Son dakika gıda mühendisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gıda mühendisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gıda mühendisi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 849 gıda mühendisi haberi bulunmuştur.
Yılbaşına sayılı günler kala tedirginlik arttı! 81 ilde harekete geçildi: 'İşin şakası yok, çok riskli'Son dönemde tüm Türkiye’yi sahte alkol endişesi sardı. İstanbul gibi büyükşehirlerde ölümler tedirginlik yaratırken, 81 ilde denetimler sıkılaştırıldı. Özellikle yılbaşı öncesi tüketimin bir hayli arttığı alkolde vatandaşlar satın alırken neye dikkat etmeli? ‘İşin şakası yok’ diyen uzman isim sahte alkol tüketimi sonrası belirtileri tek tek milliyet.com.tr’ye açıkladı. ‘Çıplak gözle kontrol edilemeyen sahte bandroller sahada’ ifadelerini kullandı. İşte detaylar...
Bakanlık ifşaladı! Sucukta ‘mekanik kıyma’ tehlikesi: ‘Sağlık sorunları oluşturabilir’Tarım ve Orman Bakanlığı yayınladığı son listede birçok gıda ürününde sahteciliği gözler önüne serdi. Üzüm pekmezinde şeker ilavesi, sucukta mekanik kıyma, köri baharatında nişasta, toz biber ve pul biberde boya çıktı. Peki mekanik kıyma nedir, bunun sağlığa tehlikesi ne? Tüm merak edilenler haberin detayında...
Marketlerde yeni dönem! Alışveriş yapacaklar dikkat: Bu etiketler değişiyorMarket ve restoranlardaki ürünlerde etiket ve ibarelere düzenleme geldi. Buna göre tüketiciyi yanıltıcı ibareler artık kullanılmayacak. Vejetaryen ve vegan seçenekleri açıkça belirtilecek. Peki marketler ve restoranlarda yeni dönem nasıl işleyecek? Hangi ürünlerin etiketleri değişiyor? Uzman isim merak edilenleri tek tek milliyet.com.tr’ye anlattı. İşte detaylar...
Sucuk yerine at eti yedirmişler! Bakanlık ifşa etti: Ölümcül riskler doğurabilirTarım ve Orman Bakanlığı vatandaşın sağlığını tehlikeye sokan ve hileye başvurulan ürünler listesini güncelledi. Yeni listede yine sucuk türü ürünlerde at ve eşek etine rastlanılırken, bakkalda, markette neredeyse her yerde bulunabilen çikolata, macun gibi tatlandırıcılı ürünlerin içinden ilaç maddesi çıktı. Peki bu ürünün içinde hangi maddeler var? Sağlığa tehlikesi ne? İşte detaylar...
Ünlü börek markasında skandal: İçinden çıkanlar pes dedirtti!Tarım ve Orman Bakanlığı gıdada taklit ve tağşiş yapılan, sağlığı tehlikeye atan gıdaların listesini tek tek açıklıyor, firmaları ifşalamaya devam ediyor. Ünlü bir börek markasını taklit ederek satış yapan bir firmanın hazırladığı börek harcının içerisinden çıkanlar pes dedirtti. Sahte ürünlerde yine pul biber ve zeytinyağı başı çekti? Konuyla ilgili uzman isim, “Parlak ve canlı renkler tüketiciyi aldatıyor” diyerek vatandaşları tek tek uyardı. İşte detaylar...
Günde 3 çorba kaşığı sirke gripten koruyorKış mevsiminin gelmesiyle grip vakaları çoğaldı. Uzmanlar antimikrobiyal özellikleri nedeniyle özellikle kışın tüketimi artan sirkelere dair uyarılarda bulundu. Doğal sirke tüketmenin önemine değinen uzmanlar, bilimsel araştırmaların günde 3 çorba kaşığı sirke tüketmenin antimikrobiyal özellik gösterdiğini ortaya koyduklarını açıkladı.
‘Kuş gribi’ fırsatçılığı! 200 TL'yi aştıİki şehirde yumurta üretimi yapan birkaç firmada kuş gribine rastlanılmasının ardından fırsatçılar harekete geçti. Piyasadaki tüm çiftliklerde ‘kuş gribi vakası görüldü’ yalanıyla zam yapmaya başladılar. Peki fiyatlar ne durumda? Vatandaş yumurta alırken neye dikkat etmeli? İşte detaylar...
Liste güncellendi, gıdada pes dedirten sahtecilik! Ünlü markanın ürettiği viskiden çıkanlar şaşkınlık yarattıGıdada sahtecilik yapan, vatandaşın sağlığını hiçe sayan firmalar tek tek ifşalanıyor. Bakanlığın son listesinde firmaların hileleri gün yüzüne çıktı. Pişmiş et döner, kuzu kıyma, peynir gibi temel gıda ürünlerinin yanı sıra ünlü bir alkol firmasının ürettiği viskinin içinden çıkanlar şaşkınlık yarattı. Gıda uzmanı “vücutta hasar vermediği yer yok” diyerek vatandaşları uyardı! İşte detaylar...
Gıda mühendisliğini bıraktı: Ceviz işleme tesisi kurduGıda mühendisliğini bırakarak memleketi Uşak'a dönen 52 yaşındaki Yalçın Özoğul, yöresinde yetiştirilen ceviz için kurduğu işleme tesisiyle başarılı bir girişim hikayesine imza attı.
