40 yıllık balıkçıdan hamsi tüyosu! Yumurtayla mı yoksa unla mı daha çıtır olur?
40 yıllık balıkçıdan hamsi tüyosu! Yumurtayla mı yoksa unla mı daha çıtır olur?Kışın en çok sevilen balık çeşidi hamsidir. Buğulama, tavada kızartma veya fırında yapılan hamsi, insanların damak zevkine göre şekilleniyor. Balık seven pek çok kişi hamsi pişirirken yumurta kullanılması gerektiğini söylüyor. Bazılarına göre ise un kullanarak pişirmek balığı daha lezzetli yapıyor. İşte hamsi pişirmenin püf noktaları.
6.01.2025Püf Noktası
Evde kokusuz hamsi için kağıt yöntemi! Her zerresini emiyor, hem pratik hem lezzetli
Evde kokusuz hamsi için kağıt yöntemi! Her zerresini emiyor, hem pratik hem lezzetliKaradeniz’in gözbebeği, sofralarımızın vazgeçilmezi olan hamsi, kağıtta pişirildiğinde hem pratik hem de sağlıklı bir tarife dönüşür. Kağıt tüyosu, balığın lezzetini ve suyunu içinde hapsederek yumuşacık ve nefis bir yemek yapmanızı sağlayacak. İşte yöntemi.
20.11.2024Püf Noktası
Uğraştırmayan hamsi temizleme yöntemi! Meslek sırrıydı, artık herkes böyle yapıyor
Uğraştırmayan hamsi temizleme yöntemi! Meslek sırrıydı, artık herkes böyle yapıyorAkşam sofralardan eksik olmayan hamsinin hazırlık aşaması uğraştırıcı olabilir. Temizlemekle uğraşmayı sevmeyenler bu yöntemi duyunca çok sevinecek. İşte Karadenizlilerin meslek sırrı.
17.02.2024Püf Noktası
Hamsiyi bugüne kadar yanlış tüketmişiz! Usta balıkçı lezzet katan tüyoları verdi
Hamsiyi bugüne kadar yanlış tüketmişiz! Usta balıkçı lezzet katan tüyoları verdiDeniz ürünleri arasında popülerliğini koruyan hamsi, besleyici değeri yüksek ve lezzetiyle bilinen bir balıktır. Ancak, balıkçılara göre, hamsiyi bugüne kadar yanlış tüketmiş olabiliriz. Usta balıkçı hamsiye lezzet katan tüyoları verdi.
23.01.2024Yemek
Hamsi nasıl ayıklanır?
Hamsi nasıl ayıklanır?Hamsi, Karadeniz’in en meşhur ve mutfakta en çok tercih edilen balıklarından birisidir.
6.07.2021Et Yemekleri
Taze balık nasıl anlaşılır?
Taze balık nasıl anlaşılır?Vitamin, mineral ve besin değerleri açısından çok zengin olan balık mevsiminde haftada en az 1 kez tüketilmelidir.
6.07.2021Bilgi