Son dakika Güneş Sistemi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Güneş Sistemi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Güneş Sistemi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.539 güneş sistemi haberi bulunmuştur.
Türk bilim insanlarından Mars için 'hayati' keşifGalaktik kozmik radyasyonu incelediler, uzay görevi süresiyle eşleştirdiler ve Mars'ta hamilelik ile ilgili dünyada ses getiren araştırmayı yayınladılar. Mars'ta kolonileşme hayalleri git gide yakınlaşırken işte Türk bilim insanlarının elde ettiği veriler...
Cevap vermesi çok zor: Dünya dışında bir gezegende yaşanılabilir mi?Evrenin sonsuz büyüklüğü içinde, ‘Acaba başka gezegenlerde de yaşam olabilir mi?’ sorusu çoğumuzun zihnini kurcalayan gizemli bir konudur. Dünya’mızın atmosferi, sıcaklığı ve su kaynakları gibi yaşam için uygun şartları var, peki ya başka gezegenlerde de olabilir mi? Bilim insanları, uzun yıllardır yaşanabilir gezegenler bulabilmek için mevcut teknolojiler dahilinde evreni tarıyor ve yeni keşifler yapıyorlar. Fakat bu soruya net bir cevap verebilmek için, halen daha çok daha fazla araştırmaya ve net veriye ihtiyaç duyuluyor.
Ay ile ilgili tartışmaya son noktayı koydu! 4 çeşit depreme alet dayanmadıAy'ın iç çekirdeğiyle ilgili yıllardır süregelen bir tartışma var. Her şey dünyadaki gibi katı mı, yoksa sıvı mı? Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir çalışma bitmeyen soru işaretlerine son noktayı koydu. Ay'ın iç çekirdeğinin yapısıyla, Ay'da gerçekleşen depremler arasındaki ilişkiyi gündeme getiren tartışmayı Prof. Dr. Ethem Derman "En şiddetlisi sığ depremlerdir" diyerek, Milliyet.com.tr'ye açıkladı.
Güneş ne kadar büyük? Astronotların ayak izleri milyonlarca yıl Ay’da kalacakAstronotlar aya gidip ayak izlerini bırakıyor ve o ayak izleri çok uzun yıllar orada kalıyor desek inanır mısınız? Ay'daki ayak izlerini yalnızca br tek şey silebilir: Göktaşları! Peki güneş sistemindeki gezegenleri ne kadar tanıyoruz? Bugün Venüs ve Güneş'i biraz daha yakından tanıyacağız. Kemerler bağlandıysa, uzaya çıkıyoruz!
Hem yağışlı hem de fırtınalı gezegen: Jüpiter! Görünmeyen toz halkası varGüneş Sistemi’nin devasa oyuncusu Jüpiter, göz kamaştıran büyüklüğü, görkemli halkaları ve etkileyici manyetik alanı ile hem astronomi meraklıları hem de bilim insanları için eşsiz bir keşif alanı sunuyor. Güneşe yakınlık bakımından beşinci sıradaki bu gezegenin sırlarını keşfetmek, onu daha yakından tanımak ister misini? O halde hazır olun, güneş sisteminde bir yolculuğa çıkıyoruz.
Yapay zeka artık klinik yönetecekGüneş Sistemi’nin en büyük gezegeni Jüpiter’deki fırtınaların Dünya’nın okyanuslarına benzeyen bir mekanizması olduğu ortaya çıktı.
27 binden fazla ‘gizli’ uzay taşıABD’li gök bilimciler, bazıları Dünya’ya tehlikeli derecede yakın olan 27 bin 500 adet yeni asteroit (gök taşı) keşfetti.
'Şeytan' görüntülendi! 71 yıl sonra dünyaya yaklaştıODTÜ Fizik Bölümü son sınıf öğrencisi Batuhan Dereli (31), Balıkesir'in Bandırma ilçesine kurduğu teleskobuyla, yörüngesini 71 yılda bir tamamlayan, Everest Dağı'ndan daha büyük, '12PPons-Brooks' adlı kuyruklu yıldızı görüntüleyerek fotoğrafladı. İç Güneş Sistemi'ni en son 1954 yılında ziyaret eden, boynuzsu görünümü nedeniyle 'Şeytan Kuyruklu Yıldızı' olarak adlandırılan, 'Halley' tipi kuyruklu yıldızı yakalamayı defalarca denediğini söyleyen Dereli, "Türkiye'de birçok kişi bunu çekmeye çalışıyor ve biz de bunu çekmek için 6 defa uğraştık. Son denememizde ve öncesindeki iki denememizde mükemmel görüntüler elde ettik" dedi.
