Son dakika gıda mühendisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gıda mühendisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gıda mühendisi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 835 gıda mühendisi haberi bulunmuştur.
Vatandaşın sağlığını hiçe sayıyorlar! 90 liralık ayçiçek yağını 350 TL’ye satmışlar: İçinden çıkanlar şaşkına çevirdiTarım ve Orman Bakanlığı, tüketici sağlığını tehlikeye düşürecek gıdalar ve hileli ürünleri ayrı listelerle kamuoyuna açıklamaya devam ediyor. Hileli ürünler listesine her geçen gün yenileri ekleniyor, firmalar tek tek ifşalanıyor. Bakanlığın son listesindeki ürünlerde başvurulan hileler adeta pes dedirtti. Köfte, yoğurt, sumak ve sıvı yağında yapılan oyunlar gün yüzüne çıktı. İşte detaylar...
Doğru pişir sağlıklı kalMundi Kitap etiketiyle okurla buluşan “Sağlıklı Beslenmek için Neyi, Nasıl Pişirelim?” kitabının yazarı Gıda Mühendisi Tuğba Parıltı, “Sağlıklı beslenmeye ve gıda seçimine çok dar bir pencereden bakıldığını gördüm,” diyor.
Gıdalarda kimyasal tehdit! Karıncalar bile yemiyor...Yiyeceğin dokusunu, görünümünü ve raf ömrünü artırmak için gıdalara karıştırılan kimyasallar insan sağlığını tehdit ediyor. Kanser ve psikiyatrik hastalıklara da yol açan kimyasallarla ilgili uzmanlar, ‘Neyin yenebilir olduğu konusunda hayvanlara bakın. Evde hazırladığınız kek yere döküldüğünde karıncalar yer. Ama endüstriyel kek yere düştüğünde karıncalar yemez’ diyor.
Hileli gıdalar vatandaşı tedirgin etti: Köfte ve dönerde domuz eti skandalı!Bakanlık taklit ve tağşiş yapılan gıda ürünlerini neredeyse her gün ifşalarken, herkes tarafından bilinen ve kabul gören bazı gıda işletmelerinde yaşanan hileler vatandaşı tedirgin etti. Peki vatandaş hileli ürünü nasıl anlayabilir? Fiyatı düşük her ürün sorgulanmalı mı? Konuyla ilgili tüm merak edilenler haberin detayında...
Aralarında ünlü markalar var: Köftede eşek eti, pul biberde boya... Tek tek listelendi! Vatandaşın sağlığıyla kumar oynuyorlarKırmızı etten, süt ürünlerine, gıda takviyelerinden zeytinyağına kadar her kalem ürün Bakanlığın radarında! Ekim ayı itibarıyla taklit ve tağşişi yapılan ürünler listesi yayınlandı. Gıdada sahtecilik günyüzüne çıktı. Sahte bal, eşek eti, nişasta ve boyalı ürünler dikkat çekti. Vatandaşların son dönemde çok rağbet gösterdiği bir üründe ise ilaç etken maddesine rastlanıldı. Peki vatandaşlar hileli ürünleri tespit ettiği taktirde nereye şikayet etmeli? İşte detaylar...
Şehrin yeni yabanıDünyada ilk defa iki geleneksel inovasyon yönteminin kullanılmasıyla ortaya çıkan “Upgraded Food” kategorisi ile The Good Wild, dünyayı faydası artırılmış ve iyileştirilmiş besinlerle tanıştırıyor.
Türkiye’de de satışta dikkatTürkiye’den Avrupa’ya ihraç edilen ve yüksek oranda kobalt içeren 3 tava markasının ürünleri geri gönderildi. Bu tavaların Türkiye’de ithal ürün olarak satılıyor. Uzmanlar, ağır metallerin yiyeceklere geçtiğini belirterek, çizilen tavaların atılmasını önerdi.
500 kilo kaçak et imha edildiMersin’in merkez Akdeniz ilçesinde zabıta ekipleri, menşei belirsiz ve kaçak kesildiği anlaşılan 500 kilo et ele geçirdi. Etlere el koyan ekipler, yaşam alanlarından uzak bir bölgede açtıkları çukura attıkları etleri imha etti.
