çevirecek, yüksek ısıya da dayanıklıKızartmalar, mutfakların en sevilen ve en çok tüketilen yiyeceklerinden biridir. Patates kızartması, kabak, patlıcan, tavuk, balık veya hamur işleri... Hepsinin lezzeti harika olsa da yanlış yağ kullanımı hem sağlık açısından risk taşıyabilir hem de lezzeti kötü etkiler. İşte kızartma yapmak için kullanacağınız en faydalı yağ.
20.02.2025Püf Noktası
Yağ çekmeyen pişi yapmak bu kadar basitmiş! Balon gibi kabarıyor
Yağ çekmeyen pişi yapmak bu kadar basitmiş! Balon gibi kabarıyorPişi, Türk mutfağının vazgeçilmez atıştırmalıklarından biridir. Ancak, çoğu zaman pişi yapıldığında fazla yağ çeker ve ağır olur. Fakat, doğru tekniklerle yapılan pişi hem hafif hem de balon gibi kabarır. Yağ çekmeyen, kabarık ve çıtır çıtır pişi yapmak, doğru malzemeler ve doğal yöntemlerle mümkün. İşte balon gibi kabaran ve yağ çekmeyen pişi yapmanın sırrı...
20.02.2025Bilgi Rehberi
Tepsilerce hazırlansa da doyum olmuyor! Çöreğin çıtır sesi uzaktan duyulacak
Tepsilerce hazırlansa da doyum olmuyor! Çöreğin çıtır sesi uzaktan duyulacakMis gibi tereyağı kokusu, fırından çıkan sıcacık hamurun o altın sarısı görüntüsü... Lezzetli bir hamur işi gördüğünde diyetini dahi bozabiliyor. Çay saatlerinin, kahvaltı sofralarının ve misafir ikramlarının baş tacı olan çöreği bir de böyle hazırlayın.
18.02.2025Püf Noktası
30 yıllık şeften çıtır çıtır su böreği tarifi! Havlu kağıt sermek şart, dışarıdan almaya son
30 yıllık şeften çıtır çıtır su böreği tarifi! Havlu kağıt sermek şart, dışarıdan almaya sonOsmanlı mutfağının meşhur hamur işlerinden su böreği, günümüzde de yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bir börek. Su böreğinin adı, hamurunun suda bekletilmesinden geliyor. Peki, su böreği nasıl yapılır? Su böreğinin püf noktaları nelerdir? İşte, ustasından su böreği tarifi!
18.02.2025Püf Noktası
Evde çıtır çıtır bol yumurtalı ramazan pidesi tarifi! Artık fırından almak istemeyeceksiniz
Evde çıtır çıtır bol yumurtalı ramazan pidesi tarifi! Artık fırından almak istemeyeceksinizRamazan ayının vazgeçilmezi olan pide, iftar sofralarının en sevilen lezzetlerinden biri. Fırından yeni çıkmış, sıcacık, çıtır çıtır ve bol yumurtalı bir pideye kim hayır diyebilir ki? Ancak artık fırına gitmeye gerek kalmadan, evinizde taş fırından çıkmış gibi nefis bir Ramazan pidesi yapabilirsiniz! İşte doğal yöntemlerle, katkısız ve en lezzetli haliyle ev yapımı Ramazan pidesi tarifi…
13.02.2025Ramazan
Tereyağı paketindeki lezzet sırrı! Usta şefler ilk buna bakıyor, hamur işi için en iyisi
Tereyağı paketindeki lezzet sırrı! Usta şefler ilk buna bakıyor, hamur işi için en iyisiHamur işlerinin sırrı malzemesinde olabilir mi? En iyi pasta şefleri hamur işlerinde kullanılacak ideal tereyağının sırrını açıkladı. Etiketindeki detay kendini belli ediyor. Peki, o detay ne?
13.02.2025Püf Noktası
Bir gelenektir kandil simidi: Altın renginde, kıyır kıyır kandil simidi tarifi için püf noktalar
Bir gelenektir kandil simidi: Altın renginde, kıyır kıyır kandil simidi tarifi için püf noktalarKandil simidi, Türk kültüründe kandil gecelerinde yapılan ve evlerde pişirilen özel bir lezzettir. Kandil geceleri, İslam dünyasında dini açıdan önemli kabul edilen ve özellikle dua, ibadet ve yardımlaşmanın teşvik edildiği gecelerdir. Geleneği devam ettiren vatandaşlar evde kandil simidi yapmak istiyor. Peki kandil simidi nasıl yapılır, tarifi nedir? İşte hafif tatlımsı ve çıtır çıtır kandil simidinin püf noktası
13.02.2025Bilgi Rehberi

Benzer Haber Etiketleri

Hamur ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.