40 yıllık balıkçıdan hamsi tüyosu! Yumurtayla mı yoksa unla mı daha çıtır olur?Kışın en çok sevilen balık çeşidi hamsidir. Buğulama, tavada kızartma veya fırında yapılan hamsi, insanların damak zevkine göre şekilleniyor. Balık seven pek çok kişi hamsi pişirirken yumurta kullanılması gerektiğini söylüyor. Bazılarına göre ise un kullanarak pişirmek balığı daha lezzetli yapıyor. İşte hamsi pişirmenin püf noktaları.
Hamsiyi yıllardır yanlış yiyormuşuz! Kılçıkları vitamin deposu, çerez gibi gidiyorEt grubundan balık, kimileri için ideal bir protein kaynağı kimileri için de en son tercih edilecek besin türü. Ancak tüm balıkların besin değerinin aynı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Hangi balığın en iyisi olduğunu biliyor musunuz? İşte detaylar.
Hamsi en iyi airfryer'da pişiyor! Yağa boğmaya gerek yok, 10 dakikada çıtır çıtır olacakSevilen balıklar arasında yer alan hamsi, Karadeniz mutfağının vazgeçilmez yiyeceklerinden biridir. Ancak pek çok kişi hamsiyi geleneksel yöntemlerle, bol yağ kullanarak pişirir. İşte tam da bu noktada airfryer devreye girer. Son zamanların en popüler mutfak aleti airfryer, hem sağlıklı hem de lezzetli bir hamsi tüketmenizi sağlayacak.
Balığı yağda kızartarak yemek doğru mu? - Balığı kızartmak zararlı mı? 1 Eylül itibarıyla denizlerde av sezonunun açılmasıyla tezgahlar balıkla doldu. Ancak ucuz ve taze balık yemenin keyfini yaşamak isteyenlere işin uzmanından uyarı geldi! "Balıktaki vitamini öldürmeden yemek için nasıl pişirmeliyiz?" sorusunu soruyorsanız Beslenme ve Diyet Uzmanı Züleyha Kaplan'a kulak verin
Hamsi tavanın püf noktalarıKaradeniz bölgesinin en lezzetli balığı olan hamsinin denizden çıkartılıp sofraya gelene kadar olan süreci büyük ustalık istiyor.
Hamsi tava yapmanın incelikleriKaradeniz bölgesinin en lezzetli balığı olan hamsinin denizden çıkartılıp sofraya gelene kadar olan süreci büyük ustalık istiyor.