Bitki bazlı beslenmeye yönlendiren 2 neden: Sürdürebilir gelecek ve sağlık kaygısıGıdayı üretim şeklimiz gelecekteki gıda güvenliğimizin de sürdürülebilirliğini etkiliyor. Yanlış gıda üretimi ile birlikte iklim değişikliği, su kıtlığı ve orman tahribatı gibi zorluklar da beraberinde yaşanıyor. Bitki bazlı gıdalara yönelimin her geçen gün daha çok arttığını belirten BİTKİDEN Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, “Tarım ve gıda sistemleri, çiftçilerden tüketicilere kadar gıda tedarik zincirinin farklı aşamalarında dijital bir dönüşümden geçiyor” dedi.
Limona 13 kez pestisit reddiTürkiye’den Bulgaristan’a ihraç edilen limonlarda yüksek oranda pestisit tespit edildi. RASFF verilerine göre, son 4 ayda ihraç edilen limonda, pestisit çıktığı için 13 kez sınırdan geri çevrildi...
Bahçeden ambalaja hayatı ‘aronya’Aronyanın, 200 milyar dolarlık küresel gıda takviyesi pazarında yıldızının parlayacağını öngören girişimci Aylin Kalafatoğlu, kurulumuna destek verdiği bahçelerden aldığı meyveleri ambalajlı ürüne dönüştürüyor, iç pazarın yanı sıra ihracatta da büyüyor.
Tavuk ile soğanı aynı yerde kesti, linç yedi! 'Başbakan kural ihlali yaptı'Geçtiğimiz günlerde Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in sosyal medya hesabından yaptığı yemek paylaşımı, ülkede tartışma yarattı. Nedeni çiğ tavuk ve soğanı aynı tahtada kesmesiydi. Peki ortalığı karıştıran bu olayın ardında nasıl bir gerçek yatıyor? İşin uzmanına sorduk.
Mühendis Maaşları 2024: En Düşük ve En Yüksek Mühendis Maaşı Ne Kadar?Günümüzün en popüler meslekleri arasında yer alan mühendislik sosyal, teknik, tarım ve ticari alanlarda bilime dayalı üretim ve geliştirme yapmaktır. Mühendisler devlette ve özel sektörlerde çalışabilir. Uzmanlık alanlarına göre görevleri değişir. Mühendis olmak isteyen pek çok kişi mühendis maaşları hakkında bilgi almak ister. En düşük ve en yüksek mühendis maaşı ne kadar? 2024 yılı mühendis maaşları hakkında detaylı bilgi için içeriğimize göz atabilirsiniz.
Mühendis Nedir, Ne İş Yapar? Mühendis Olmak İçin 2024 Mühendislik Bölümleri Nelerdir?Mühendislik dört ana daldan oluşur. Makine, inşaat, kimya ve elektrik alanında hizmet veren mühendisler günlük hayatta ve üretim tesislerinde kullanılabilecek sistemler geliştirir. 30'a yakın mühendislik türü bulunmaktadır ve her birinin çalışma alanı farklıdır. Mühendis nedir, ne iş yapar? Merak edenler için ayrıntılı bir şekilde derledik.
Tarım ve Orman Bakanlığı 7 bin personel alacak! Detaylar belli olduTarım ve Orman Bakanlığı, 2024'te aralarında ziraat, gıda, su ürünleri, orman mühendislerinin de bulunduğu 5 bin 500 sözleşmeli personel, 1500 tarım işçisi ve 158 tarım orman uzman yardımcısı istihdam edecek.
Annesini sadece her ayın ilk cuma gününde görebiliyor! 'Türkiye'de ilk karar'İzmir’de yaşayan Semra Gültekin (55), geçen yıl 25 Mart'ta, ablası Seval Ünal'a (60) misafirliğe gönderdiği demans hastası annesi Yıldız Gültekin'in (89) bir daha kendisine gösterilmediği gerekçesiyle avukatı aracılığıyla hukuk mücadelesi başlattı. Mahkemeden çıkan karar ise Türkiye'de bir ilk olarak tarihe geçti.
Gıda Mühendisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.