'Şeytan' görüntülendi! 71 yıl sonra dünyaya yaklaştı, Everest Dağı'ndan daha büyükODTÜ Fizik Bölümü son sınıf öğrencisi Batuhan Dereli (31), Balıkesir’in Bandırma ilçesine kurduğu teleskobuyla, yörüngesini 71 yılda bir tamamlayan, Everest Dağı'ndan daha büyük, ‘12P/Pons-Brooks’ adlı kuyruklu yıldızı görüntüleyerek fotoğrafladı.
Gök bilimciler İngiliz basınına konuştu! Kıyamet böyle kopacakGök bilimcilere göre, güneş hidrojeni tükendiğinde genişleyerek devasa bir kırmızı topa dönecek ve 100 kat büyüyerek çevresindeki gezegenleri yutacak. Eğer daha önce sürpriz yapmazsa Güneş'in kırmızı dev evresine daha 5 milyar yıl var.
Saat verildi! Türkiye için Alper Gezeravcı'yı görme vaktiİlk Türk astronot Alper Gezeravcı, 19 Ocak günü Dragon kapsül ile uzay yolculuğuna başlamıştı. Gezeravcı ve beraberindeki üç astronotu taşıyan kapsül, 20 Ocak günü Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) ile kenetlendi. Türkiye Uzay Ajansı, bugün Alper Gezeravcı'nın içerisinde bulunduğu Uluslararası Uzay İstasyonu'nun Türkiye'nin üzerinden geçeceğini duyurdu. İşte detaylar...
Astronot Alper Gezeravcı'ya uzaylı ve karadelik sorusuna cevapMilli Uzay Programı kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, Diyarbakır’da öğrencilerle görüntülü görüşmede, soruları yanıtladı. Uzaylı görüp görmediğinin sorulması üzerine Gezeravcı, 'Uzaylı henüz görmedim ama görseydim, 'Sana Furkan’ın selamını getirdim' derdim herhalde. Herhangi bir uzaylı ile karşılaşmadım ama ben de merak ediyorum' dedi. Bir başka öğrenciden ise karadeliği görüp görmediği soruldu.
25 Ağustos Hangi Burç Oluyor? 2024 Özellikleri, Yükseleni ve Burç Yorumu İnsanlar yeryüzüne geldiklerinden beri gezegenlere, takım yıldızlarına, yıldızlara, her türlü gök cismine kısaca gökyüzüne merak duymuşlardır. Bu sayede astroloji insanlar arasında yaygın bir şekilde merak haline gelmiştir. Gökyüzünde bulunan takım yıldızları burçları meydana getirmektedir. Peki, 25 Ağustos hangi burç oluyor? Özellikleri, yükseleni ve burç yorumu nedir? İşte detaylar.
46 yıllık Türkçe mesaj uzayda kayboldu! Altın plakta kayıtlıydıİnsanlık tarihi boyunca uzayda en uzun süre çalışan araç Voyager-1, fırlatıldıktan 46 yıl sonra bir kez daha sinyal göndermeyi durdurdu. Üzerinde pek çok altın plak taşıyan uzay aracının akıbetinin ne olacağı bilinmezken, bu plaklar içerisinde yer alan Türkçe mesaj ise tekrar gündeme geldi.
Onlar inanmasa da sen inan! Eugene Parker işte böyle dünya tarihine geçtiDünya tarihinin en önemli keşiflerinden birini yapan adamdı, kimse ona inanmamıştı. Tabii onun kendine olan inancını kaybetmemesi, adını altın harflerle tarihin uzay sahnesine yazdırmasını sağladı. Eğer hazırsak bir uzay boyu yol gitmeden kendimize inancımızı tazelemeye gidiyoruz şimdi...
Altı gezegenli sistem keşfedildiAstronomlar, Dünya’dan 100 ışık yılı uzakta, 6 gezegenden oluşan bir güneş sistemi keşfetti. Büyük bir kozmik orkestra gibi senkronize hareket eden nadir sistemin, uzay incelemeleri için fırsat sunduğu belirtildi.
Asteroit Bennu bitti, şimdi sıra Apofis'te! 250 gramlık kaya parçasının sırrıGeçtiğimiz günlerde NASA, Güneş Sistemi'ndeki en tehlikeli iki cisimden biri olarak tanımlanan Bennu asteroidinden örnekler toplayan uzay aracının Dünya'ya döndüğünü açıklamıştı. Peki Bennu’dan alınan örneklerle şimdi ne yapılacak? Doç. Dr. Selçuk Topal, 2016 yılında başlayan çalışma hakkında çarpıcı bilgiler verdi.
Güneş Sistemi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.