Gıdada hile: Tost peyniri! Marketlerde gördüğünüzde bunlara dikkat edinTarım ve Orman Bakanlığı, Ekim ayında başlattığı taklit veya tağşiş yapılan gıdalar listesini güncelledi. Marketlerde tost peyniri adıyla satılan bazı peynir ürünlerinin yanıltıcı etiket ve görsellerle sunulması yasaklandı. Tost ve kaşar peyniri arasındaki farklar ne? Gıda Mühendisi Nurten Sırma detayları açıkladı.
Gıdada hile: Tost peyniri! Marketlerde gördüğünüzde bunlara dikkat edinTarım ve Orman Bakanlığı, Ekim ayında başlattığı taklit veya tağşiş yapılan gıdalar listesini güncelledi. Marketlerde tost peyniri adıyla satılan bazı peynir ürünlerinin yanıltıcı etiket ve görsellerle sunulması yasaklandı. Tost ve kaşar peyniri arasındaki farklar ne? Gıda Mühendisi Nurten Sırma detayları açıkladı.
Vatandaşın sağlığını hiçe sayıyorlar! 90 liralık ayçiçek yağını 350 TL’ye satmışlar: İçinden çıkanlar şaşkına çevirdiTarım ve Orman Bakanlığı, tüketici sağlığını tehlikeye düşürecek gıdalar ve hileli ürünleri ayrı listelerle kamuoyuna açıklamaya devam ediyor. Hileli ürünler listesine her geçen gün yenileri ekleniyor, firmalar tek tek ifşalanıyor. Bakanlığın son listesindeki ürünlerde başvurulan hileler adeta pes dedirtti. Köfte, yoğurt, sumak ve sıvı yağında yapılan oyunlar gün yüzüne çıktı. İşte detaylar...
Doğru pişir sağlıklı kalMundi Kitap etiketiyle okurla buluşan “Sağlıklı Beslenmek için Neyi, Nasıl Pişirelim?” kitabının yazarı Gıda Mühendisi Tuğba Parıltı, “Sağlıklı beslenmeye ve gıda seçimine çok dar bir pencereden bakıldığını gördüm,” diyor.
Gıdalarda kimyasal tehdit! Karıncalar bile yemiyor...Yiyeceğin dokusunu, görünümünü ve raf ömrünü artırmak için gıdalara karıştırılan kimyasallar insan sağlığını tehdit ediyor. Kanser ve psikiyatrik hastalıklara da yol açan kimyasallarla ilgili uzmanlar, ‘Neyin yenebilir olduğu konusunda hayvanlara bakın. Evde hazırladığınız kek yere döküldüğünde karıncalar yer. Ama endüstriyel kek yere düştüğünde karıncalar yemez’ diyor.
Hileli gıdalar vatandaşı tedirgin etti: Köfte ve dönerde domuz eti skandalı!Bakanlık taklit ve tağşiş yapılan gıda ürünlerini neredeyse her gün ifşalarken, herkes tarafından bilinen ve kabul gören bazı gıda işletmelerinde yaşanan hileler vatandaşı tedirgin etti. Peki vatandaş hileli ürünü nasıl anlayabilir? Fiyatı düşük her ürün sorgulanmalı mı? Konuyla ilgili tüm merak edilenler haberin detayında...
Aralarında ünlü markalar var: Köftede eşek eti, pul biberde boya... Tek tek listelendi! Vatandaşın sağlığıyla kumar oynuyorlarKırmızı etten, süt ürünlerine, gıda takviyelerinden zeytinyağına kadar her kalem ürün Bakanlığın radarında! Ekim ayı itibarıyla taklit ve tağşişi yapılan ürünler listesi yayınlandı. Gıdada sahtecilik günyüzüne çıktı. Sahte bal, eşek eti, nişasta ve boyalı ürünler dikkat çekti. Vatandaşların son dönemde çok rağbet gösterdiği bir üründe ise ilaç etken maddesine rastlanıldı. Peki vatandaşlar hileli ürünleri tespit ettiği taktirde nereye şikayet etmeli? İşte detaylar...
Şehrin yeni yabanı
Dünyada ilk defa iki geleneksel inovasyon yönteminin kullanılmasıyla ortaya çıkan “Upgraded Food” kategorisi ile The Good Wild, dünyayı faydası artırılmış ve iyileştirilmiş besinlerle tanıştırıyor.
Türkiye’de de satışta dikkatTürkiye’den Avrupa’ya ihraç edilen ve yüksek oranda kobalt içeren 3 tava markasının ürünleri geri gönderildi. Bu tavaların Türkiye’de ithal ürün olarak satılıyor. Uzmanlar, ağır metallerin yiyeceklere geçtiğini belirterek, çizilen tavaların atılmasını önerdi.
500 kilo kaçak et imha edildiMersin’in merkez Akdeniz ilçesinde zabıta ekipleri, menşei belirsiz ve kaçak kesildiği anlaşılan 500 kilo et ele geçirdi. Etlere el koyan ekipler, yaşam alanlarından uzak bir bölgede açtıkları çukura attıkları etleri imha etti.
Bitki bazlı beslenmeye yönlendiren 2 neden: Sürdürebilir gelecek ve sağlık kaygısıGıdayı üretim şeklimiz gelecekteki gıda güvenliğimizin de sürdürülebilirliğini etkiliyor. Yanlış gıda üretimi ile birlikte iklim değişikliği, su kıtlığı ve orman tahribatı gibi zorluklar da beraberinde yaşanıyor. Bitki bazlı gıdalara yönelimin her geçen gün daha çok arttığını belirten BİTKİDEN Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, “Tarım ve gıda sistemleri, çiftçilerden tüketicilere kadar gıda tedarik zincirinin farklı aşamalarında dijital bir dönüşümden geçiyor” dedi.
Gıda Mühendisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.